Pandemie – pe cine ne bazam noi

Ceea ce mi se pare cel mai revoltător la situația de acum este că toate acestea erau previzibile. Există foarte multe rahaturi imprevizibile, dar acesta nu face parte dintre ele. Se știa demult ce riscuri există. Și au fost destule semne recente. Dacă vezi valul de articole scrise de biologi, ecologi, virusologi/ virologi, epidemiologi – analize apărute masiv începând cu 2014 cu epidemia de ebola din vestul Africii, sau discursul lui Bill Gates din 2015 (video de la TED) era evident că este doar o chestiune de timp. Și nu mult timp. Și se putea vedea clar cum o să fie. Pandemia. În detalii. Doar că toată clasa politică globală este de o imbecilitate cruntă. Nu mă refer la cei de pe la noi că aceștia sunt ca euglenele, nici nu poți să te aștepți nimic de la ei; niște animale foarte primitive. Dar elita politică globală, cei care erau prin zona de vârf a politicii în state civilizate adevărate, la fel de jalnici erau. Cu toții au avut o incapacitate intelectuală totală, obtuzitate retardată, niște gunoaie ajunse conjunctural în zone decizionale. Toți aceștia au adus civilizația în situația de azi. Pe marginea prăpastiei – din multe puncte de vedere.

 

De ce nu comentez oare la adresa Organizației Mondiale a Sănătății? WHO, parte din Națiunile Unite. Pentru că finanțarea Națiunilor Unite tot din partea guvernelor naționale este asigurată. La fel și forța politică. Iar ambele erau din ce în ce mai deplorabile, finanțarea era la limita desființării sistemului – veșnic cu întârzieri crunte și bugete trunchiate, puterea politică tot spre zero. Un fel de comisie care face niște conferințe când și când. O moimă împăiată, cu delegați propuși și validați tot de guvernele naționale. O colecție de chestii uscate. Adică, de la aceștia nu puteai avea nici un fel de speranță. Să creeze protocoale valide, implementabile, să aibă forță de a le ranspune în practică șamd. WHO o să facă o statistică cu câteva grafice, adunând numerele, morții. Nu doar în domeniul sănătății este zero barat cam tot ce se face în Națiunile Unite, ci și în alte domenii – spre exemplu rețeaua Rezervațiilor Biosferei e tot o listă pe hârtie, cu niște denumiri, suprafețe și ceva descriere. Și când e scandal mare, vin în vizită doi experți bătrâni, să vadă dacă trebuie să fie ștearsă zona din sistem. Adică, protecție de facto și viabilitate… imposibil de detectat.

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Bacteriene si Virale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Pandemie – pe cine ne bazam noi

  1. Lili Atschreiter zice:

    Pai cam asa e si la starea sociala, adica la sanatate… toti s-au uitat sa economiseasca pana la disparitie… chiar acum cateva saptamani s-au uitat sa finanteze spitalele private in toata UE iar privatii se plang ca primesc prea putin… acum isi dau toti seama ca economiile astea la sanatate, aparare, educatie, mediu, aduc numai catastrofe programate.

    Apreciază

  2. Radu Mititean zice:

    pai statele membre nu au dorit sa dea acestui tip de organizatii mai multa putere, ele doar centralizeaza date, redacteaza si difuzeaza recomandari si bune practici, nu pot obliga vreun stat la ceva… vezi si care state ce rezerve au notificat la ratificarea Regulamentului Sanitar International 2005

    Apreciază

  3. Alexandru Costin zice:

    Te rog frumos sa nu insulti Euglena verde, cei de care vorbesti sint cu multe clase mai jos !

    Apreciază

  4. Ștefan Ciurescu zice:

    Ingineria genetică ar trebui pusă la stâlpul infamiei ! Ca să nu-l mai pună dracu` pe nimeni să se tragă de șireturi cu Dumnezeu….

    Apreciază

  5. Peter Lengyel zice:

    La faza asta cel mai probabil e că virusul este unul natural, fără nici un fel de intervenție. Am pe blog un articol despre arme biologice, evident că este diabolic omul, când se joacă cu așa ceva. Dar aici nu cred că a fost cazul. Iar Dumnezeu nu este interesat de oameni – am văzut cum a stat indiferent în timpul Holocaustului, deși era vorba de uciderea în masă a celor din Poporul Ales.

    Apreciază

Lasă un comentariu