Workshopuri eco fotografiere și videografie 2021-2022

Learning by doing. Pe baza extrapolării și dezvoltării experiențelor acumulate în trecut, un nou nivel de organizare se află în proiectare. Există deja o bună capacitate de a derula cu succes workshopuri pe subiecte eco, foto, video, parteneriate cu entitățile reprezentative ale variatelor domenii naturalistice.  

Evenimente eco pentru viitor

Țara Călatei/ Kalotaszeg – Workshop Eco Fotografie și Videografie

https://peterlengyel.wordpress.com/2021/03/02/tara-calatei-kalotaszeg-workshop-eco-fotografie-si-videografie/

2. Workshop de eco fotografiere și filmare în Munții Banatului, Munții Cernei și Mehedinți. Perioada aproximativă: septembrie-octombrie 2021. Durata 10 zile. Număr maxim de participanți 15 (20).

Evenimentul va face parte din aniversarea a 60 de ani de existență a Asociației Speologice Exploratorii Reșița.

Aplicabilitate pe zone carstice. Traseul va include locuri interesante din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Parcul Natural Porțile de Fier, Platoul Carstic Mehedinți, Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Acțiunea este evident dependentă de modul în care se va normaliza situația post-pandemie.

Cei dornici să primească informații despre modul de participare și cei care se gândesc să contribuie financiar la susținerea acțiunii pot să mă contacteze pe adresa de e-mail: lengyelpeter@yahoo.com

3. Workshop eco-foto-video: Amfibieni din Maramureș

Perioadă favorabilă: martie-aprilie-mai (probabil în 2022, deoarece în 2021 nu pare fezabil din punct de vedere.. viral)

Durata 10 zile. Număr maxim de participanți 15 (20). Vizitarea a circa 50 de ecosisteme populate de amfibieni, locuri de reproducere la diferite altitudini, în variate habitate acvatice. Recunoașterea/ determinarea/ identificarea speciilor pe baze vizuale (caractere morfologice) și/ sau sonore. Culori nupțiale la amfibii în perioada de primăvară/ reproducere. Aspecte privind ecologia speciilor de amfibieni. Spectaculozitatea vieții lor, aspecte despre hibernare, deplasări sezoniere, hrănire, reproducere etc. Discuții despre trenduri populaționale, fragmentarea habitatelor, ucideri în masă, declinul global al amfibienilor. Tehnici de fotografiere și filmare. Realizarea de imagini macro cu specii de broaște, salamandre și tritoni. Probabil să fie potențial pentru fotografierea a circa 10 specii, depinzând de perioadă, vreme, hazard șamd.

Echipamente necesare (pe lângă cele de foto sau video): cizme de cauciuc pentru cei care nu doresc să rămână pe margine. Organizarea în parteneriat cu câteva grupuri/ cluburi de herpetologie din zonă și din străinătate.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Workshopuri eco fotografiere și videografie 2021-2022

  1. Liana zice:

    f interesant evident iarasi. Multumiri

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s