Blog – 1000

Luna trecută blogul meu a fost vizitat de 22.328 de cititori. Cel mai citit articol a fost unul despre mierla neagră, peste 1.742 de cititori doar în luna mai. Un articol cu capre negre are în total mai multe zeci de mii de vizualizări. Sunt pe blog peste 1.000 de articole. Din câte îmi dau eu seama, e cel mai relevant blog pe subiecte eco în țara asta. Au mai fost tot felul de încercări ale altora, dar au fost repede abandonate. Că nu erau rentabile. Nu aveau sens. Erau praf în vânt.

Despre cum se maturizează postări pe blog. Interesant este cum variatele postări pe blog își au viața lor. Aici mă refer la postări create cândva în trecut, care nu au mai fost ajustate, completate cu imagini, nu a existat nici un fel de promovare a lor. Doar au stat acolo, pe net. Să vedem spre exemplu cea cu mierla neagră. O postare din martie 2014. La început nu a trezit prea mare interes. În 2014 are 154 de vizualizări, apoi în 2015 și mai puține, 102. Din 2016 începe să crească de la an la an cu 260, apoi 774, 1.842, 2.672, iar în 2020, până acum la 21 iunie are 4.412 vizualizări în acest an. Totalul este de 10.186. Postarea din câteva poze și un text despre mierle a ajuns să fie văzută de peste 10.000 de oameni, până acum. Iar dacă extrapolezi trendul, se poate previziona ca următoarele 10.000 de vizualizări ale postării respective să se realizeze probabil în următoarele 12 luni. Adică, o să ajungă la 20.000. Necunoscute sunt căile internetului. Totuși, e destul de plăcut să vezi că niște creații de acest gen au tendința să rămână în actualitate, chiar mai mult de atât – să prezinte un trend crescător al vizualizărilor – în contradicție cu mizeriile zilei, în contradicție cu știrile momentlului, care mâine devin simplă mizerie. Mierla neagră rămâne vie în postare, indiferent de orice și de oricine, ca o entitate concretă, despre care poți vedea niște poze și poți să citești câteva cuvinte.

mierla neagra statistici blog

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Blog – 1000

  1. Ovidiu Banea via FB zice:

    Plin de modestie! Felicitări! Lăsând ironia pe care sper sa o intelegi 🙂 trebuie sa lasam modestia la o parte câteodată, aşa cum ai facut tu astăzi! Ceea ce ai publicat de-a lungul anilor este de o valoare extraordinară! Un deschizător de profil. Mă bucur că am avut ocazia să ne întâlnim, chiar şi numai formal, la Baia Mare, deja câţiva ani de atunci. Eşti un om vertical! Felicitări! Să nu te laşi!

  2. Deac Liana Monica zice:

    multumesc pt efort si tenacitate

  3. Meda zice:

    Numai eu l-am citit de cateva ori. Stau in Cluj si e plin de mierle. O incantare! Va ajuta si google in rezultatele cautarii 🙂 Dar aveti intr-adevar articole de calitate. Eu mi-am salvat linkul sa va mai citesc din cand in cand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s