Statul American criminal contra cetățeanului “de culoare”

 

Habar nu am dacă simți vreodată că nu mai ai cuvinte. Sau, altfel formulat, ca ți se rupe sufletul. Pentru un om pe care nu l-ai văzut noiciodată. Un afro-american. Cu mâinile încătușate la spate, întins pe asfalt, cu un polițist care își lasă greutatea pe gâtul lui. Cum îi zice că nu poate să respire, cum îl roagă să nu îl omoare… totul filmat de aproape. Apoi nu mai poate și… moare. Polițistul tot nu se ridică de pe gâtul mortului. Asta este America de azi. O țară criminală, diabolică. Dacă asta poate să facă statul american cu cetățeanul american… pur și simplu nu mai există nici o speranță.

 

Îți dai seama dacă își permit să facă asta în mijlocul zilei, în mijlocul orașului, când sunt filmați de aproape… atunci ce este de altfel. Poliția din Statele Unite a devenit o organizație criminal care face ce și cum vrea, ucide la liber oameni pe stradă, mai cu seamă pe cei care au pielea neagră. Estre revoltător, diabolic ceea ce se întâmplă. Iar criminalii aceștia în uniformă nu vor ajunge să fie trași la răspundere, pentru că tot sistemul este criminal. The American Dream. Democracy. Human Rights.

 

„I cannot breathe.” George Floyd. Un negru american. Minneapolis. E departe. Știu că nu trebuie să ne intereseze. Să nu o luăm prea personal. Că avem și alte probleme. Cu toții aveam altceva de făcut. Nu ne uităm la evreii care au primit câte o stea galbenă pe piept. Nu suntem evrei, așa că ce poate să fie. Nu suntem negri, americani. Și așa frumos, pas cu pas cum zicea un nazist, ne obișnuim să nu mai fim nici oameni.

 

Barack Obama putea să fie ucis deja demult de careva pitecantrop în uniformă. Încă nu e târziu să îl împuște careva din spate, preventiv, în cap, dacă iese pe stradă ziua sau seara. Jegurile de milițieni americani, o infecție a societății, o rușine a civilizației umane – parte a mecanismelor democratice în land of the free. Dacă e revoltător pentru oamenii albi de pe alte continente, îți dai seama care trebuie să fie senzația în sufletele americanilor negri, când pentru ei e riscant să iasă în parc. E riscant să meargă copilul la școală, e riscant ca omul să citească ziarul în propria mașină. Pentru că statul criminal american dă mână liberă acestor oligofreni polițiști, care au ajuns să ucidă din plăcere. Nu li se întâmplă nimic, sunt mutați altundeva, sau eventual demiși. Pentru că America este o oligarhie criminală. Așa că afro-americanii nu mai au altă variantă decât să dea foc la poliție, la mașinile lor șamd. Că nu mai au ce pierde. Sunt sigur că așa aș face și eu în locul lor.

 

SUA. Un sistem criminal statal, cu justiție pentru albi și injustiție pentru cei non-albi. Doar că omul, indiferent de culoarea pielii, nu poate suporta la nesfârșit umilințele și batjocura. Și ce să faci cu ei… să îi împuști pe toți? Așa că revoltele din tot felul de orașe au ajuns și pe la Casa Albă, iar viermele numit Trump este ascuns ca un șobolan în ceva bunker. Frumoasă situație. Democracy is coming.

 

© dr. Peter Lengyel

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Statul American criminal contra cetățeanului “de culoare”

  1. Daniela Popescu zice:

    Exact asta ma gandeam si eu, ca ce se vede e doar varful aisbergului!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s