Block sau unfollow pe social media

Cei care îmi sunt prieteni pe facebook din start sunt destul de selectați. Erau interesanți sau apropiați, din ceva punct de vedere. În lumea virtuală trăim fiecare în bula noastră, un fel de entitate amiboidală în care se află tot felul de prieteni, cunoscuți, rude, foști colegi, oameni necunoscuți sau cunoscuți. Habar nu am cum am ajuns împreună, dar asta este. Probabil că ceva chestii comune au existat pe undeva. În general impresia mea este că în amiba asta virtuală în care mă aflu și eu, există niște oameni destul de OK. Cel puțin în comparație cu ce văd la alții. Mă uit la comentariile de la ceva postare a câte unui alt om și nu îmi vine a crede ce e pe acolo. Deci, față de acele cazuri, la mine e destul de bine. Dar…. se poate și mai bine.

 

În trecut acceptam mizerii, de câteva ori, până îl blocam pe careva. Acum am devenit mai eficient: din prima. Să văd ceva stil mizerabil și gata. Apoi, dacă la careva dintre prieteni văd ceva postări banale, naive, chestii de alea soft… share-uite… și acolo acționez mai repede. Pe aceștia nu îi mai urmăresc, dar îi las să vadă ceea ce postez eu, dacă îi interesează. E ca un fel de zgomot de fond prezența lor, adică nu aduce aproape nimic interesant, doar că știu că persoana în cauză încă există. Nu am nici un fel de probleme cu persoanele astea, nici cele blocate, nici cele pe care nu le mai urmăresc, doar că… la ce să ne pierdem vremea? Sunt atât de multe chestii interesante, pe care le pot alege… în locul lor. Probabil că ele sunt persoane OK în felul lor, doar că pentru mine stilul respectiv nu aduce minimul de nivel/ interes de care am nevoie.

 

Deci, am decis că vreau să mai cresc cumva calitatea postărilor pe care le primesc. Ceea ce nu are relevanță, e bine să nu apară aici. În categoria asta intră și tipe faine care postează câte un nou selfie. Zâne de astea din zonă. Dar nu e nici o surpriză cu ele. Poți să dai un like la poza aceea frumoasă, cu chipul ei aparent imaculat, apoi să îi dai unfollow. Atât like cât unfollow sunt totalmente sincere. Definitiv.

 

E exact cum ai face curățenie în amiba ta de pe social media. Arunci la gunoi tot ce nu e necesar, de la bocanci vechi la tricouri lăbărțate, broșuri anoste șamd. Ca efect, calitatea medie a postărilor pe care le văd o să fie mai ridicată. În principiu, după o asemenea curățenie… se face aerul mai fresh. Mai respirabil.

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Block sau unfollow pe social media

 1. Laura Alexandrov via FB zice:

  În general, în lumea asta nici nu poti sa sti cine te urmărește de fapt. În afara de puținii care se mai exprimă din cand in cand, pentru că împărtășesc aceleași opinii, pot fi alți sute sau mii de ochi de care nu avem habar! Oricum, putini sunt cei care scriu mult si bine despre ceea ce trăim în ziua de azi! O analiză la zi, ca sa zic asa, inspirată!

 2. Doru Ruști via FB zice:

  evoluție divergentă „simpatrică” (în același mediu, chiar dacă-i virtual) cauzată de segregarea comortamentală: șocu’ va fi când vom constata în „lumea reală” (care-o mai fi și aia) că am devenit mai multe „specii”: ce te faci când dai nas în nas cu un „neandertalian”, „australopitec”, sau mai știu eu ce? și aici mă refer la realitatea concretă, fizică, unde nu mai poți construi bule personale ca-n mediu’ virtual…

 3. Peter Lengyel via FB zice:

  e simplu; cand vezi ca e din alta specie, nu opresti; sau daca nu ai alta varianta, reduci interactiunea la 2 cuvinte, fara miza, fara implicare

 4. Doru Ruști via FB zice:

  în teorie ar merge, în practică mi se pare mai complicat…: vrând-nevrând, tre’ să conviețuim – părerea mea

 5. Peter Lengyel via FB zice:

  eu deja de multa vreme experimentez cum se poate face – reducerea interactionarii la minim minimorum. fara discutii in contradictoriu, fara sa vrei sa il convingi ca tu ai dreptate, fara sa vrei sa intri in barul din sat sa cumperi cipsuri, fara sa discuti cu oameni din zona unde locuiesti… decat despre frumusetea vremii de afara

 6. Doru Ruști via FB zice:

  mda… – și-uite-așa „divergența simpatrică” se adâncește.. (iar asta, mie unu’, mi se pare chiar o problemă)

 7. Peter Lengyel via FB zice:

  dar nu exista solutie… cand deja distanta e mare; cand exista o prapastie intre tipuri de perceptie asupra Lumii

 8. Doru Ruști via FB zice:

  Peter Lengyel ei, cred că aici e aici: cine rezolvă asta, merită Nobelu’ 🙂 (și eu chair cred că-i o prbl. de rezolvat, fără cooperare globală n-ai cum rezolva prbl.globale – indiferent că eși ortodox, musulman, troțkist sau neo-nazist, pandemia, clima șcla te lovesc la fel: la nivel de specie, ori găsim o rezolvare, ori … ‘a rivederci’)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s