ONU tarat: WHO și IPCC

Când zici Organizația Națiunilor Unite/ United Nations, ai impresia că e ceva nemaipomenit de frumos, ceva care are experții cei mai relevanți la nivel planetar, un fel de chintesență a expertizei în variate domenii. Dar când dai un pic cu lanterna pe ei, constați că ai de a face cu o mare adunătură de guzgani politici, veniți pe cine știe ce căi ciudate, susținuți de guverne care mai de care mai mafiotizate. E ca în gluma aceea: afară e vopsit gardul…

 

Scandalul actual cu pandemia a arătat nivelul jalnic de expertiză a Organizației Mondiale a Sănătății/ World Health Organization, reacția penibilă la dezvoltarea problemei, interferențele cu China, blocarea finanțării primite din SUA, o decredibilizare totală. De fapt, presupusa ei credibilitate era o chestiune teoretică, dar practic WHO nu avea nici un fel de capacitate reală de acțiune în cazul unei pandemii. Zero barat. Când nu ai o astfel de entitate, WHO/ OMS, măcar ești conștient că nu ai pe cine te baza. Când crezi că ea este acolo… dar de fapt este o carcasă goală… ce te faci? Pandemie scăpată de sub control. Expertiză cam la fundul broaștei. Cam asta e situația azi.

 

Valoarea unor entități politice, de management, de administrare, științifice șamd se poate vedea mai ales în situații reale… când ele sunt testate în condiții concrete, real life. Am urmărit un număr oarecare de conferințe de presă a celor de la WHO, astea transmise live online, aproximativ un eșantion reprezentativ. Impresia mea este că nimeni nu se aștepta ca WHO să fie atât de pierdut în spațiu; permanent în întârziere, niciodată nu proactiv în managementul dezastrului; capacitate de prevenire a pandemiei… aproximativ zero; capacitate de a implementa niște protocoale pre-existente, pentru a reduce pierderile… iar zero; capacitatea de adaptare la realitate și mai ales de leadership global în domeniul managementului situației… foarte vag, spre zero. Îți dai seama ce este, în ce hal am ajuns… dacă și alte entități din Națiunile Unite sunt la fel de incapabile.

 

În cadrul Națiunilor Unite există tot felul de structuri parazitare, una mai incapabilă decât alta. Fiecare entitate de asta este ultra-politizată, umplută de grupri de interese, de mizerii de toate felurile încât demult a pierdut contactul cu realitatea; este un câmp de bătălie între diferite guverne, care mai de care mai interesate de a își promova interesele… de a îi fenta pe ceilalți, iar realitatea globală este permanent călcată în picioare. În cazul actual, cu pandemia, WHO a arătat că de facto este un jeg de doi bani, pe care poți pune baze cât pe o dejecție de la marginea drumului. Când urmărești conferințele lor de presă, transmise live online, ai impresia că este vorba eventual de ceva birou al lor din Ghana sau Bangladesh, nicidecum de expertiza de la nivel central, planetar. Entitatea similară care se ocupă de schimbări climatice IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) nu e cu nimic mai bună. E un pic tragic să vezi că doar de a crea aceste entități tarate, atât a putut civilizația umană.

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Bacteriene si Virale, Climatice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ONU tarat: WHO și IPCC

  1. Lengyel Peter zice:

    România Liberă: Organizația Mondială a Sănătății, condusă de un membru al unui partid declarat terorist de S.U.A.

    https://romanialibera.ro/investigatii/organizatia-mondiala-a-sanatatii-luata-la-control-10-lucruri-nestiute-824509?fbclid=IwAR1R_JbH3WC9C0_M_5jWqGj3el6vejKTloRRWD4T8HKo5ao5VMh2qRmykRw

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s