Genocid – biserica dă moarte cu lingurița

Despre preoți. Sigur nu poți să îi pui pe toți în aceeași oală – în primul rând pentru că sunt enorm de mulți. Și diferiți – cu ciudați și oameni foarte OK. O să ziceți că sunt subiectiv, dar părerea mea este că și printre ei există mai multe nivele – un fel de patternuri. 1. preoții luterani/ calviniști/ reformați – un fel de varianta modernă a creștinismului vestic – nu atât de bigoți, cu o deschidere spre lume (da, sunt botezat reformat și deci subiectiv în plus). 2. preoții catolici, așa și așa, dar oricum se simte influența pozitivă a vestului. 3. preoții ortodocși. Care dintre aceștia credeți că o să organizeze (proporțional față de numărul lor) cele mai multe slujbe, adunând la grămadă bătrâni care riscă să se contamineze și să moară? Care dintre ei o să pună gaz pe foc, chiar și când este evident că e un incendiu global și european. Care poate să dea cu o linguriță contaminare potențială la 100 de oameni – acum în mijlocul calvarului? Care dintre ei o să tragă fututul de clopot de 500.000 de euro din bani publici?

 

Biserica a spoliat resursele bugetare, a șantajat partidele prin manipularea maselor de alegători și a tras enorme cantități de bani publici; mii și mii de biserici noi au fost construite (BOR are 16.400 bucăți în total), unele cu cupole poleite cu aur, mastodontul de beton din mijlocul Bucureștiului, clopotul cu chipul unui șarlatan. A oligofrenizat și a ținul la nivel de imbecilitate medievală cantități enorme de oameni. Acum, în mijlocul pandemiei care omoară oamenii ca muștele, biserica oferă enoriașilor – lingurița din gură în gură. Adunări de acest gen, focare de contaminare, de la Constanța la Iași, București, Cluj… doar de unde se văd poze și filmări. Părerea mea este că acest fenomen este definibil ca fiind genocid pur.

 

Faptul că bisericile ortodoxe din zone mai mocirloase/ mlăștinoase au abordări medievale, asta era de așteptat. Dar să vezi că în mijlocul Clujului, centrul Transilvaniei, un oraș universitar cu pretenții, e puhoi de lume care ia în gură lingurița șarlatanului cu barbă – asta arată cam cât de mare este infectarea. Dacă dorești să vezi cum arată diavolul, Satana, îl ai în fotografiile și filmările de la Cluj: cu barbă, și cu lingurița în mână. Totalmente indiferent de pandemie, ai ocazia să vezi cam care este nivelul de imbecilitate, inconștiență și mârșăvie a acestor lepre. Îți poți imagina ce poate să fie pe la Jegălia, Vărsătura, Cucutenii din Dos, Lehliu-Gară, Dor Mărunt și altele asemenea – de unde nu avem imagini.

Aud că acest megacăcat numit Catedrala Mântuirii Neamului a costat până acum 121 de milioane de euro. O bună parte din bani publici, din taxele plătite de contribuabili. Restul din contribuția fraierilor/ credincioșilor/ credulilor, către biserica care nu plătește taxe, iar preoții sunt finanțați din bani publici – îi vezi în straiele aurite. Acum e clar care a fost prioritatea. Iar efectele – acum urmează.

 

Pe lângă megacăcatul de Catedrală de 121 de milioane (și probabil mai are nevoie de încă atât …) unde doar clopotul e 0,5 milioane de euro… se mai pot adăuga circa 11.000 de biserici nou-construite. Probabil că ele sunt în proporție de 95% ortodoxe, restul greco-catolice; probabil că 0% sunt reformate, calvine, luterane. Cele 11.000 de biserici pot avea un cost mediu de 2 milioane de euro bucata… asta așa ca aproximare. Unele au cupole aurite, inclusiv în localități unde oameni trăiesc în sărăcie și mizerie cruntă. Dacă mai adaugi parohiile noi, mercedesurile popimii șamd…. probabil că se poate lua lejer costul mediu de peste 2 milioane de euro/ bucată. Deci, cam 500 de biserici costă un miliard de euro. Ar rezulta cam 22 de miliarde de euro… adică 2.200 de milioane de euro pentru mizeria asta. Mai adaugi luxul și huzurul clerului, hainele cusute cu aur șamd. Pădurile preluate, numeroase mănăstiri ridicate inclusiv în arii naturale protejate șamd. Chiar și Palatul Culturii din Sighet, constuit din banii donați de populație pentru a avea cultură în Maramureș (plus finanțare de la statul maghiar), a ajuns pe mâna mafiei sutaniste ortodoxe, oferit cadou, luat gratis, cu japca. De unde să mai rămână și resurse pentru spitale?

 

Când spitalele nu vor mai avea echipamente disponibile pentru a încerca salvarea de vieți ale contribuabililor, trebuie adus fututul de clopot de 500.000 de euro.

 

Cred că nu e o surpriză că îi consideram extraordinar de retardați pe preoții ortodocși, incapabili de gândire critică rațională, propăvăduitori de obscurantism medieval, anti-știință, mizerabili apți să spolieze bugetul public și să ia bani de la ultimii sărăntoci – niște diavoli îmbrăcăți în aur; opinia mea despre ei evident că se baza pe observarea a ceea ce au făcut până acum. Cu toate acestea, au reușit să mă surprindă. În criza globală a pandemiei, tu să le dai în gură fraierilor – cu aceeași linguriță – asta întrece orice închipuire – e mai josnic și mai criminal, mai infect și mai descalificant decât îmi puteam eu închipui vreodată. Adică, părerea mea despre ei nu a fost destul de realistă – trebuie să fie re-ajustată în ceea ce privește gradul lor de bestialitate criminală.

 

Pandemia asta este ca un incendiu care se răspândește cu repeziciune peste tot. Singura speranță era dată de spitalele care să tempereze pe moment ceva – dar aici nu există nici măcar măști care să filtreze virusul din aer. Îți dai seama care este atmosfera printre medici. Ce să zic de ventilatoare destule / redundante… pregătite pentru o pandemie respiratorie – care se știa că o să vină. Nu de acum se știa… au fost sute și mii de articole științifice, eu am scris pe blog din 2013, Bill Gates a povestit pe TED talks în 2015. Dar astea toate nu mai contează… ci faptul că acum e un incendiu care se răspândește cu repeziciune. Faptul că nu avem institute de cercetare biologică de secol 21 (decât colecții de fosile, cu pantalonii rupți în cur), iar nu mai contează. Culmea e să vezi că în pandemia asta – preoții dau foc pe unde pot – infectând cu lingurițele lor orice cretin. Aici ne aflăm noi acum.

 

© dr. Peter Lengyel

 

PS. Văd la știri că în Israel evreii ultra-ortodocși sunt cei care fac probleme, că nu implementează măsurile care reduc răspândirea virusului. La fel în SUA, creștinii neoprotestanți sunt cei mai imbecili – se adună cu zecile de autobuze să asculte ceva predicatori totalmente duși cu pluta. Cei care suflă urlând să alunge virusul. În estul european, în Asia, în Africa, peste tot cei mai cretini sunt oamenii religioși care nu au nici un fel de contact cu realitatea și nici un fel de respect față de semenii lor, față de cei din familie pe care pot să îi contamineze și să îi omoare. Nici un fel de decență, zero respect pentru medici și asistenți pe care o să îi expună. Oricât de mulți morți să fie, oricât de mare contaminare, imbecilitatea nu are limite. Cu toate acestea, probabil că moțul pe acest uriaș căcat religios global este să le dai covid cu lingurița. Criminal.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Genocid – biserica dă moarte cu lingurița

 1. dmr zice:

  am impresia că, vorba cântecului, trăim momente de tip «acum ori niciodată»; să nu uităm că bisericile din RO (mă refer aici la toate, sau aproape toate, da-n primu’ rând la BOR) au mai luat o palmă la referendumu’ despre familie; puțin mai înainte, la nenorocirea de la „Colectiv” iar a fost un moment penibil pentru popime; pe de altă parte, există din bătrâni vorba «să faci ce zice popa, nu ce face popa»; altfel zis, eu încă am optimismu’ să cred că undeva, în adâncime, există un fond pozitiv, indiferent de câte zoaie și mizerii s-au turnat peste de-a lungu’ timpului; și, între timp, „stâlpii națiunii” (în ordine alfabetică – academia, armata, biserica și serviciile) au încă o șansă de a se face de rahat (ca de obicei), sau măcar așa, un pic, se ne arate nouă, ăstora, „de jos”, încotro -i lumina…

 2. Dan zice:

  Mafia Securisto-Comunista a transformat BOR intr-un SRL, iar preotii in simpli functionari, spagari…si in acelasi timp o Remorca a Politicii de Partid Klan de infractori… Biserica Stramoseasca, cand Preotul era personajul intelept din comunite a fost distrusa…Biserica a devenit institutia care promoveaza Frauda si Evaziunea fiscala Legal….Bani neimpozitati si necontabilizati oficial, care merg direct in Buzunarele si Conturile unor mafioti Politici ….Baronii Politruci finanteaza BOR….iar BOR intoarce banii in conturile mafiei politice pentru campanii electorale si afaceri personale…. BOR a devenit pricipalul…”spalator” de Bani publici ai mafiei politice….!!!!!!!!!!!!!!!

 3. MusetteM zice:

  Sunt abonata la articolele dvs.
  Îmi plac foarte mult.
  Din păcate nu le mai pot distribui pe fb,se pare ca ați reușit sa supărați pe cineva.
  ”Postarea încalcă standardele comunității noastre privind spamul”
  😡

 4. toniutti zice:

  O prezentare autentica si revoltatoare a unei realitati . Privitivismul se manifesta in fel si chip .Ma intreb , ce se va intampla cu renumitele oseminte facatoare de minuni ? Poate sunt salvarea impotriva pandemiei .

 5. peterlengyel zice:

  Despre moaște am scris un text frumos, cred că o să îl postez pe blog zilele astea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s