Geogel – Apuseni

Există prin Apuseni locuri atât de retrase, atât de uitate de lume, de nu îți vine să crezi. Un astfel de loc pare și cel numit Geogel. Departe de orice zone circulate, cu drumuri de vai și amar. Dacă vara pare atât de părăsit și singuratic, îmi pot imagina cum trebuie să arate situația cândva prin noiembrie sau februarie.

 

Iunie 2019. Deja de la o mare distanță, cam de la 45 km se semnalizează un centru de vizitare turistică, dar când mai ai 17 km este pus un semn cu accesul interzis, drum închis. Am urcat un pic cu Land Rover-ul dar am văzut că nu are sens să forțezi lucrurile, mai ales pe furtuna care se apropie. După caniculă urmează acum ploaie, fulgere și tunete plus gheață. Grindină nu foarte mare, dar nici nu vreau să mă gândesc cum e să te plimbi prin vremea asta. Adică să ieși din mașina. Niște turiști amărâți am văzut pe un traseu, cam inconștienți să ajungă pe aici, la ora asta, cu vremea jalnică. Până și cei care erau cu mașini mici, habar nu aveau cum să iasă dintre noroaie și aluviunile aduse de ape.

 

Când am ajuns pe aici a venit o mare furtună, cu grindină, așa că am făcut doar câteva cadre. Intenția mea este să revin pe aici, să descopăr pentru mine locurile astea, să îmi fac o impresie despre aspecte naturalistice și artefacte umane. Are ceva interesant un astfel de loc marginal – dar e cazul să mergi cu un grup și cu cel puțin 2 mașini de teren… nu singur.

DSC_3490DSC_3475

DSC_3433DSC_3418DSC_3421DSC_3427DSC_3448DSC_3454DSC_3460DSC_3478

DSC_3436DSC_3442DSC_3484

DSC_3493

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Muntii Apuseni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s