Holocaustul Ciocârliilor

Te întreb la modul concret: cam cât de psihopat trebuie să fie individul uman adult care vede o ciocârlie și o împușcă – și asta îi face plăcere. Psihopații ucigași controlează structurile statale, guverne, ministere. Cine li se poate opune acestor criminali? Ucigașii în serie din țara asta și-au dat cotă de împușcat ciocârliile, 440.000 pe an. Sună barbar, aberant, incredibil în UE? Agresiunea umană directă față de natură, față de biodiversitate… se manifestă la modul cel mai evident și mai incalificabil în cazul uciderii din plăcere a vietăților sălbatice, iar cazul ciocârliilor este unul emblematic și descalificant… pentru omenia care nu mai există deloc.

 

Când structurile statale sunt pe mâna unor găști criminale… ce șanse au entitățile care ar dori păstrarea naturalului… cât mai există el? Până și organizații care se pretind de protecție a biodiversității, mai ușor se rezumă la „a proteja ursuleți alb-negru” aflați cât mai departe… decât să se pună în conflict cu uriașa putere a vânătorilor-criminali… cei care ușor îți pot trage un glonț în cap, când nu te-ai aștepta. Nu mă refer doar la glonțul-real, ci la tot felul de acțiuni perfide de care sunt ei în stare în funcțiile lor statale, deoarece mulți oficiali din politică și administrație se ocupă de ucidere din plăcere doar în timpul liber. Așa că până și ONG-urile pretinse de mediu care se lingușesc pe lângă fundul administrației, de fapt nu ridică nici măcar subiectele ultra-evidente, strigătoare la cer. Astfel, mafiotizarea îi cuprinde cu încetul pe toți, ne cuprinde și ne face parte a ei. Și asta așa continuă, până nu mai e nimic de făcut… când nu mai există nici o pasăre care să cânte.

 

440.000 de ciocârlii se vor împușca legal în România, de acum până în primăvara 2020. Nu o să fie ceva special, an de an sunt măcelărite la acest ordin de mărime. Aici se vede atitudinea oficială față de natura sălbatică. O agresivitate parșivă, o extraordinară mizerabilitate față de biodiversitate. O pasăre cântătoare măruntă, care aduce doar beneficii prin prezența ei în peisaje…  totuși este măcelărită legal în proporții de o imbecilitate extraordinară. E cumva revoltător să vezi că sunt vânate din plăcerea de a ucide, apoi unele părți ale trupului lor miniscul sunt consumate ca delicatese… de către escrocii din vest. Pervers și incalificabil. Cine crezi că o să poată monitoriza numerele reale ale păsărelelor ucise, cine crezi că poate determina variate vietăți aripate împușcate – apartenența lor la specii mai rare? Oricum o privești, atitudinea oficială este criminală și jalnică… nedemnă de om.

 

Înainte de integrarea României în UE existau speranțe naïve că o să vină vremuri mai bune pentru natură… dacă țara asta o să fie parte din Europa civilizată. Dar dacă te gândești că singurul urs care a intrat în Germania a fost executat fără milă… că nu avea statut de refugiat… ce să mai zici? Când un singur urs e prea mult. Dacă vezi măcelărirea păsărilor migratoare prin Malta, agresiunea silvicilor asupra pădurilor virgine din zona Bialowieza, artificializarea din ce în ce mai accentuată a Europei, betonarea, canalizarea, desecarea, chimizarea. Până și ariile protejate sunt terfelite în fel și chip, iar în rest este aproximativ dezastru. Un uriaș holocaust al biodiversității, prin agresiune directă și indirectă. În acest context trebuie privite cele 440.000 de ciocârlii care se vor ucide în mod legal pe la noi. În medie asta ar însemna cam 10.000 de ciocârlii ucise pe an în fiecare județ. Dacă te miri că nu prea vezi păsări la ieșirile pe teren… nu te mai mira.

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Animal Salbatic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Holocaustul Ciocârliilor

 1. Mihaela Popescu via FB zice:

  Care este justificarea oficiala? Nu reusesc sa gasesc nicaieri.

  Apreciază

 2. Peter Lengyel via FB zice:

  nu e nevoie de justificare

  Apreciază

 3. Ardeleanu Adrian Bubi via FB zice:

  Trist. Nu am învățat nimic de la Dodo sau lupul tasmanian…

  Apreciază

 4. Doru Panaitescu via FB zice:

  sunt pe dracu 3 milioane. Scoase din burtă de niște umflați analfabeți care stiu doar să se pună la adăpost în spatele hârtiilor.

  Apreciază

 5. Florin Stoican via FB zice:

  Gresit. Vede o pasare si o impusca. Apoi vede daca e ciocarlie si de care e.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s