Amintiri cu Asociația Valea Verde

Paleontologie printre poze vechi… Am dat de un folder cu niște poze din februarie 2008 – un workshop organizat de Asociația Valea Verde. Ce fețe tinere aveam pe atunci… Plăcute amintiri. Ne făceam planuri mari. Și vise. O parte a lor a devenit între timp realitate… fără să ne impresioneze prea mult. Joerg Lohmann, un coleg de la IUCN – Belgrad (el este de altfel german) – ținea prezentări despre scriere de proiecte, management, despre team-building șamd.

 

În poze apare și Johnny Popescu, prietenul și ziaristul sighetean care nu mai este printre noi. În privința lui, se poate constata cam care este atitudinea generală a societății față de oamenii care sunt mai aparte – în orice fel. Impresia mea este că atât timp cât a trăit, a fost marginalizat, ignorat, izolat chiar. Când avea nevoie de ajutor, extrem de puțini au fost cei care au încercat să îi facă viața mai acceptabilă. Nu sunt în măsură să evaluez cărțile publicate de el, dar tot la nivel de impresie… pare că a fost foarte preocupat de aspecte istorice, mai ales de trecutul comunității evreiești în Sighet și mai larg în Maramureș. De remarcat este că după ce a murit, a primit distincția de Cetățean de Onoare a Municipiului Sighetu Marmației. Adică, atât timp cât a trăit, nu putea să fie asumat de liderii formali ai comunității – oricare ar fi fost ei. Doar când nu mai exista, îi deveneau recunoscute strădaniile… fără ca el să mai afle. Aceștia suntem noi. Privește omul.

 

Pozele astea au fost făcute cu primul meu aparat digital, un mic Nikon… nici măcar nu era DSLR. Pe vremea aceea, fotografiile serioase le făceam pe film diapozitiv, cu Nikonuri profesionale non-digitale. Cred că pozele astea le-am făcut pentru raport (era un proiect depus direct la Brussel… și aprobat); sau am făcut pozele din distracție… habar nu am. Chiar dacă din punct de vedere tehnic ele sunt cu semnul întrebării… totuși… vremurile acelea nu se mai întorc.

dscn1417dscn1422dscn1425dscn1428dscn1431dscn1436dscn1438dscn1470dscn1472dscn1477dscn1484dscn1523dscn1526dscn1528dscn1532dscn1557dscn1567dscn1569dscn1571dscn1576dscn1579dscn1583dscn1596dscn1605dscn1612dscn1621

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Amintiri cu Asociația Valea Verde

 1. Stefanescu Rodica via FB zice:

  …tot artistic realizate ! Foarte bune si frumoase !!! Esti foarte talentat ! Orice poza este o opera de arta ! Bravo ! Iti ies …exceptional – de National Geographic si peste …!

  Apreciază

 2. Nicoleta Iacob via FB zice:

  Frumos motan! Rasfatatul tuturor!

  Apreciază

 3. Florinda Sas via FB zice:

  Vremurile acelea nu se mai intorc, dar vin altele si, din fericire, „starea de bine” nu e creata de niciun aparat(daca n-ar depinde de noi si de cei aproape de noi, as fi spus „din pacate”

  Apreciază

 4. Peter Lengyel via FB zice:

  Pot să vină și vremuri mult mai bune. Eu nu exclud ca așa să se întâmple.

  Apreciază

 5. Zavalic Vasile-Nicolae via FB zice:

  Foarte mult adevar, pierdem oameni de valoare iar in locul se pun idioti care au pile sau sunt din partidele care s-au perindat la conducerea orasului, cum imi spunea cineva se facea lista cu ce functie publica doreau sa ocupe membrii marcanti ai partidelor

  Apreciază

 6. Lena Rednic via FB zice:

  Respect pentru acest comentar , – trist adevăr !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s