Zboruri la Piatra Șoimului – Igniș

Imagine aeriană spectaculoasă se poate face mai ales acolo unde există un subiect mai puțin banal – cred că asta este evident. Piatra Șoimului din Munții Igniș, o margine a Platoului Vulcanic, este o zonă unde ai câteva elemente care se pot pune în valoare. Stâncile și pădurea, dacă le vezi în luminile adecvate, pot să fie supar-tari. Dacă te gândești la zona asta în culori de toamnă și în ultimele raze de lumină… e ceva care merită încercat. Dar până la realizarea acelor imagini care să fie greu de depășit ca nivel de spectaculozitate, rămâne să vezi cum arată zona în condiții mai puțin exuberante.

 

Dacă ai o stâncă cenușie și rece și niște copaci prin zonă… poate și nu poate să fie făcută ceva imagine care să conteze. Pentru a pune în valoare acel loc… este nevoie de mult mai mult. Lumină și culoare. E doar o chestiune de timp ca ele să fie adecvate – locul să arate ca în vis. Iar dacă simți că acum condițiile sunt cele cvasi-perfecte, e momentul să te aventurezi spre unghiurile de unde se vede cel mai bine, cu încadrările care să te facă să simți că ești acolo atunci când privești fotografia sau filmarea. Dacă ai simțul acesta al spațialității, al unghiurilor, al volumelor, al culorilor și nuanțelor, a luminilor și texturilor de toate felurile, se poate face imagine care este cumva ireplicabilă și greu de surclasat cu tehnologiile actuale.

DCIM100MEDIADJI_0065.JPGDCIM100MEDIADJI_0045.JPGDCIM100MEDIADJI_0046.JPGDCIM100MEDIADJI_0052.JPGDCIM100MEDIADJI_0055.JPGDCIM100MEDIADJI_0056.JPGDCIM100MEDIADJI_0059.JPGDCIM100MEDIADJI_0048.JPGDCIM100MEDIADJI_0050.JPGDCIM100MEDIADJI_0066.JPGDCIM100MEDIADJI_0068.JPG

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Maramures, Zboruri prin Maramures. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s