Analitate homosexuală în fundul bisericii

Bisericile de orice fel, ca oponente ale gândirii științifice raționale… întotdeauna reprezintă o lume obscură, dubioasă și retrogradă; multă zbatere a avut și civilizația europeană până a reușit să se debaraseze de mizeriile religioase care au produs tortura și arderile pe rug de pe vremea inchiziției. Renașterea și Iluminismul au dat ceva speranțe. Dar confruntarea între umanism și știință pe de o parte și jegoșeniile religioase pe de altă parte, deloc nu este încă încheiată. Faptul că în țările vest-europene civilizate poziția pe care o au entitățile religioase este din ce în ce mai marginală – oferă încă niște speranțe, dar contaminarea acestor zone cu fanatismul religios islamist arată că acest cancer apare și reapare în forme care mai de care mai aberante.

 

Ruptura uriașă dintre cele afirmate de biserici creștine, catolice și ortodoxe… și realitatea din interiorul lor este din ce în ce mai vizibilă la nivel public. Asta nu înseamnă că în trecut bisericile erau mai morale decât acum, că era mai puțin putregai în rândurile clerului… doar că pe atunci te ardeau pe rug dacă comentai ceva. Dacă vezi seria de diavolisme implementate de cei care ocupau poziția de papă de-a lungul secolelor… aproape că nu îți vine să crezi că așa ceva a fost posibil. Constați scandalul uriaș al bisericii catolice din cauza  preoților cu nenumărate acte de pedofilie demonstrate cam peste tot pe Planetă – armate sumbre de băieței naivi cu rozetele sparte de penetrarea dosnică a căruiva sutanist; o asemenea josnicie a produs hoarde de traumatizați care cam greu pot să devină oameni funcționali.

 

Biserica ortodoxă a reușit să se apere mai bine de dezvăluirile de acest gen… doar că în ultima vreme ies la iveală tot felul de înregistrări filmate nu doar cu călugări homosexuali în acțiune, dar și cu episcopi ortodocși și preoți ortodocși care se satisfac anal până la preafericire. Ceva preot ortodox are un scandal pentru coruperea băiețeilor, tot în zona anală. Deja a ajuns atât de frecvent să vezi astfel de cazuri încât nu te mai surprinde că a apătut ceva nou și săptămâna asta. Impresia pe care o lasă situația este că începe să se vadă vârful icebergului. Că încetul cu încetul se ridică la suprafață un monstru religios uriaș – care sparge băiețeii în fund și adună bani de la săraci, care șantajează structurile statale pentru noi și noi finanțări de la buget, în schimbul manipulării de la alegerile care urmează. Cu o afișată homofobie și un discurs fascistoid pentru “famiglia tradițională”, constați o ipocrizie divină; ai impresia că structurile religioase catolice și ortodoxe doresc să monopolizeze actele anale homosexuale doar pentru ei – un aspect la care poți să le dorești mult succes. Doar băiețeii mici ar trebui să fie lăsați în pace. Să nu le fie spartă viața.

 

© dr. Peter Lengyel

 

PS. Acesta este un draft, urmează să fie completat cu câteva detalii.

Acest articol a fost publicat în Religie si Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s