Budapest by night

Oare merită să selectez câteva poze din ceva plimbare de noapte
prin Budapesta, făcute în mai 2011? Sunt alte și alte mape pline de imagini din orașul acesta, cadre realizate la câte o ieșire… o plimbare mai recentă sau mai veche. Doar timp să fie de ele, să fie văzute măcar odată. Poate cândva mai iau careva mapă… să vedem ce conține.

 

Întotdeauna simțeam că iubesc acest oraș, mai ales în copilărie, când părea că el este centrul Universului. Dar după ce cunoști mai bine și aspectele mai puțin strălucitoare, după experiența de un an și jumătate pe aici, când vezi cam cum arată lupta pentru existență, care sunt prețurile și care sunt veniturile… și cum e să treacă pe lângă tine limuzine de lux… sau cum intră alții în restaurante impecabile… parcă nu e atât de rău acasă în Maramureș.

 

Dacă nu ar exista aspectele financiare, limitările dure, raportul dintre efortul de a îi obține versus rapiditatea cu care ei se duc în van… sigur că aș prefera să stau în orașul acesta splendid, în ceva vilă de pe versantul abrupt de unde să se vadă Dunărea; să ies la teatru și la concerte, la expoziții de pictură; să plec cu avionul câte o tură pe oriunde – pe ceva insule cu nume bizar, dar să știu că aici totul e perfect și am unde să mă întorc acasă. Bine, acestea sunt vise de nerealizat în lumea actuală, sau aproape de imposibil… dacă te preocupă aspectele naturalistice și nu ești înrudit cu Rockefeller sau măcar Soros. Așa că rămân splendorile din Maramureș. Din Carpați. Delta & Dobrogea.

272248276291356455523299324336344569560565550555479497504513540

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Europa Nostra. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s