Torționarul Ion Ficior și alți 1.000 de torționari

Infracțiuni contra umanității. Din oamenii vii, el colonelul Ion Fecior a făcut schelete care se târau prin stufurile deltei; bătăi crunte, lipsirea de mâncare, munca forțată… își făceau efectele iar oamenii mureau rând pe rând. Îți dai seama că iadul este nimic pe lângă ce a făcut acest diavol, un criminal ce acționa în numele Statului Român, iar statul postcomunist, democratic, european șamd… îi mulțumește pentru asta cu o pensie uriașă… care să arate că torționarul naibii a făcut fix ce trebuia. Nu este singurul, mii și mii de astfel de bestii sunt plătite din banii escrocați de stat din buzunarul oamenilor săraci.. a priori victime fără șansă.

 

Ion Ficior, bestia care a fost comandantul coloniei de muncă de la Periprava, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare… și încarcerat azi. Acum are 88 (89?) de ani și a lăsat în urma lui numai chinuri, moarte și durere; pentru serviciile aduse statului criminal român, această târâtură primește lunar o pensie de peste 5.000 de RON, în timp ce oamenii chinuiți de el dacă au supraviețuit cumva măcar fizic, se zbat în mizerie. Peste 100 de vietăți umane nu au avut șansa să scape cu viață din ghearele lui.

 

Crime împotriva umanității. Nu poți zice că e prea târziu să îl mai închizi, că are 88 sau 89 de ani târâtura. Doar că e nedrept că atât de mult timp după 1989 un asemenea vierme a fost liber… și fericit cu o pensie mare. Dacă te uiți în ochii lui și vezi mii de oameni chinuiți și 100 de morți, parcă sentința asta este o glumă; doar că ce pot să îi mai facă, dacă nu l-au împușcat de crăciun? Și nu l-au condamnat în 1990. Nici în 1995, nici 2000, nici 2005, 2010, 2015… doar azi. Parcă doreau să nu se atingă de el… de ei, de niciunul. De marii criminali care acționează în numele Statului Român. Să îi lase să dispară natural. În schimb, justiția se ocupă de găinari, de găinării, asta este specializarea ei. Să închidă babe care au furat de foame un cârnat, sau ciudați chirciți de frig care au tăiat o cracă la o margine de pădure. E fain pe aici. Cât timp ești torționar.

 

La aproape 3 decenii după căderea dictaturii comuniste, o lepră este pusă la răcoare. Desigur, nu există nici un fel de dreptate, “justiția”, oarbă și tâmpită pentru că așa e bine să fie, uită să pună întrebările care contează, acelora care au fost torționarii… care chinuiau și ucideau oamenii din plăcere. Uită de securiștii diabolici, de politruci și de variate alte jeguri care au creat dezastrul social ce a distrus viețile și sănătatea a milioane de oameni. Faptul că unul dintre ei a picat de fraier, e doar o excepție care întărește regula. Iar regula este că ei, cei care au fost managerii sistemului criminal statal, nu au lipsă de nimic și își trăiesc viețile infecte bine-merci; mai mult decât atât, mulți sunt ambasadori, senatori, mari oameni de afaceri, profesori universitari, academicieni, lideri religioși șamd; iar copiii lor – azi procurori spre exemplu – îi urmează în marșul glorios al infracțiunilor împotriva umanității. Cine să îi condamne pe ei, când ei dețin puterea, ei sunt sistemul? După torționarul Vișinescu, încă un torționar a picat de fraier, iar alții 1.000 sunt lejeri, cu un zâmbet de bestie umană, inumană.

 

 

© dr. Peter Lengyel

Acest articol a fost publicat în Politice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Torționarul Ion Ficior și alți 1.000 de torționari

 1. Ion Vlad via FB zice:

  Pentru cei din beciurile securitatii care si acum mai detin functii sau pensii o sa le faca condamnare post-mortem, adica fix-pix. Au ajuns la canal oameni ce aveau o viata inainte, ce moneda de schimb e sa-l bagi pe jegul asta la 88 de ani?

 2. Cosmin Manci via FB zice:

  in loc sa fiti multumiti ca justitia functioneaza, voi carcotasi !!!!!! …. (sarcasm)

 3. Florin Stoican via FB zice:

  Ca gest reparatoriu niciodata nu-i prea tarziu si oricand e binevenita si trebuie facuta reparatia asta morala. Bineinteles ca e mai bine cu cat e mai repede. Le doresc lui Iliescu si tuturor nemernicilor comunisti si postcomunisti care ne-au furat prezentul si viitorul toata sanatatea din lume, ca sa prinda in viata momentul condamnarii!

 4. Dan Simian via FB zice:

  Au condamnat 2, din cateva mii de securisti, militieni si magistrati (si astia aproape de moarte), si se lauda cu „performantele justitiei” si cu faptul ca au facut „dreptate”, dupa 60 de ani…

 5. Ion Holban via FB zice:

  Bine spus! nu stiu cand vom scapa de cancerul asta..

 6. Nicolae Daramus via FB zice:

  Rezistența în fața dictaturilor (militare, politice – care, în adânc, tot militare sunt, după cum și primele sunt politice) a avut, după loc și în funcție de credință, forme diferite, ca intensitate și număr de oameni aflați în rezistență. Între ea și dimensiunea crimelor politice este mereu o relație inversă.

 7. Adrian Ruicanescu via FB zice:

  Poate ar trebui sa citesti despre experimentele prof. Milgram. Sau sa vezi filmul „The Experimenter”. Ai sa fii uimit ca traiesti intre cel putin 60% potentiali tortionari. Gandeste-te ce ai face tu in acel context. Nu vreau sa iau apararea tortionarilor. Nu exista pedeapsa suficienta pentru ei. Doar ca trebuie sa reflectam cine produce pe acei tortionari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s