Torționarul Ion Ficior și alți 1.000 de torționari

Infracțiuni contra umanității. Din oamenii vii, el colonelul Ion Fecior a făcut schelete care se târau prin stufurile deltei; bătăi crunte, lipsirea de mâncare, munca forțată… își făceau efectele iar oamenii mureau rând pe rând. Îți dai seama că iadul este nimic pe lângă ce a făcut acest diavol, un criminal ce acționa în numele Statului Român, iar statul postcomunist, democratic, european șamd… îi mulțumește pentru asta cu o pensie uriașă… care să arate că torționarul naibii a făcut fix ce trebuia. Nu este singurul, mii și mii de astfel de bestii sunt plătite din banii escrocați de stat din buzunarul oamenilor săraci.. a priori victime fără șansă.

Ion Ficior, bestia care a fost comandantul coloniei de muncă de la Periprava, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare… și încarcerat azi. Acum are 88 (89?) de ani și a lăsat în urma lui numai chinuri, moarte și durere; pentru serviciile aduse statului criminal român, această târâtură primește lunar o pensie de peste 5.000 de RON, în timp ce oamenii chinuiți de el dacă au supraviețuit cumva măcar fizic, se zbat în mizerie. Peste 100 de vietăți umane nu au avut șansa să scape cu viață din ghearele lui.

Crime împotriva umanității. Nu poți zice că e prea târziu să îl mai închizi, că are 88 sau 89 de ani târâtura. Doar că e nedrept că atât de mult timp după 1989 un asemenea vierme a fost liber… și fericit cu o pensie mare. Dacă te uiți în ochii lui și vezi mii de oameni chinuiți și 100 de morți, parcă sentința asta este o glumă; doar că ce pot să îi mai facă, dacă nu l-au împușcat de crăciun? Și nu l-au condamnat în 1990. Nici în 1995, nici 2000, nici 2005, 2010, 2015… doar azi. Parcă doreau să nu se atingă de el… de ei, de niciunul. De marii criminali care acționează în numele Statului Român. Să îi lase să dispară natural. În schimb, justiția se ocupă de găinari, de găinării, asta este specializarea ei. Să închidă babe care au furat de foame un cârnat, sau ciudați chirciți de frig care au tăiat o cracă la o margine de pădure. E fain pe aici. Cât timp ești torționar.

La aproape 3 decenii după căderea dictaturii comuniste, o lepră este pusă la răcoare. Desigur, nu există nici un fel de dreptate, “justiția”, oarbă și tâmpită pentru că așa e bine să fie, uită să pună întrebările care contează, acelora care au fost torționarii… care chinuiau și ucideau oamenii din plăcere. Uită de securiștii diabolici, de politruci și de variate alte jeguri care au creat dezastrul social ce a distrus viețile și sănătatea a milioane de oameni. Faptul că unul dintre ei a picat de fraier, e doar o excepție care întărește regula. Iar regula este că ei, cei care au fost managerii sistemului criminal statal, nu au lipsă de nimic și își trăiesc viețile infecte bine-merci; mai mult decât atât, mulți sunt ambasadori, senatori, mari oameni de afaceri, profesori universitari, academicieni, lideri religioși șamd; iar copiii lor – azi procurori spre exemplu – îi urmează în marșul glorios al infracțiunilor împotriva umanității. Cine să îi condamne pe ei, când ei dețin puterea, ei sunt sistemul? După torționarul Vișinescu, încă un torționar a picat de fraier, iar alții 1.000 sunt lejeri, cu un zâmbet de bestie umană, inumană.

 

Torționarul Ion Ficior, când recent a ajuns condamnat, se apăra că el nu a făcut altceva decât a implementat politica Statului Român în domeniul lui de activitate. Este amar și tragic că el are dreptate. Făcea cu multă implicare ceea ce trebuia să facă, să distrugă oamenii care îi erau aduși de sistem. Ficior și Vișinescu, două lepre bătrâne dar viguroase, acum ajunse în pușcărie după ce decenii de democrație postcomunistă le-au dat pensii uriașe – cât de jalnic, nu? Ai aici două celule canceroase, dar Statul era format din acest tip de om, securiști, turnători, informatori, torționari și peste tot erau prezenți, până și în cele mai nesemnificative locuri. Dacă vezi de ce a fost în stare Statul Român, dacă faci o vizită la pușcăria din Sighet ajunsă azi (temporar?) muzeu… îți dai seama cu cine ai de-a face. Elite intelectuale, miniștri, lideri politici, lideri religioși care nu se integrau în mafia statală, toți ajungeau în lanțuri, sub bătăi crunte, închiși în celule înghețate, să moară lent sau repede.

 

Dacă ai stomacul destul de tare să privești documentare de gen Memorialul Durerii, îți vei da seama că diabolicul uman local era de o performanță extraordinară. Parcă la pușcăria din Pitești, deținuții politici erau puși să consume fecalele colegilor de celulă… îți dai seama ce festin. Dacă acesta era respectul românilor față de români, îți dai seama cam care era abordarea față de maghiari, germani. Recent am văzut un documentar ce prezenta modul în care au fost distruse elitele maghiare și germane ale Transilvaniei; scriitori, lideri religioși non-ortodocși, cadre universitare șamd… târâte prin stufurile deltei, împușcați la grămadă în închisori jilave. Îți dai seama cam ce noroc au avut cei care au putut să plece la timp din Transilvania, să scape de cancerul acesta. Cei care au rămas aici, aveau ocazia să fie victime, sau să facă parte din sistem; interesant este că unii care au trecut prin chinurile re-educărilor comuniste, au ajuns să fie turnători… să treacă de partea diavolului. Tot ce era în conexiune cu civilizația de tip vest-european trebuia anihilat, rămânând doar dacii ortodocși unde patriarhul era evident un securist împuțit.  Ies la iveală noi și noi informații, prin care constați că oameni de cultură aparent respectabili, poeți, șefi de editură, profesori universitari, oameni de televiziune, soliști șamd… de fapt erau parte din sistemul care asculta și preda oamenii în mâinile torționarilor Vișinescu, Ficior și celorlalți care urmau să îi ucidă. Bestial.

 

Aproape că ai impresia că nu a mai rămas nimic moral. Nu a putut să supraviețuiască nici un fel de decență, libertate de gândire, cultură, sinceritate, ci cam totul a fost pervertit și degradat, integrat în marele cancer care avea un milion de metastaze. Ce te poți aștepta de la o societate care a ajuns să nu mai aibă elite intelectuale reale, ci doar aplaudaci decerebrați? O societate decapitată, ca o găină care nu are cap dar se plimbă și bate din aripi. Ce te poți aștepta de la o societate medievalizată, plină de sugători de moaște, în care structurile de putere sunt de facto cele ale diabolicului cancer național-comunist? Dacă vezi tot ce a fost aici în timpuri recente, cred că nu te mai miră nici analfabetismul care înflorește, nici manelismul, nici agramații din parlament, nici mafia politică, nici masacrarea animalelor sălbatice, nici dezastrele din pădurile ciuntite. Aproape că ai impresia că nu putea să fie altfel. Parcă te minunezi că în tot acest marasm putred, totuși mai există ici-acolo câte o licărire de inteligență și de umanism.

 

Cu torționari și diavoli național-comuniști aflați în libertate și plătiți din banii publici, totuși statul criminal român hărțuiește babe care vând pătrunjel fără acte, pe la colțuri de stradă. Criminalitatea economică de miliarde de euro nu este atinsă – este chiar susținută politic; e mai simplu ca organele statale să hărțuiască în fel și chip micii întreprinzători care încearcă să persiste… dar nu prea au șanse în fața unor hiper-reglementări birocratice care se schimbă frecvent și care oricând pot să fie îndreptate împotriva omului simplu. O legislație canceroasă implementată discreționar, îți dai seama cam ce pericol poate să reprezinte – mai ales dacă ești luat în vizor de către structurile statale care au făcut atât de frumoase experimente pe oameni. Pușcăriile Sighet, Pitești, taberele de exterminare din Deltă, canalul Dunăre – Marea Neagră… cât de multe locuri frumoase. Desigur, dacă azi zici o glumă, nu mai vin organele să te ia de acasă seara și să te împuște la marginea localității. Dar dacă zici o glumă destul de bună, nu e sigur că se simt amuzați.

 

© dr. Peter Lengyel

 

PS. Era un oarecare om din Sighet; avea o mică avere, câteva terenuri și doi cai la care ținea mult. Statul român, prin reprezentanții lui diabolici, a venit să îl pună să semneze că este de acord cu cooperativizarea; el nu a vrut să piardă caii și terenurile lui… nu își închipuia cum ar putea să fie un sărăntoc, un nimeni… aflat la cheremul altora. Nu a semnat. A fost luat de reprezentanții statului, și nu a mai fost văzut, niciodată. Trăiască Ion Ficior și ceilalți o mie de torționari.

 

PS2. E greu să scriu despre astea, dar trebuie. Făceau experimente pe oameni. Încercau să afle, dacă scriitorul sau ministrul este închis singur în celulă, oare în cât timp uită să vorbească? Ce e dacă e ținut în apă rece, în întuneric? Dacă niște oameni terminați, sleiți de puteri, ajungi să îi faci să se spele în apă caldă, iar apoi îi scoți dezbrăcați în curtea pușcăriei pe timp de iarnă, oare care o să fie efectul? Ce se întâmplă dacă îi pui pe non-ortodocși să doarmă iarna pe piatră, fără încălzire, fără o pătură? Dacă omul nu primește mâncare, oare în cât timp moare? Aruncați în gropi neștiute undeva la Sighet, aproape de apele Tisei; sau lăsați cine știe pe unde, prin imensitatea stufurilor deltei. Tu ai încă în libertate diavoli de gen Ion Ficior, îi ai în parlament pe colegii și prietenii lui, rude și nepoți, toată gașca… și tu speri să fie bine? O societate care nu a rezolvat problema marilor criminali guvernamental-statali ce au făcut o pasiune din a distruge omul… cum poate să fie decentă măcar? Se poate spera sustenabilitate, dezvoltare, cultură, protecția mediului, conservarea diversității biologice… când structura statală este pe mâna lor? Pe un asemenea fundament, îți dai seama cam cum sună reglementările Uniunii Europene de protecție a izvorașului cu burta galbenă sau legislația de protecție a liliecilor. Dacă te întrebi, de unde vine atât de multă incompetență, criminalitate statală, atât de multă mizerie și durere, cred că este destul de clar.

Acest articol a fost publicat în Politice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Torționarul Ion Ficior și alți 1.000 de torționari

 1. Ion Vlad via FB zice:

  Pentru cei din beciurile securitatii care si acum mai detin functii sau pensii o sa le faca condamnare post-mortem, adica fix-pix. Au ajuns la canal oameni ce aveau o viata inainte, ce moneda de schimb e sa-l bagi pe jegul asta la 88 de ani?

  Apreciază

 2. Cosmin Manci via FB zice:

  in loc sa fiti multumiti ca justitia functioneaza, voi carcotasi !!!!!! …. (sarcasm)

  Apreciază

 3. Florin Stoican via FB zice:

  Ca gest reparatoriu niciodata nu-i prea tarziu si oricand e binevenita si trebuie facuta reparatia asta morala. Bineinteles ca e mai bine cu cat e mai repede. Le doresc lui Iliescu si tuturor nemernicilor comunisti si postcomunisti care ne-au furat prezentul si viitorul toata sanatatea din lume, ca sa prinda in viata momentul condamnarii!

  Apreciază

  • Judit Sebesi zice:

   Dl Florin Stoican ! Cum puteti sa ziceti asa ceva ca niciodata nu-i prea tarziu! A fost mult prea tarziu in1990!. Sa mai astepte 5-10 ani cand deja nu va mai trai nici unu dintre ei. Nici atunci nu va fi prea tarziu?

   Apreciază

 4. Dan Simian via FB zice:

  Au condamnat 2, din cateva mii de securisti, militieni si magistrati (si astia aproape de moarte), si se lauda cu „performantele justitiei” si cu faptul ca au facut „dreptate”, dupa 60 de ani…

  Apreciază

 5. Ion Holban via FB zice:

  Bine spus! nu stiu cand vom scapa de cancerul asta..

  Apreciază

 6. Nicolae Daramus via FB zice:

  Rezistența în fața dictaturilor (militare, politice – care, în adânc, tot militare sunt, după cum și primele sunt politice) a avut, după loc și în funcție de credință, forme diferite, ca intensitate și număr de oameni aflați în rezistență. Între ea și dimensiunea crimelor politice este mereu o relație inversă.

  Apreciază

 7. Adrian Ruicanescu via FB zice:

  Poate ar trebui sa citesti despre experimentele prof. Milgram. Sau sa vezi filmul „The Experimenter”. Ai sa fii uimit ca traiesti intre cel putin 60% potentiali tortionari. Gandeste-te ce ai face tu in acel context. Nu vreau sa iau apararea tortionarilor. Nu exista pedeapsa suficienta pentru ei. Doar ca trebuie sa reflectam cine produce pe acei tortionari.

  Apreciază

 8. Belle Rose via FB zice:

  Si acum te intreb: crezi ca Macovei si scoala ei este din alt aluat? De ce crezi ca Visinescu si Ficior au mancat ei si familiile lor o pensie buna in timp ce romanii care au fost pe baricade la revolutie sau familiile celor morti o duc tot modest? Suntem o gluma de stat post-decembrist! Nu tin nici cu dreapta, nici cu stanga, pentru ca pentru mine toti care sunt la butoane acum sunt tot vechiul sistem suit pe cadavre si reinventat. Toata lupta de acum reprezinta de fapt o modesta lupta cu ei in incercarea de a fi extirpati dar e greu, au facut pui!

  Apreciază

 9. peterlengyel zice:

  „a hatalmon lévő kormány preventív terrort vezetett be. Ennek célja: „félj, hogy ne is merd megtenni””

  Az erdélyi ’56-ról nyílt kiállítás Máramarosszigeten, ahol Márton Áron is raboskodott
  http://itthon.transindex.ro/?cikk=26955

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s