Mafia Roșie și sistemul imunitar

Văd că e puțin circ. Așa cum politrucul Iohannis și-a tras “guvernul lui” – pe chipul și asemănarea lui, cam tarat și lipsit de boașe, acum a venit rândul pentru Mafia Roșie – și-au făcut și ei un guvern de imbecili. Au astfel reprezentare gloatele de țărănoi, tractoriștii, minerii, toate șleahtele de putori-inculte adunate sub sloganul “noi muncim noi nu gândim”, ăștia cu ciomagul care te ucideau pe stradă dacă aveai barbă… că însemna că ești student și nu e nevoie de tine.

Acum în 2017 cred că nimeni nu poate nega că există multe tâmpenii în legile aflate în vigoare, nenumărate cretinisme, absurdități de toate felurile… și că acesta este un motiv pentru care aplicarea lor directă ar însemna o ciudățenie extraordinară. Pe baza legilor aberante ar putea să fie arestat tot guvernul, tot parlamentul și toți oamenii din administrații publice, plus toți de la toate instituțiile guvernamentale (bine, poate că ar rămâne liberi 2-3 portari și fochiști). Inclusiv pe toți procurorii și judecătorii ai putea să îi arestezi, nu ar mai rămâne nimeni afară. Totodată, cred că este evident că justiția a fost și a rămas parte a sistemului statal mafiotizat, care produce dosare și condamnări ca parte a răfuielilor politice. Chiar dacă justiția nu are menirea să facă dreptate-absolută ci mai mult să aplice legile… totuși prin aplicarea absolut discreționară, prin nedreptăți strigătoare la cer… au ajuns să decredibilizeze tot sistemul. Combinații între 1. servicii secrete evident mafiotizate și aflate în afara oricărui control democratic și 2. mafii-justițiare au creat un amalgam în care a mai avea încredere în orice fel de informații venite dinspre sistem pare o extraordinară naivitate. Era evident nevoie de niște schimbări, corecții… dar când acestea se întâmplă noaptea pe furiș și când ai o impresie formată despre cei care fac “ajustările”… îți dai seama că e foarte greu să presupui onestitate în motivația lor. De fapt, constați că se luptă între ele diferite mafii, diferite cancere… care toate își văd prioritar propriile interese chiar distructive… totalmente indiferente la interesele societății sau ale oamenilor obișnuiți… cei de pe stradă.

Evident ca pușcăriile sunt supra-aglomerate, că sunt înghesuiți în ele tot felul de oameni – inclusiv foarte mulți care nu ar avea ce căuta acolo. Tot felul de babe care au furat o pâine – variate chestii minore; sunt mulți bolnavi de cancer, bătrâni care nu vor avea cum să mai iasă, femei care sunt așteptate acasă de copiii mici. Dacă era vorba de grațierea acestora, nimeni nu comenta. Doar că îți dai seama că mafioții-politici nu dau doi bani pe sărmanii din pușcării, pe oamenii obișnuiți ajunși acolo conjunctural, pe babele care au furat de foame o pâine neagră. Oricum, și jegul numit justiție este o structură criminală, dacă a avut bestialitatea să închidă astfel de babe în pușcărie. Atât de criminal este sistemul, că dispar păduri pe zeci de mii de hectare sau sute de mii… și nimeni nu are probleme – cei care au furat organizat cu miile de camioane, dar taie un boșorog o cioată uscată… și este marele criminal condamnat la închisoare cu executare. Un asemenea sistem evident că este revoltător.

Dacă se făceau corecții cu aceste probleme, cred că puteau să primească doar aplauze. Doar că percepția publică este că o mafie grețoasă – jigodii de cea mai joasă speță – au schimbat legea care îi putea ține puțin în frâu. Pe timp de noapte, cancerul a tras o ordonanță, urgent, care să facă viața mai ușoara în camorra, mai liber la jaf și șanse de metastaze de toate felurile. Au reușit să îi înjosească atât de mult pe oamenii din orașe, încât au ieșit în stradă, noaptea, pe frig cu zecile de mii și sutele de mii. Au ajuns să nu mai poată răbda să vadă că ei nu contează deloc, și nici bunul simț, și nici dreptatea, adevărul, speranța, nimic nu mai contează… doar șleahta de excremente care au pus mâna pe puterea politică, prin manipularea ordinară a uriașelor hoarde inculte și incapabile de gândire. Nici nu mai este vorba de a lupta pentru societate ci simți că te prinde o caracatiță care ajunge să te omoare… la nivel personal. E ca și cum cancerul își dă lui liber să facă metastaze. Și este un semn de normalitate ca societatea să nu suporte să se lase omorâtă… ci să lupte cu boala.

Ce este trist în toată treaba asta? Că ai pe de o parte o mafie roșie, puternică și agresivă ca un cancer. Iar dincolo ai o hoardă de tăntălăi, absolut lipsiți de orice vlagă. La recentele alegeri, cancerul a câștigat lejer, chiar și fără să se implice la modul serios în bătălie. Simțea el că dincolo e un putregai moale pe care o să îl umilească, cu nicușori și alinuțe firave intelectual. Singura putere politică aptă să fie o alternativă reală la ciuma roșie putea să fie liberalismul, doar că în vârf avea o fătucă inaptă, pusă acolo sub influența unui politruc care dădea meditații. Acum e la modă să ștergi pe jos cu mafiotul Dragnea și să îl ridici în slăvi pe politrucul Iohannis. Doar că rădăcina dezastrului politic actual… nu a apărut azi sau ieri. Și era previzibil ce o să urmeze. Și că nu vor exista soluții onorabile de a ieși din acest dezastru.

Văd că există o uriașă revărsare de durere și furie și scârbă față de persoanele aflate la vârful guvernării actuale și a principalului partid de guvernământ. O mică problemă este că acești oameni, sau mafioți, sunt în pozițiile respective pe baza câștigării alegerilor la un mod detașat. Iar pentru ca asta să se întâmple, a existat o contribuție semnificativă a unor gesturi: ifosele fără nici o bază a unui politruc ajuns președinte, care are 6case din meditații, modul în care a aruncat paltonul pe mașină, vacanțele și excursiile dezinvolte în tot felul de locuri exotice, tăcerea surdă și absurdă, neimplicarea în dezbaterile marilor probleme ale societății, indiferența enormă față de realitate, preocuparea de amenajările cotroceniste cu luxul clădirilor, gazon, pisici și altele asemenea; susținerea unei alinuțe banale la conducerea liberalilor; prima-doamnă preocupată de creațiile de modă, distinsă și de neatins, în timp ce colcăie durerea în realitatea socială. Totodată, au existat “contribuții frumoase” din partea unui fost ministru al agriculturii, apoi comisar european pe agricultură, apoi premier… versus realitatea dezastruoasă din agricultură; un fel de “zân” care spera să fie în continuare premier fără să se implice în lupta politică. Când vezi moaca celor care dețin puterea politică azi, trebuie să îți aduci aminte și de cauzele din care ei sunt fix acolo.

 

Oricum, e interesantă situația creată. Pe de o parte să câștigi alegerile cu un procentaj zdrobitor… pe baza 1. promisiunilor populiste și mai ales a 2. lipsei de vigurozitate a adversarilor… deci teoretic să ai o proaspătă susținere electorală. Pe de altă parte, rapid să dai jos blana de oaie și să se vadă monstruozitatea mafiotă în toată splendoarea ei. Ai avut tu susținere din partea multor babe surde, a unor inculți rurali mai mult sau mai puțin vii… dar nu se compară ca efect mediatic și societal cu uriașa revoltă a tinerilor care în zone urbane mici și mari ies cu sutele de mii să îți dea cu motanul prin gură. Seară de seară. E ceva să reușești să îi coalizezi pe toți tinerii împotriva ta. Oricât de mafiot ești pe la teleorman, cât se poate rezista la atâta revoltă și ură venită în valuri din toate direcțiile, inclusiv atenționări dure pe plan internațional. E și greu să retragi ordonanța, că pari un „pițiponc” speriat… iar mafioții pe care îi reprezinți te vor tranșa scurt pe doi. Adică, ești cumva blocat pe țeavă. Degeaba ai vile și piscine și ai câștigat alegerile și ai pus o slugă pe postul de prim-ministru, simți cum se îngroașă. Gratiile.

 

Iar ciudatul care e pe funcția de președinte, dacă crede că oamenii din stradă sunt „ai lui”… se înșală amarnic, din nou. Pentru că oamenii liberi nu sunt proprietatea nici unui politruc. Deja este o jignire imensă până și formularea asta… sau arată că nu ai creier. Trebuie să mai meargă la meditații. Și să vezi cum se diminuează cu timpul și cele 6 case. Ghinion, pas cu pas.

 

E ceață densă, plouă mărunt și e noroi… și un bătrân răpciugos trece împreună cu 4 câini de vai de mama lor. Realitatea din teren se potrivește la perfecție cu situația politică. Jalnică.

 

Structura fecaloidă numită guvern dă semne că se înmoaie puțin. Iar asta se percepe ca un fel de reușită a demonstranților tineri și educați. Doar că e ca la infecții bacteriene, nu te oprești cu antibioticele imediat ce nu te doare… că riști să facă forme de rezistență… să selectezi super-bacteria. Oricum, tratamentul a făcut ca în interiorul mafiei roșii să apară ceva fisuri… doar că până și așa caracatița este de oricâte ori mai structurată decât celelalte formațiuni politice… inexistente și inapte măcar de a se auto-guverna. Cred că cei care au văzut manifestările nicușorene sau lipsa celor liberale… simt că se scufundă de rușine… dacă acestea sunt „cealaltă opțiune”. Problema este că nu ai ce să pui în locul Mafiei, ai văzut și acum de ce a fost în stare opoziția… care de facto nu există. Este doar guvernarea fecaloidă și în rest un mare vid. Și uriașe mase inculte, și analfabeții și șmecherașii și foarte mulți câini vagabonzi pe stradă.

 

© dr. Peter Lengyel

PS. A fost demult un incendiu la Colectiv. Au fost ceva scandaluri în stradă și guvernul social-democrat a picat. Mafia Roșie să plece de la ciolan pentru un incendiu cu care nu avea de-a face? Mă uitam cu un dubiu mare… cum naiba să pice un guvern din cauza unui incendiu în ceva club? Ce treabă avea cu artificiile aprinse în interior, cu izolația, cu ușile de ieșire, cu extinctoarele? Parcă aveai mai mult senzația că Mafia Roșie știe: este strategic să te retragi, să lași loc opoziției să se erodeze și să se compromită la guvernare… iar peste un an să ieși ca Neprihănită Zână să insinuezi că tu ești varianta salvatoare… iar uriașele mase de fraieri cu mintea lor scurtă… să te creadă încă odată. A picat guvernul social democrat și au venit „tehnocrații” sau „guvernul meu” după cum zicea un politruc fără noimă aflat pe funcția de președinte. Toată “tehnocrația” a ajuns să se năruie rapid în tâmpenia ei fără vlagă, dând loc liber întoarcerii ușoare a Mafiei Roșii – care a reușit să îi spargă pe ceilalți la alegeri. Politrucul izolat pe un deal, avea șanse mari să devină o victimă, Puterea Roșie să micționeze pe el cu jet… dacă devenea prea deranjant. Așa singuratic pe un deal al Cotroceniului, cât timp rămâne un simplu tăntălău care umblă înțepat și reacționează vag la ceea ce se întâmplă… sistemul mafiot îl suportă ca pe un rău nesemnificativ cu care nu are sens să te deranjezi prea mult. În nesimțirea ei nemărginită, Cancerului Roșu nu mai avea nici o reținere de a face pe față șmecheriile care să îi deschidă calea spre jaf și mai mare. În toată schema asta cu potențial de scandal, politrucul Iohannis a simțit că are ocazia să ia o gură de aer, și bine a făcut. Doar că deja era foarte-foarte târziu. Degeaba urlă acum că sunt iceberguri prin apă, când deja vaporul este scufundat peste 50%.

PS2. Când văd atât de mulți oameni ieșiți în stradă… în piețe… și conflictele cu forțele de ordine… cumva îmi aduce aminte de 1989. Atunci când comuniștii… strămoșii și infiltrații puterii actuale… au scos în stradă și armata și au făcut ca soldații… niște băieți nevinovați… să tragă cu muniție de război în demonstranți la fel de nevinovați… să omoare la grămadă sute și mii de oameni, fete și băieți, copii, femei, bărbați, bătrâni și tineri… apoi să îi arunce în crematoriu sau în groapă. Adică, îți aduci aminte cu cine ai de a face, cu organele statului.

PS3. E fain că atunci când faci afirmații despre situația politică, unii o să se supere pentru cele zise despre „social-democrați”, alții o să se supere că îți aduci aminte de imbecilitățile unui politruc… nu o să fie prea multă fericire nici de o parte nici de alta. Dacă ești sincer până la capăt, reușești să îi superi pe toți.

Acest articol a fost publicat în Politice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s