Ați ucis ursulețul, cretinilor?

ursuletul-din-ghiveciul-cu-flori-copy

Milioane de mesaje au circulat azi pe subiectul ursulețului executat la Sibiu. Dacă nu era filmat și dacă nu ajungea pe net și în mass media, nimeni nu credea că se poate să fie o asemenea jălnicie. Un ursuleț care trece pe acoperiș, apoi prin ceva curte, cum este împușcat și cade în ghiveciul cu verdeață. Revoltător, puțin? Demn de o capitală culturală europeană… mai ales când compari aceste imagini cu capturarea ursului din Canada… tranchilizarea lui și eliberarea în natură… imagini la fel de mult rulate prin mass media histerizată a zilei de azi. Sigur, se pot face tot felul de analize, dar în privința reacției publice este evident ce a rezultat: ura inimaginabilă a maselor largi ale populației față de vânători, față de aceste hoarde primitive de cretini care ucid din plăcere. Cine a tras, cu ce armă… déjà nici nu mai contează prea mult din punct de vedere mediatic. Cu fiecare zi ce trece, a recunoaște public că ești vânător va fi din ce în ce mai similar cu declararea publică a stării tale de puroi-infect în haină verde.

14720606_10210920786880729_7744139702596851672_n

14666040_1107342826010059_2357895568706396413_n

14724484_1160143320728990_6721210574869713722_n

Efectele, desigur, se extind și pe alte planuri. Acum, micul ursuleț mort este întins simbolic pe biroul celei care este ministrul mediului… care trebuie să acționeze, cumva; nu se știe ce consecințe legale vor rezulta din execuția publică lângă Piața Mare din Sibiu a unui exemplar din ceva specie protejată de interes comunitar… fără să existe nici un fel de derogare. Sângele acestui mic ursuleț a mânjit nu doar ghiveciul de flori și pavajul din curte… ci a mânjit “milițienii” – ‘organul’ statului care a managerizat situația, a pus în dificultate autoritățile de toate felurile, a mânjit Sibiul… (oraș care deja era simbolizat mediatic de un individ care dă impresia că este cam retardat), și a implicat țara asta la un nivel mult mai mare decât se putea presupune inițial. Imaginile filmate vor circula mult și bine, ca semn al unui hitlerism penibil față de orice animal sălbatic, semn al grotelor în care se adăpostesc organele guvernamentale, semn al uciderii fără reținere și fără remușcare. Încă o reușită totală a statului criminal.

14567594_1646094452083460_5849092484920836184_o

Răsunetul împușcării ursulețului este foarte mare la nivel regional… ajungând destul de interesant și în mass media internațională. În țara asta sunt împușcați ilegal și legal… anual sute și sute de urși, mai mici sau mai mari, mai tineri sau mai bătrâni, masculi și femele. În habitatele lor, în pădurile care mai persistă în ciuda defrișărilor… ei sunt momiți cu mâncare, pândiți cu puștile cu lunetă, sunt goniți și hăituiți, în ceva activitate criminal-genocidal-statală. Numeroși pui de urs rămân orfani și probabil că o mare parte dintre ei ajung să moară în chinuri printre cioatele fostelor păduri sau printre boscheți. Totuși, acest caz a fost diferit: îl vedeai cum el, ursulețul prostănac care cumva a ajuns în oraș, încearcă să scape de oameni, urcă pe casă, vrea să fugă, să găsească o cale de a se salva. Dar, gloata de autorități-incompetente, ca o haită de huligani gălăgioși, îl urmăresc pe ursuleț cu sirene și girofar, îi taie calea, îl înconjoară… apoi zbang, împușcătura. Ce rămâne după? Liniștea, mila față de vietatea care puteai să fii tu, comparația cu alte cazuri rezolvate uman în alte țări și apoi cu încetul revolta față de criminalitatea asta imbecilă, statală. Ceea ce este incredibil de frumos și ceea ce dă speranțe eco-umane este că aproape toți oamenii care au văzut cazul acesta, simțeau o uriașă iubire față de ursuleț și un regret la fel de enorm față de faza că a ajuns să fie ucis de niște retardați.

Ce se poate zice la final? O tragi-comedie de doi bani, ceva ce te face să te rușinezi că ești om. Poți avea impresia că acel ursuleț naiv care a ajuns cumva în oraș fără să știe ce îl așteaptă… este ceva similar cu tinerii naivi care au ieșit inconștienți prin 89 în fața organelor care trag. Securiști, criminali, vânători care ucid din plăcere. Ce șansă ai în fața lor?

© dr. Peter Lengyel

PS. Și cu toate acestea… se mai poate avea un pic de speranță în oameni?

Acest articol a fost publicat în Animal Salbatic, Mamifere. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

106 răspunsuri la Ați ucis ursulețul, cretinilor?

  1. Doina zice:

    Nu ai nicio sansa in fata lor. Asta e rezultatul incompetentei unora, la nivel micro. Ne putem imagina sau mai bine-zis putem vedea rezultatele incompetentei la nivel macro. Am aajuns o tara de care se rade peste tot in lume, cred ca si in Africa. Nu mai avem mandrie, nu mai avem resurse, nu mai avem inteligenta in tara(ne-o iau cei care stiu sa o aprecieze), nu prea mai avem pamant si paduri, nu prea mai avem nimic. Pacat! Pacat de tinerii care au murit pentru un vis de care azi isi bat incompetentii joc.

    Apreciază

    • Hector Exegeza zice:

      Nimic impotriva a nimic a ceea ce ati spus, cu o singura exceptie: In Africa de ce nu s-ar rade ?
      Aveti idee de vagoanele de diamante ce au parasit acel continent ?
      Noi ne plangem de paduri…
      Pana la urma cine e de vina ?
      Pasivitatea.
      Haide-ti sa nu mai manjim cu depresii toate blog-urile si sa trecem la realizarea visului daca pomenim de sacrificii in zadar.

      Apreciază

  2. Catalina Dragoi via FB zice:

    Bietul animalut…Eu nu cred nici o secunda ca ursuletul ala a ajuns de capul lui in centrul orasului. Era speriat si disperat sa ajunga acasa. Cand vezi filmarea „executiei” aproape ca il auzi cum plange de frica. E crunt sa-l vezi cum pica gramada in ghiveciul cu copacei. Ce suflet trebuie sa ai sa omori un puiut disperat sa ajunga acasa?

    Apreciază

  3. Bianca Oblezniuc via FB zice:

    Stiu cretinii sa faca altceva decat sa ucida ?

    Apreciază

  4. Trist si revoltator. Zilnic zeci de animale nevinovate cad prada „iubitorilor de natura”, cum se autodeclara cretinii posesori de arma. Poate sunt prea pesimist, dar cred ca suntem o tara condamnata. Ne batem joc si lasam si pe altii sa isi bata joc de apele si padurile noastre. Asistam nepasatori la masacrarea animalelor, a pestilor si pasarilor, majoritatea rare si ocrotite. Totul cu complicitatea si girul celei mai ticalosite si nenorocite clase politice, care da valuri de conducatori inepti, corupti si habarnisti, cocotati în cele mai inalte functii. Cand ma lovesc de intamplari ca si cea cu ursuletul imi dau seama in ce tara nenorocita si trista traiesc. Sa ii ia dracu pe toti!

    Apreciază

  5. Pavlenco Laura zice:

    Trimiteti mesaje pe site-ul Ministerului Mediului ca cei vinovați sa fie trasi la răspundere! Eu am trimis!

    Apreciază

  6. Anunturi Agricole via FB zice:

    Asta ca sa vedem de unde ne vine presedintele.

    Apreciază

  7. Hans Hedrich via FB zice:

    cum zicea in anii 90 o trupa din brasov: „URA DE DUPA USA”
    agresivitatea ascunsa la suprafata, mai ales ales din partea ‘organelor’ de tot soiul, mascate sau ne-. cei multi care au o arma in dotare, – nu cunosc alt argument suprem si alta solutie de rezolvare a unei situatii necunoscute si potential „periculoase” decat folosirea violetei resp. a armei.

    Apreciază

  8. Hermann Löw via FB zice:

    Rușine !!!!! Și această întâmplare spune
    ceva despre gradul de civilizație din
    România de azi.

    Apreciază

  9. Zavalic Vasile-Nicolae via FB zice:

    Seamana cu executia leului de catre doctorul dentist ” mare vanator ” din USA

    Apreciază

  10. Tibor Hartel via FB zice:

    romanul frate cu valori se trezeste treptat treptat, cu eroziunea valorilor. in final va ajunge trezit, in desert.

    Apreciază

  11. Tudor Duică via FB zice:

    trist…

    Apreciază

  12. Eduard Irimia via FB zice:

    Conteaza cine a tras, cine nu a folosit tranchilizantul desi trebuia sa o faca, cine a chemat vanatorul, cine a dat ok-ul pentru masacru la nivel de institutii, conteaza toate astea pentru o pedeapsa exemplara! Criminalii cu încadrare juridică pe ștatul de plată al instituțiilor statului trebuie sa plateasca! Cerem pușcăria grea pentru specimenele humanoide care au contribuit la masacrarea ursuletului si care nu reprezinta Romania si nici vointa romanilor in actiunile pe care le intreprind! Circumstante agravante pentru statutul de viermi si paraziti ai societatii!

    Apreciază

  13. Bogdan C zice:

    Asta a fost o crima odioasa. A mvazut filmul si acolo nu apare, in nici un caz o bestie furioasa care ar fi gata sa atace, ci doar un ursulet speriat incercad SA FUGA, peste un gard. Nu are nici o legatura cu un act de protectie a populatiei. Nici una ! Asta este CRIMA ! De ce nu s-a folosit tranchilizat, este intrebarea mea ? Cum multe alte tari fac ? Varianta 1 – nu au avut asa ceva – dosar penal (ca temei Legea nr. 205/2014) celui care trebuia sa se ocupe de asa ceva. Pana la urma nu vorbim de orasul Mamaia unde..mai greu ursi ci de un oras „de munte” unde sansele ca un animal speriat sa apara sunt destule. Varianta 2- nu au vrut – asta arata incomptenta si cruzime, in temeiul aceleasi legi dosar penal celui care a decis executia animalului. E si dupa ce dosarul se finalizeaza dat exemplu altora. Alta data sa ii doara bunzunarul daca inima nu ii doare !

    Apreciază

  14. peterlengyel zice:

    Grigore Cartianu scria pe Facebook:

    „Ursulețule, să ne ierți! Suntem o specie mizerabilă, cea mai criminală din câte au existat pe planeta asta.

    Ai murit fără să știi cu ce-ai greșit, ursulețule! Ai coborât din pădure pentru că nu prea mai ai pădure… și pentru că-ți era foame… și pentru că bârlogul ți-e bântuit de drujbe…

    Te-au hăituit trei ore prin oraș, te-au izbit cu mașinile, iar tu, fiorosul din pădure, n-ai zgâriat pe nimeni.

    Nu pot uita imaginile cu tine urcat pe acoperișul unei case… sau încercând să escaladezi acel zid, în speranța că vei reuși să scapi din jungla umană, să te întorci în liniștea codrului tău…

    Să știi că, deși aparținem speciei infernale numite om, suntem destui cei care am lăcrimat pentru tine, ursulețule!

    Iartă-ne, pui de urs!”

    Apreciază

  15. peterlengyel zice:

    http://www.timesnewroman.ro/life-death/20-de-lucruri-despre-impuscarea-ursuletului-din-sibiu

    • Unde-i dreptatea? În București există șobolani mai mari pe străzi și nu-i împușcă nimeni;

    • În Parlament colcăie de animale de 10 ori mai mari și mai periculoase. Pe acelea când le executăm?;

    • Toată lumea s-a coalizat împotriva barbarilor din Sibiu! Până și teroriștii ISIS au condamnat uciderea ursulețului;

    • Tranchilizantele care ”n-au mers” la ursuleț vor fi testate pe prefect, ca să vedem de ce n-au funcționat;

    • Donald Trump a declarat că-l doare în cur de uciderea ursulețului;

    • Trupul ursulețului a fost luat și dus la rezervația de urși împușcați de la Zărnești;

    • Băsescu invită la calm și sspune că nu trebuie să ne grăbim cu concluziile: ”O fi mormăit ursul ceva, poate a înjurat vreun vânător”;

    • Ion Iliescu a reacționat previzibil: ”Măi, animalule!”. Bolșevicul spune că sub blana ursulețului s-au găsit dolari, droguri și o mașină de scris;

    • Prefectul de Sibiu explică de ce a împușcat ursulețul: ”Aveam indicii că are la el un Samsung Galaxy Note 7, care putea exploda în orice clipă”;

    • Klaus Iohannis îl va decora post mortem pe ursuleț, pentru că altă reacție n-a fost în stare să aibă.

    http://www.timesnewroman.ro/life-death/20-de-lucruri-despre-impuscarea-ursuletului-din-sibiu

    Apreciază

  16. Gönczi Attila via FB zice:

    Lipsa professionalism plus lipsa de empatie, bun simt si umanism banal, de toate zilele.

    Apreciază

  17. Croitoru Marius Mihai via FB zice:

    Rusine Sibiului! Traiti langa padure si nu ati stiut a gestiona un asemenea caz! Traiesc in Brasov si aici frecvent coboara zeci de ursi in Racadau! Nu pui! Ursi de toate varstele! NICIODATA nu au atacat pe careva! In atatia ani! Au fost atacati oameni care se plimbau in padure. Oameni care si-au facut case chiar la marginea padurii. In rest niciun caz in oras!!!!!!!!!!! Si voi ati impuscat un pui! Ce credeati ma ca o sa iasa din padure? Un crocodil de ati fost asa surprinsi? R U S I N E

    Apreciază

  18. Cătălin Agârbiceanu via FB zice:

    Rusine Sibiului? Rusine autoritatilor incompetente din Sibiu.

    Apreciază

  19. Lavinia Lup via FB zice:

    Asta am spus si eu pe toate mesajele postate: in Brasov se gestioneaza altfel aceste situatii!! Bravo, Brasov!!! Rusine Sibiu, marea capitala europeana! Niciodata nu mi-a placut Sibiul, dar acum chiar nu mai calc in veci pe acolo! 😦 Autoritatile tembele de acolo au actionat mizerabil si pt ca lumea s-a isterizat aiurea de parca nu mai vazuse pui de urs….dar sa-l ademeniti cu ceva dulce si pe urma sa-l tranchilizati fara sa zbierati la el si sa-l speriati, v-a trecut vreunuia prin cap, mari locuitori ai Sibiului???

    Apreciază

  20. Pisicuta Ion Balineza via FB zice:

    Sibiu – capitala europana a crimei impotriva naturii!

    Apreciază

  21. Anuța Surcel via FB zice:

    RUȘINE pentru prefectul Sibiului care a dat ordinul să fie împușcat ursulețul javra aceasta trebuie demisă și judecată !

    Apreciază

  22. Vasile Leordean via FB zice:

    Sa alergi cu masini cu sirene, cu pusti cu gloante, nu oarbe sau cu tranchilizante, după un pui de urs e rasu-plansu! Suntem de rasul lumii! Nu doar Sibiul si milițienii/vânătorii de acolo, noi toți pentru ca toleram astfel de imbecili incompetenți!

    Apreciază

  23. Cata Nacho via FB zice:

    vanatorii trebuie scosi in afara legii si sa le fie confiscate armele de foc! sunt niste criminali! vanatoarea trebuie interzisa! urgent!

    Apreciază

  24. Raul Cotuna via FB zice:

    Incredibil cât de proști și ignoranți pot fi românii! Nici măcar nu reprezenta un pericol puiul de urs. Dar așa e când avem un ministru al mediului pus degeaba, care nu este capabil să facă nimic. Pădurile dispar încet și sigur precum și animale din ele. Vina este a noastră, a tuturor pentru că AM PERMIS și PERMITEM foarte multe lucruri.

    Apreciază

  25. János Nagy via FB zice:

    Omul este de vina,ATV-uri in paduri(ce a mai ramas din elle),masin de teren,fructe de padure adunat de oameni si vindut la straini:Nu vede lumea ca alungam animalele de pe locurile unde traiesc si cind apar linga case si oameni EI sint de vina si trebuie impuscati.Ar trebui sa ne gindim ce a mai ramas din noi?Mai sintem oameni?Meritam loc pe pamint?

    Apreciază

    • Denis Geafar zice:

      Janos tu ai zis cel mai bine dintre toti.Raspunsul este nu,nu meritam.Din pacate drumul nu poate fi decat spre mai rau.Trebuie sa fim guvernati ori de alt popor ori eradicate.Sincer merita mai multa viata animalele padurii decat romanii

      Apreciază

  26. Gratian Handro via FB zice:

    Futule mortii in gura de mizerii ordinare, cum sa omori un biet animal speriat de alte ,, animale” numiti oameni de unii. Sper sa fie mancati de urs toti, sau sa aiba macar soarta lui, ca la puscarie sincer nu cred ca o sa sjunga vreunu.

    Apreciază

  27. Ionut-Bogdan Marinca via FB zice:

    Daca ar fi așa activi când au intrat austriecii si au tăiat pădurile
    Când s-a făcut o crima sau un jaf
    Sau un viol
    Atunci nu se acționează in regim de urgenta ?
    Atunci de ce nu impuscati tot asa pt ca nu vad de ce noi oamenii avem mai mult drept la viața decât alte fiinte la care noi l-eam intrat in casa si le-am taiat tot,iar cand ei au gresit strada si au ajuns intr-un Oras, foc,foc foc…… cum isi permite sa vina aici?
    Hai sa il impaiem plm….
    Cei din guvern isi bat joc de noi zi de zi
    Dar acolo nu intra nimeni cu pusca?

    Apreciază

  28. cornel zice:

    Retardatul care a dat ordin sa fie macelarit ursuletul sa infunde puscaria!!! Nu si-a pus intrebarea din ce motiv a ajuns ursuletul acolo? Cum alti retardati au taiat padurile Romaniei la greu, cum ursii (si alte animale) sunt impuscati ca sa isi astimpere unii instinctele criminale, cum banii alocati pentru hrana animalelor din padure iau calea buzunarelor hotilor,etc. …toate acestea sunt motive pentru care ursuletul acesta probabil ramas fara mama (ei nu se dezlipesc de mama lor) a ajuns sa colinde prin oras dupa mincare.

    Apreciază

  29. Nistor Claudiu via FB zice:

    Da Rusine Sibiului!!!! Ati facut de rusine Sibiul in toata Europa. A aratat stirea pe multe canale TV si in Europa. Eu prefer sa nu mai pun piciorul in acest oras niciodata cat traiesc la fel si milioanele de turisti . Sper sa scada rata turismului in orasul Sibiu la 0% . Bravo voua Barbatilor care ati inpuscat un pui de urs speriat. Puteati sa il ademeniti cu putina mancare un tranchilizant si dus in padure. Exemplu frumos a dat Romania in toata lumea .

    Apreciază

  30. Mush Lup via FB zice:

    1.Ursul brun este un mamifer preponderent diurn. 2.Puiul de urs ramane langa mama pana la 3 ani. Intrebare: Cum mama naibii a ajuns puiul singur in centrul orasului, in timpul noptii? (a fost „observat” dimineata devreme).Raspuns logic si de bun-simt : a fost „plantat”, dus acolo de catre oameni. Scopul :justificarea necesitatii cotelor de vanatoare. Din nefericire, vor mai urma si alte „atacuri ” de genul asta….in acelasi scop. Trist.

    Apreciază

  31. Mihaela zice:

    Criminalii trebuie gadsiti si pedepsiti! Nimic nu justifica un astfel de comportament de neanderthal…

    Apreciază

  32. Ema Lupescu via FB zice:

    Daca trei prosti ca altfel nu ai cum sa le spui sau poate parsivi nu au fost in stare sa tranchilizeze bietul suflet disperat de foame si de strigatele tuturor care il asmuteau.P vremuri animalele din padure aveau adaposturi unde li se punea hrana, fructele din padure nu se vindeau la export iar padurea unde aveau habitat nu era taiata si vanduta la straini ca mai apoi sa ne trimita o parte din lemn sub forma de mobilier de lux la preturi exorbitante.Daca nu se vor lua masuri vom ramane si fara padure si fara fauna.Sintem printre putinele tari din lume care avem o flora si fauna diversificata si bogata pentru care suntem invidiati.Mai usor cu vanatorile organizate de oamenii celebrii pentru castiguri imense prin vanzarea blanurilor si a carnii considerata specialitate vanatoreasca, daca nu se vor lua masuri drastice vom fi din ce in ce mai saraci si mai umili.

    Apreciază

  33. Crina Ivanciu via FB zice:

    Au fost relatari la unor sibieni care ziceau ca ursul a trecut si pe langa niste copii si nu a fost agresiv cu nimeni.
    Nu am inteles panica din filmare. Era la distanta de orice om, prins in curtea aia, si alea urlau la etaj de zici ca sarea la gatul lor. Cred ca si din cauza celor care au reactionat asa s-a luat o decizie pripita.
    Sper sa plateasca cu inchisoarea cel care a luat decizia asta, clar neintemeiata, ca pe viitor altul sa se gandesca de mai multe ori inainte sa execute tot ce misca, daca nu din compasiune, macar de frica pedepsei.

    Apreciază

  34. Yoe Yoe via FB zice:

    Am asa o stare de suflet strâns la menghina, de neputința combinata cu o scârbă nemărginită.Dupa ce am vândut tot din țărișoară asta, am „îndoit totul cu apa”, am furat, mințit am ajuns sa răscolim si singurul loc in care lucrurile se mai desfășoară cat de cat normal. Scobim pădurile pana in măduva lor si daca nu intelegem un lucru si consideram ca ne deranjează, evident, il eliminam. As muri cu ei de gat!!

    Apreciază

  35. Croitoru Marius Mihai via FB zice:

    Majoritatea vanatorilor au cu 2 clase mai mult ca trenul! Nu stiu sa lege 3 cuvinte dar detin arme!

    Apreciază

  36. Ion Cogan via FB zice:

    Am urmărit foarte atent filmuleţul cu urmărirea…fiarei (!!). Din nefericire, o haită de ne-oameni urla ca-n vremurile primelor bipede hominide. Ursuleţul era disperat! Am mai spus : puteau face rost de o plasă (de la hingheri, de exemplu), sau măcar o pătură. Nu era acel, ditamai ursul care ar fi atacat locuitorii! Deci, şi o pătură ar fi fost destul. De restul, după prindere, s-ar fi ocupat nişte oameni dedicaţi în specialitatea lor. Dar acolo, animăluţul n-a avut nicio şansă…

    Apreciază

  37. Réka Szabó via FB zice:

    Nenorociții naibii, era un biet ursuleț !!😠 Sunt niste incompetenți !!!!! Sunt niste criminali platiti!! Tara asta e o RUSINE cu autoritati incompetente! DEMISIA SI DOSAR PENAL!!!

    Apreciază

  38. Nicolae Dorin via FB zice:

    Minti criminale ! L-au si incinerat, asta pt. a nu se putea preleva probe de sange, din care ar fi putut rezulta ca a fost tranchilizat anterior si transportat in Sibiu….. Zona nu este specifica ursului brun, cu atat mai putin pt. un pui . Mari nenorociti !!!

    Apreciază

  39. Cornel Tavi via FB zice:

    Retardatul care a dat ordin sa fie macelarit ursuletul sa infunde puscaria!!! Nu si-a pus intrebarea din ce motiv a ajuns ursuletul acolo? Cum alti retardati au taiat padurile Romaniei la greu, cum ursii (si alte animale) sunt impuscati ca sa isi astimpere unii instinctele criminale, cum banii alocati pentru hrana animalelor din padure iau calea buzunarelor hotilor,etc. …toate acestea sunt motive pentru care ursuletul acesta probabil ramas fara mama (ei nu se dezlipesc de mama lor) a ajuns sa colinde prin oras dupa mincare.

    Apreciază

  40. Stroie Bogdan via FB zice:

    Ai dreptate frate cu tot ce spui… stau și ma întreb… dacă pt un pui de urs s-au alarmat toată politia, Armata, jandarmii, vânători… ce mai erau… nu au fost în stare sa îl tranchilize … apai dacă ar fi sa fie un urs matur care poate fi foarte agresiv, ce fac atunci, vin cu tancurile sau apelează la NATO sa vina sa le rezolve problema? Incompetenți, prosti , jegoși, analfabeți, mizerabili, criminali și pot continua lista….. și cum ai spus și tu legat de arma speciala pt tranchilare cică costa prea mult !? Pai asa ei au conturile pline cu zeci și sute de mii de euro… unul cum a fost Vlad Țepeș avem nevoie în tara noastră sa ii pună la punct pe fiecare …. îmi este scârbă de halul cum s-a ajuns în România!!!!!

    Apreciază

  41. Nicolae Berneantu via FB zice:

    ..a manjit felul de a fi roman..a manjit comportamentu si respectul de natura pe care-l are acest popor..a manjit indiferenta organelor statului sa fie bine pregatite in ori ce situatie…un popor de barbari,in frunte cu jandarmeria care se fac la tot pasul de rusine..!!

    Apreciază

  42. Alex Reich via FB zice:

    TIMPENIA VALAHA ,,IN ACTIVITATE,

    Apreciază

  43. Topor Milevici via FB zice:

    O natie proasta de oameni am devenit!! Ne meritam soarta!!am vazut o executie in stil ceausecu!!nu ne revenim

    Apreciază

  44. Gabur Ovidiu via FB zice:

    Acest animal era speriat si nu era agresiv.A fost executat nu impuscat.Cred ca se putea gasi o alta solutie…

    Apreciază

  45. Eugen Chicet via FB zice:

    Cata prostie, cata prostie…. Autoritati lipsite de proceduri, de coerenta si actiune prin prisma protejarii speciilor animale.

    Apreciază

  46. Daniela Munteanu via FB zice:

    De 25 de ani ne mănâncă haitele de maidanezi in orașe si cretinii ăștia elimina un pui de urs fără remușcări. Tara de cretini, fetișizam maidanezii iar restul animalelor le sunt cantitate neglijabilă

    Apreciază

  47. Gabriela Vezelovici via FB zice:

    cred ca puiul de urs a fost adus intentionat in mijlocul orasului …o regie de foarte proasta calitate….-\

    Apreciază

  48. Diana Roxana Tecsi via FB zice:

    Ce exemplu le dam copilor nostri sa omoram tot ce misca pentru ca noi nu ne descurcam cu un pui de urs mic si speriat,rusine rusine

    Apreciază

  49. Ioana Fenesan via FB zice:

    Și tocmai aveam o lege prin care se interzice uciderea animalelor sălbatice. Cu tranchilizante nu l-au nimerit, cu glonțul, da.

    Apreciază

  50. Mihai Nitu via FB zice:

    Pai de unde tranchilizante, abia acum o sa vina un baiat destept sa le importe . Si cu ce sa traga , cu prastia??? Sunt vai mama lor de vanatori. Auzi nu l au nimerit , au incercat de cateva ori. Parca era vre un mig 21

    Apreciază

  51. Mihai Nitu via FB zice:

    Auzi si tu , Sibiul era sa fie ras de pe fata pamantului de bietul pui de urs

    Apreciază

  52. Ciprian Ban via FB zice:

    Cata barbarie..,nu este nimic uman la majoritatea oamenilor,suntem cea mai spurcata specie..

    Apreciază

  53. Alina Aly via FB zice:

    Au ajuns la știrile din orientul mijlociu la cat de tâmpiți sunt….

    Apreciază

  54. Gege Strambeanu via FB zice:

    Mai mult decat dezgustator! In plus, s-a spus ca e vorba de un urs de 150 kg. De fapt au omorat un ursulet care incapea intr-un ghiveci cu flori!!

    Apreciază

  55. Anuța Surcel via FB zice:

    Demisia celui care a decis executarea ursulețului și băgat la pușcărie !

    Apreciază

  56. Ramona Banicioiu via FB zice:

    ..din Sibiu vine „alesul alesilor…mutul mutilor ” , tot la Sibiu sunt pusi in functii prostii prostilor iar locuitorii …tac!Aveam o alta impresie despre Sibiu !

    Apreciază

  57. Georgr George via FB zice:

    Vânătorii trebuie controlați de psiholog,psihiatru,si mai bine monitorizați,Se vede clar ,,,fac ce vor in tara asta,

    Apreciază

  58. Cornel Balla via FB zice:

    România – cea mai medievală țară din Europa!!! Sibiul a confirmat!!!

    Apreciază

  59. Augustin Rinaldo Ginta via FB zice:

    Nu imi dau seama de cind am devenit atit de rai, de prosti, de unde atita brutalitate gratuita!?

    Apreciază

  60. Adi Cng via FB zice:

    Aici este dovada de slabiciune ,minti inguste ,acestia ne conduc …in loc sa ocroteasca natura… o distrug .

    Apreciază

  61. Narcis Raul via FB zice:

    Trebuie sa spunem public si fara pic de retinere ca 90% din tot ce semnifica structuri de conducere in stat sunt niste gunoaie nenorocite demne de aruncat in cusca leilor !!

    Apreciază

  62. Valentin Parvu via FB zice:

    O adunătură de cretini, idioți, prosti, tâmpiți, retardați ! Vreau sa știți ca în acest moment ii înjur 30 de minute continuu… le iau de la gaza la robot morții și familiile. Cretinii dracului…

    Apreciază

  63. Vio Brad via FB zice:

    Dacă se fac angajări pe pile,iar testele psihologice sunt măsluite,…în situații deosebite din teren Poliția , jandarmeria,isu nu se descurcă…

    Apreciază

  64. Cipri Zanfir via FB zice:

    Si era o stire mincinoasa cum ca ursul a fost tranchilizat si dus la gradina zoologica ,s a musamalizat tot.oricum militienii sunt niste RAHATI de oameni in toata tara.. nu e de mirare ca orice prost cu 8 clase are permis de port arma??

    Apreciază

  65. Daniel Constantin via FB zice:

    Un sistem de tot c….. in toata romania din toate puctele de vedere sunt numai pe furat ,coruptie si sa darame tot RUSINE

    Apreciază

  66. Gabriel Mandras via FB zice:

    cand ii aud pe sibienii aia, ” ingroziti” de ursul care saracul de frica era pe varful acoperiselor, mi se face sila!

    Apreciază

  67. Nick Despina via FB zice:

    Primitivi in mortii lor!nu am cuvinte!

    Apreciază

  68. Mihai Mihai via FB zice:

    E ca si când ai impusca un copil. RUSINE!

    Apreciază

  69. Elena Valceanu via FB zice:

    Nu am cuvinte sa-mi descriu starile sufletesti….o mai mare leahamite, furie ,scarba pur si simplu si mai ales de frustare nu am avut in viata mea…Si a mai fost si capitala europeana culmea culturala O executie cu sange rece in piata orasului Cu ce ne deosebim de nazisti ?Eu o percep ca si cum am fii executat un copil RUSINE RUSINE RUSINE Este prima data cand cu adevarat imi este rusine ca sunt roman

    Apreciază

  70. Bogdan Leonardo Mangra via FB zice:

    Futu-i în gură de milițieni!

    Apreciază

  71. Dula Petrica via FB zice:

    popor de sadici si de urator de natura

    Apreciază

  72. peterlengyel zice:

    Casian Balabasciuc scrie pe facebook:

    MOARTEA PUIULUI DE URS

    Ieşit din sihlă de prigoană,
    Un pui de urs fără ştiinţă
    Cu spaimă grea înfiptă-n blană,
    Cu tremur rece în fiinţă,
    S-a rătăcit, căutând cu groază,
    O cale înapoi acasă,
    Prea speriat ca să o vază,
    Prea mic din cumpănă să iasă.

    Dintr-un locaş străin tăcerii
    Cu străzi în noapte părăsite,
    Flămând, ademenit de merii
    Cu fructe mari şi pârguite,
    Căuta febril o cale-ntoarsă
    În codrul său tăcut în care
    Tot mai găsea o mură stoarsă
    Să-i mintă pofta de mâncare.

    Un pui, poate orfan de mamă,
    Ori, poate, păcălit de foame,
    Trăia, însingurat, o dramă,
    Atras de gustul unor poame.
    Umil şi trist, fără speranţă,
    Aşa-l descoperiră zorii,
    Cu un oraş în discordanţă,
    Scandalizându-i trecătorii.

    Un pui de urs făcea senzaţie
    Lângă o ghenă cu reziduuri,
    Speriat de multa animaţie
    Şi-n jurul său cu ziduri, ziduri.
    De tot îl cuprinsese frica.
    Voia să-şi curme aventura,
    Să o găsească pe mămica…
    Dar bubui împuşcătura!

    Un trup inert, sărmană zdreanţă
    Lăsa pe drum izvor de sânge.
    O moarte fără importanţă
    Pe care nimeni n-o va plânge…
    Vom trece iarăşi sub tăcere,
    Cum am crezut că e mai bine,
    Alt gest urât, altă durere,
    Doar pentru că ne aparţine.

    Apreciază

  73. Radna Rir zice:

    Cretina aia de la MMAP?? Corupta aia, ce o alinta media ca ar fi in „globul de cristal”…incapabila aia, manjita si in ADN…la ce atitudine spreati de la ea? Ea cu oamenii ei „integrii”!!! Tot ce s-a intamplat mi-a provocat scarba. Se citea disperarea in miscarile ursului, dar el era periculos, ataca!! Hai sa il impuscam!!! Tranchilizantele nu au prins! De ce??? Poate erau si ele de la „sexifarma”
    Tara de corupti fara limita, se va alege praful, dar de toti, ne-o da curand natura, nicio avere a hotilor astia nu o sa ii ajute!
    Personal am in jur colegi ce iubesc si practica vanatoarea! Primitivi in masini si haine scumpe. Nu mi-ar sta pe constiinta, de i-as vana si eu pe ei!!!!
    Simt furie si durere….

    Apreciază

  74. Da, putem avea speranta in Oameni!

    Apreciază

  75. Lazlo Banias zice:

    Omul zilelor noastre a decazut intr-atat incat la apelativul „bestie” raspunde el intotdeauna prin fapte reprobabile…! Bestia=omul va distruge intr-un final planeta ! De preferat ar fi ca specia umana sa dispara pentru un timp indelungat pana ce Terra, planeta albastra se va curata de bipezi,de ura si mizeria pe care o exercita asupra propriului mediu de viata!! Planeta poate fara om, omul nicidecum fara mediu,planeta…!De ce ati crede ca voi fecale de hazna umana detineti superioritatea …?! DEGEABA..!!

    Apreciază

  76. Endre-Jozsef Rakuscsinecz-Solyom via FB zice:

    Noi oamenii suntem invadatorii, noi restrângem, chiar nimicim habitatul lor ( și oarecum și al nostru, propriu) și nu invers. Noi suntem agresorii, nu animalele. Și distrgând pădurile, ne facem și multe alte rele.

    Apreciază

  77. peterlengyel zice:

    Romanian leader: Officials mishandled bear shooting

    „President Klaus Iohannis, meanwhile, accused 50 „untrained and disorganized officials” of mishandling the case and asked „wouldn’t it be easier … to have 2 or 3 trained people?”

    „It is not a natural disaster if a bear walks into the city. But the emotion it creates is like the emotion created by a natural disaster,” he said in comments broadcast live. „To avoid powerful and negative emotions, we need clear procedures.””

    http://www.foxnews.com/world/2016/10/13/romanian-leader-officials-mishandled-bear-shooting.html

    Apreciază

  78. Lazlo Banias zice:

    Iar la mediu avem pe Palmer,muierea impusa de yankei in pozitia strategica de gestionre a tuturor resurselor ,bogatiilor solului si subsolului Romaniei,o tuta impusa, in conflict total de interese pentru statul roman,muierea fiind nevasta de mare sef prin NATO…;padurile cad cu mai multa ravna sub conducerea acestei nenorocite ce declara ca Ro. importa mai mult lemn decat exporta…!!!? cine o tine,de ce pe dama….ca desteapta NU ESTE… decat pentru interese straine Romaniei si romanilor….!!!!!?

    Apreciază

  79. Iacobescu Ion via FB zice:

    in primul rand trebuie deschisa o ancheta si aflat cine l-a adus in mijlocul orasului. ursuletul asta nu a ajus singur acolo fara sa-l fi adus cineva. mie nu-mi vine sa cred ca a ajuns pana in centrul Sibiului fara ca macar sa-l mai fi vazut cineva in vre-o alta localitate, pe vre-un drum sau prin vre-o curte.

    Apreciază

  80. Nela Ella via FB zice:

    Bestiilor,la fel sa va faca si ursii cand va duce/ti in padure de fapt care padure ca de/aia vin si ei in localitati sarmanele animale ca lea/ti distrus habitatul lor natural criminali si mafioti voi trebuiti impuscati nu bietii ursi inofensivi speriati si fara aparare

    Apreciază

  81. Gabriela Nadasan via FB zice:

    De ce rusine SIBIULUI…….rusine sa le fie celor care au REGIZAT aceasta mascarada……..dar si celor care nu vor lua masuri concrete si urgente ca vinovatii SA PLATEASCA…….daca ei scapa nepedepsiti, prind si altii curaj sa continuie faradelegile…..p.s. ursuletul nu s/a teleportat singur in inima Sibiului, este clar pe ce ,,cai,, a ajuns acolo….si mai ales din ce potiv…STOP DEFRISARILOR trebuie sprijinit concret de populatie, oprit jaful taierilor de paduri din toata tara…….altfel, chiar va trebui sa, ,,impartim,, orasele cu animalele paduriilor furate de smecheri

    Apreciază

  82. Marian Nistor via FB zice:

    Bietul animal era obosit si infometat abia se mai tinea de acoperis si idiotii sau gandit sa l impuste inloc sa l tranchilizeze si apoi dus in padure erau o multime de jandarmi care radeau ca la omorat trebuiau impuscati ei

    Apreciază

  83. Ursu Doina Manuela via FB zice:

    MERITATI IMPUSCATI PRIMA DATA IN OCHI SA NU MAI VEDETI,PE URMA IN MAINI SI PICIOARE SA VA SATURE D-ZEU DE NEDREPTATILE PE CARE LE FACETI SI PE URMA SA ASTEPTATI MILA ANIMALELOR CA VOI,LUAVAR….

    Apreciază

  84. Sergiu Radu via FB zice:

    Massmedia de rahat. ” Un urs de mari dimensiuni” Asta era ”namila” ? Rusine celor ce manipuleaz

    Apreciază

  85. Nicolai Coroama via FB zice:

    Ursuletul era prea tanar sa aiba intenție de a ataca pe cineva .săracu nu stia pe unde sa scape .daca era unul bătrân se putea intampla ceva rau dar asta a murit încercând sa fuga.exact ca si cum ai omora un copil .fara.mila .

    Apreciază

  86. Bercaru Sorin via FB zice:

    Încă nu îmi vine să cred, cât de retardat să fi.
    Parcă îți ciobeste puțin din suflet când vezi așa crimă!

    Apreciază

  87. Cosmin George Gradinaru via FB zice:

    Ala a fost un act criminal si premeditat, menit sa rastoarne noua lege data de Cristiana Pasca Palmer. A fost o urzela politica de cea mai josnica speta, asa cum numai politicienii si grupurile de interese (vanatori) din Romania o pot face. Sper sa se lase cu dosare penale si destituiri, inclusiv prefectul de Sibiu.

    Apreciază

  88. Laura Maria via FB zice:

    Bietul de el cat de speriat a fost Fara mama sa il ajute si ce ajutor a primit

    Apreciază

  89. George Georgescu via FB zice:

    Ar trebui ca numele ” persoanelor” care au luat aceasta decizie sa fie facute public si sa raspunda in fata legii !!!

    Apreciază

  90. Sipea Valeriu Alebrihe via FB zice:

    R.I.P ursulache

    Apreciază

  91. Monica Jula via FB zice:

    Executat ca cel mai mare infractor .Doamne ne mai rabda dumnezeu .

    Apreciază

  92. Horatiu Nicula via FB zice:

    Si eu m-a mir pt ca știu zona bine si de ani de zile nici un cioban nu sa plins de atac al urșilor

    Apreciază

  93. Levinus Licker via FB zice:

    Un cuvant descrie sentimentul meu privind cele petrecute: scarba

    Apreciază

  94. Ioan Surugiu via FB zice:

    Stau și ma întreb…… De ce oare, orice s-ar întâmpla în tara asta, sunt luați cu toții prin surprindere, gen politie, pompieri, autorității și asa mai departe…… Ca din cate vad se tot instruiesc…… Și cam cheltuiesc cu treaba asta……apoi dehhh….îmi place….. Ca la simulări ese totul perfect….. Buni profesionisti mai avem…..

    Apreciază

  95. Lajos Bogáti via FB zice:

    Revoltator ! Nu cred , ca nu ar fi fost alta solutie !

    Apreciază

  96. laurentiu zice:

    am ajuns la capatul rabdarilor

    Apreciază

  97. Da, exista speranta, in masura in care toti cei care au comentat anterior, vor practica si reclamatia acceptata de administratie, se sesizeze autoritatile. Nu individul este cheia ci numarul celor care sesizeaza. In ce priveste reputatia proasta sau buna a vanatorilo, nimeni nu cred ca ar fi sesizat ca se preocupa sau se intereseaza sa aiba o comunnicare cu opinia publica. Lipsa de comunicare este lipsa de respect fata de ceilalti. Si vanatorii, generic vorbind, culeg roadele. In ce priveste sacrificarea ursului, animalul a fost „turnesolul” care ne-a aratat cam ce fel de oameni sunt unii romani. Si mai ales nivelul de educatie al unora din administratie. Bineinteles, un ametit, cel care a tras, va recunoaste ca nu i-a dat nimeni ordin sa traga, si ca el este singurul vinovat. Nu?

    Apreciază

  98. Levy zice:

    In 40 de ani nu am auzit decat doi ciobani atacati de ursi…pt ca au atacat si ei!!In rest la stane aprindeau faclii..bataeu in oale si ursul o lua la fuga…iar la cules de mure,zmeura sau afine…daca te intalneai cu el ajungea ca barbatii sa fluiere..si o lua la fuga!!Unul singur a iesit din barlog iarna a dus porci,vitei,oi din grajduri…nici asta nu atacase nici un om…a fost impuscat dupa 8 luni de zile..trebuia sa faca nu stiu cata paguba pe timpul lui odiosu!!Puii nu ies niciodata fara mama lor…pana la 3-4 ani!!Unde e mama acestui pui???Daca tranchilizantele nu si-au facut efectul ajungeau cateva somnifere in zahar..miere…sau fructe si tot adormea!!Pacat…pacat de tot..de tara de paduri..doar noi suntem vinovatii…In alte tari adorm lei tigrii ursi sa le faca manichiura….

    Apreciază

  99. Emil Jarda via FB zice:

    M-am intrebat de multe ori, care-i animal si care-i om. Dupa cele intamplate cu „ursuletul prostanac”, haituit de gloata de imbecili, nu cred ca mai e loc de interpretat.

    Apreciază

  100. sorinborodi zice:

    Măi oameni buni, voi nu înţelegeţi că 90% din aşa-zisele “organe competente” sunt în realitate nişte fripturişti angajaţi pe bază de pile, cu totul nepricepuţi în a gestiona chiar şi cel mai banal eveniment?

    Apreciază

  101. peterlengyel zice:

    Şeful Poliţiei Sibiu demisionează: Familia mi-a fost ameninţată în ultimele 12 ore

    „Iau decizia în contextul ameninţărilor primite în ultimele 12 ore, la adresa familiei – a soţiei şi a copiilor. Am primit un telefon anonim în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi că vor fi supuşi la acelaşi tratament ca şi ursul. În 18 ani de activitate nu am fost ameninţat ca în ultimele 12 ore”, a declarat Cristian Negru.”

    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/seful-politiei-sibiu-demisioneaza-familia-mi-a-fost-amenintata-in-ultimele-12-ore-590394

    Apreciază

  102. Radu Mititean via conservarea biodiversitatii zice:

    Daca acele amenintari sunt reale, nu inventate, si daca nu sunt rodul unei inscenari menite sa asigure o retragere eleganta acelei persoane care a dat sau acceptat sa dea, la solicitarea unora „mai mari” un ordin aiurea, atunci cel / cei care au proferat amenintari sunt fie niste smecherasi sau ticalosi care vor sa profite de conjunctura, fara sa ii doara cu adevarat de uciderea acelui urs, fie niste imbecili care chiar se simt afectati de uciderea tembela a acelui urs dar nu realizeaza ca prin asa comportament de fapt ii fac un serviciu acelei persoane, ajutand-o sa pozeze in victima desi e de fapt faptuitorul unor chestii ilegale si imorale ( dat fiind ca in mod evident ursul ala nu prezenta pericol public serios si iminent, din ce s-a vazut in filmarile publicate, si nici nu atacase anterior oameni…). Sa speram ca lucrurile nu se opresc aici, ca a demisionat si gata, ci ca se identifica cine a luat acele decizii si ca se primesc sanctiuni corespunzatoare… Radu Mititean

    Apreciază

Lasă un comentariu