Valentine’s Day cu Sutanism și Islamism

Am văzut că islamiștii din Arabia Saudită sunt de acord cu sutaniștii din Maramureș: “Happy Valentine’s – except Saudi Arabia where it’s banned & religious police confiscates roses & heart-shaped chocolate.” Îți vine să crezi că pot să confiște trandafiri și ciocolată sub formă de inimioară? Avem o Lume perfectă, în care nu a mai rămas nimic de rezolvat… nici decapitările oamenilor, nici terorismul, războaiele, sărăcia, foametea, incultura, bolile, lipsa medicamentelor din spitale, profesorii deprimați, lipsa de sustenabilitate ecologică, lipsa fondurilor pentru cercetare șamd… toate au fost deja rezolvate. Mai era totuși o mică problemă… că unii îndrăgostiți (un băiat cu o fată) ies o seară să se distreze… așa ceva nu trebuie permis! – conform islamiștilor & sutaniștilor, cele mai retrograde forțe ale Planetei la momentul actual.

10959344_794055024018502_521314798631189131_n
asta este pe The Paleo librarian Page on FB Education Website… se arată aici că așa este și în Pakistan.

Am văzut un comunicat în care se susține că bisericile cretine din Maramureș cer interzicerea Valentine’s Day – pe motiv că nu este sărbătoare cretină. Doar cretinește este voie să se sărbătorească în ceva țară a cretinilor. Da, ai auzit bine, interzicerea distracției pe motivul că nu e creștină; constați aici că aceste jeguri ordinare nu sunt cu nimic mai rezonabile decât islamiștii, doar că încă nu au puterea lor. Din păcate, așa cum totul era rezonabil de OK prin Afganistan, Iran șamd prin anii 1960-1970, iar odată cu islamizarea zona a devenit iadul pe Pământ – la fel poate să se întâmple și în alte locuri, dacă societatea nu are grijă în fața sutaniștilor. Preoții, acești căcați cu ochi, aceste mizerii medievale cu pretenții, își închipuie că și acum e ca pe vremea Inchiziției, când ardeau oamenii pe rug, că așa le convenea lor… să ucidă și să tortureze în numele lui Dumnezeu. Când văd un singur mizerabil de acesta în sutană, îmi aduc aminte instantaneu cam de ce au fost în stare, atunci când au avut ocazia. Iar dacă ai avea curiozitatea să citești “cartea sfântă”, Biblia, nu ți-ar veni să crezi cam ce are prin ea. Moralitate? Îmi place cine vorbește! Au ei modelul lor, dictat de preoțime, bestiile purulente care formează clerul: cea în care sutanistul și familia lui trăiește în lux pe banii adunați de la săracii pe care îi spoliază, plus bani de la stat, plus neimpozitare – iar turma este formată din sărmanii care se zbat în mizerie, foame, și muncesc până pică jos.

Religiozitățile de diferite feluri sunt un cancer pentru societate, 1. un mecanism de manipulare a maselor în diferite interese – electorale spre exemplu, 2. de întreținere a unor abordări iraționale, a unor fantasmagorii aberante și comportamente anti-raționale, anti-științifice șamd. Nu este de mirare că în societățile moderne și postmoderne ale vestului european religia a pierdut din poziția pe care o avea în societate, și este în cădere liberă… biserici fiind transformate rând pe rând în biblioteci, baruri, săli de sport șamd.

Cel mai interesant ar fi de văzut cam ce ar zice săracul evreu de deșert numit Iisus dacă ar vedea huzurul și nesimțirea crasă pe care o afișează dezinvolt cam orice preot creștin – și șlahtele lor organizate în stil mafiot. Oare ar cere acel Iisus Christos ca toate aceste biserici să fie desființate? Tu ce părere ai?

© dr. Peter Lengyel

PS. Desigur, aici nu este vorba despre Valentine’s Day, ci despre gestul de a cere interzicerea ei – asumat la nivel instituțional de biserici. Aici vezi cu cine ai de a face. A avea tupeul să ceri interzicerea unei manifestări absolut neproblematice – a distracției unor tineri care sărbătoresc iubirea – în Europa secolului 21, în ceva stat secular din Uniunea Europeană, arată că religia este un cancer agresiv care nu o să se dea ușor învins, ci așteaptă momentul să se poată manifesta în frumusețea lui adevărată, așa cum o face în zona islamistă sau cum a fost pe vremea acțiunilor ei în inchiziția medievală.

SĂRBĂTOARE CONTESTATĂ – Preoţii maramureşeni nu sunt de acord cu Valentine’s Day
http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25523:srbtoare-contestat-preoii-maramureeni-nu-sunt-de-acord-cu-valentines-day&catid=1:latest-news&Itemid=27

Acest articol a fost publicat în Religie si Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s