Statul Islamist și Statul Sutanist

„Adevărul nu se schimbă pentru că este crezut sau nu de majoritatea oamenilor.” – Giordano Bruno, savant martir ars pe rug de religioșii creștini

11873487_959459140785686_5152446269285034618_n

Evrei, creștini, musulmani… Din câte pare, evreii îi detestă pe creștini și musulmani, creștinii se simt scârbiți de evrei și musulmani, iar musulmanii îi urăsc pe creștini și evrei. Aceste sentimente se reflectă în pogromuri, genocid, decapitări șamd. Nu este îndeajuns că marile religii monoteiste se urăsc între ele, ci se constată că se ucid între ei musulmanii șhiiți cu musulmanii suniți, se ucid între ei creștinii catolici și creștinii protestanți șamd. Sunt frumoase aceste religii ale iubirii. Niște gloate primitive, cu legendele și mitologiile lor întunecate, brute apte oricând să fie manipulate de clerul cu orientări bestiale, să ucidă fără rezerve în numele Zeului. Nu este de mirare că cele mai dezvoltate, cele mai civilizate și mai umane zone ale Planetei, adică zona de nord-vest a Europei, sunt cele unde proporția oamenilor non-religioși (atei, agnostici) este dominantă. Dar hoardele de bigoți zeloși, găștile religioase fundamentaliste nespălate de mizeria agresiunilor primitive, au ajuns să reprezinte din nou un pericol pentru civilizația umană, acum în secolul 21.

Imbecilul este imbecil, indiferent de religie; la fel, îndoctrinarea religioasă este potențial periculoasă, indiferent de religie. Islamistul crede că face bine; este convins de asta. Sutanistul crede că face bine; este convins de asta. Negarea gândirii raționale umane, negarea științei, negarea evoluției biologice, credințe în tot felul de fantasmagorii religioase care mai de care mai cretine, asta îi caracterizează. Contaminarea societății cu asemenea grupări este o catastrofă, care devine evidentă atunci când poți vedea efectele precum inchiziția creștină sau islamismul radicalizat.

11891474_979544312085099_3685996389275370481_o

Imamul și atentatul sinucigaș. Prin aberațiile răspândite de imami bărboși (sau sutaniști bărboși – ce ironie) tineri inculți care nu au un sistem imunitar în fața șarlatanilor pot să ajungă îndoctrinați, incapabili de a gândi rațional. Adică, predicatorii religioși pot transforma omul în imbecil irațional pentru întreaga lui viață. Iar apoi, pot să facă cu imbecilul ceea ce le trece prin cap: pot să îi exploateze financiar, să îl spolieze în fel și chip, inclusiv să îl trimită în atentate sinucigașe… nu mai există nici un fel de capacitate de apărare. Asta să vezi armă performantă… lobotomizat, manipulabil, care nu pune întrebări… care nu dorește să supraviețuiască, doar să execute misiunea. Vorbește la perfecție limba țării în cauză, este născut acolo… este cetățean al statului respectiv. Fain. Bine gândit. Asta are de constatat acum laică, politically correct… Europa.

11144789_880776338675448_8333859335954155888_n

Dacă tu crezi că acest subiect al circului de la Paris este unul legat de islam și niște caricaturi, undeva departe, în Franța… habar nu ai de esența fenomenului religios terorist primitive și a mai perfidei religiozități de stat. Doar imbecilii au uitat de ce a fost în stare Inchiziția… cea creștină, cea bazată pe Biblie, cea care vorbea de iubirea aproapelui, Iisus și Dumnezeu, în timp ce savanții erau arși pe rug, în centrul orașelor. Oare cât de mare este cancerul fanatismului religios prin Europa? Predicatori religioși care aiurează fără limite, ajung să îi îndoctrineze ușor pe cei care sunt mai retardați din punct de vedere intelectual. Cât de mult poate să accepte o societate europeană laică prezența unor focare de iraționalitate de genul propagandei religioase de diferite tipuri… dar la fel de perfide în esența lor? Vestul european este azi sub atacul islamist… clar și evident, dar oamenii vestului în marea lor majoritate sunt destul de imuni la îndoctrinare. Evident, islamismul la ora actuală este mai agresiv și mai virulent în comparație cu alte religiozități, dar cancerul tot cancer este în esența lui. În estul european este în derulare un atac perfid al sutanismului, care are metastaze larg răspândite prin societate, și cu încetul tentaculele sutanismului acaparează statul. Cum e atunci când biserica spoliază bugetul de stat adunat de la proștii care plătesc taxe… preoții huzuresc – biserica este scutită de impozitare, iar prioritățile reale ale societății – sănătate, învățământ – nu sunt finanțate? Cum e cu biserica perfid manipulând oamenii în interesul unor anumite partide politice, clanuri politice care cumpără influență prin deturnarea fondurilor publice către cler, plătind biserica așa cum poate să fie plătită orice curvă?

11219429_783999021720241_8047896669192368672_n

Ce părere ai, în numele libertății religioase ar trebui să fie predat islamul în școli (sau doar sutaniștii au dreptul să abereze)? Cu încetul, fecaloizii politically correct încep să își dea seama cam cu ce cancer religios au de a face inclusiv în Europa… continentul care azi are încă cea mai rațională societate de pe Planetă. Dacă vezi cam cum se exprimă imamul britanic Anjem Choudary (spre exemplu un interviu de pe Foxnews) care propăvăduiește instalarea legii Șharia prin Europa și America… adică supunerea tuturor oamenilor față de aceste aberații… fain. Ai de ales între a te supune lui Allah sau a îți pierde viața. Centre islamiste din zonele civilizate pot ajunge ușor să fie niște fabrici de asasini. Oricărui om rațional i se face părul măciucă dacă îl ascultă pe careva predicator islamist, mizeria care se revarsă din acest tip de șarlatani. La fel, orice om care are o gândire științifică, rațională, dacă îl ascultă pe careva călugăr… constată fără a avea surprize că de fapt în multe cazuri nu este nici un fel de diferență esențială între călugărul creștin din estul european și imamul islamist radical. Ești un mare naiv (sau un prost, cretin) dacă îți imaginezi că o combinare medievală de sutanism cu structurile statale este mai puțin periculos pentru societatea de tip modern, rațional-științific, de tip european.

10897958_695152047296726_3615567896469572707_n

11899794_674750255994631_7613237701892433329_n

© dr. Peter Lengyel

PS. Fraierii optimiști ar zice că sutanizarea societății nu se poate produce așa de ușor. Dar pas cu pas? După înflorirea exuberantă a începutului științelor din Grecia Antică, cine își mai închipuia că Europa se poate scufunda în medievalisme religioase întunecate, în inchiziție… în terorismul creștin mai crunt decât îți poți imagina în orice fel de coșmar… după care a fost nevoie de Renaștere și Iluminism? Cine credea că democrația se poate transforma în teocrație? Cine credea în urmă cu 80 de ani că în scurt timp o să fie implementat Holocaustul… că forțele malefice sunt atât de aproape? Crezi că raționalitatea, știința, statul laic a câștigat peste tot în Europa în fața șarlatanismelor de variate feluri? Dacă vezi niște poze din Afganistan din urmă cu 50-60 de ani și le compari cu efectele teocratizării care a urmat.. vei rămâne siderat. O luptă permanentă este purtată. Dar cum e cu predarea religiei în școli și masiva finanțare a sutanismului de stat? Soboare de preoți, un bărbos preafericit din nu se știe ce motive în ceva țară tristă… cuvântează la ceremonia de învestire a unui tăcut președinte… Pas cu pas se scufundă statul laic.

PS2. Dacă ai 18.000 de biserici care propagă medievalismul – și religia este predată în școală, care crezi că este efectul acestor iraționalități sutaniste asupra gândirii raționale, moderne, spre exemplu asupra științelor biologice care constată evoluția? Forme mai puțin agresive de îndoctrinare religioasă, cele creștine, sunt și ele jalnice: unul care este lobotomizat nu mai are capacitate de raționare, manipularea de joasă speță îl face să creadă că lichefierea unor geluri tixotrope este lichefierea sângelui căruiva sfânt – așa cum se face în ceva biserici prin Italia, poate sutanistul să îl pună să se târască în genunchi în jurul unei clădiri, să pupe oasele/ moaște/ hoituri umane, să îi dea sutanistului ultimii lui bani. Să iei bani de la săraci… Poți să te gândești doar ce ar avea de discutat un presupus Iisus îmbrăcat în haine simple… care ar zice că trebuie să îi ajuți pe săraci… când ar avea o întâlnire cu Preafericitul sau Papa de la Roma… îmbrăcați în aur. Din câte pare, liderii bisericilor creștine, pentru niște bani, l-ar mai bate în cuie pe un Iisus pe orice cruce.

PS3. 14 februarie 2015. Văd că în Turcia, tinerii au ieșit pe stradă pentru a protesta contra islamizării sistemului de învățământ. Cred că poți să îi înțelegi, nu? Învățământul trebuie să fie secular, rațional, științific iar dacă este contaminat de orice fel de religiozitate își pierde sensul. Constatarea asta este evident validă și atunci când învățământul este contaminat de aberațiile cretine ale sutaniștilor.

PS4. 3 martie 2015. Religiozitate în Acțiune. Statul Islamic îl amenință cu moartea pe Papa de la Roma. Decapitări, incendierea oamenilor vii, acum fac islamiștii ceea ce făceau creștinii când aveau puterea decizională… în vremea Inchiziției. Vrei/ nu vrei, trebuie să îi dai dreptate lui Simon Blackburn când afirmă: „The only reason Christians are not still burning each other is because the secular state stopped them.” Islamiștii care dețin controlul în statul musulman Arabia Saudita au tendința să îl ucidă pe blogerul umanist Raif Badawi… pentru că avea curajul să aibă o părere despre Lume (este în închisoare și primește câte o tură de bătăi cu biciul). În urmă cu câteva zile blogerul american rațional dr. Avijit Roy a fost ucis cu maceta pe stradă în Bangladsh. Evident, societatea este cuprinsă de manifestările religioase cele mai înălțătoare. Și prin estul european se simte suflul putred al sutaniștilor, care preafericit acaparează puterea pas cu pas. Viitorul sună jalnic.

12027747_1612865018963341_202175887355555211_n

PS5. 20 martie 2015. Despre libertatea de gândire și de exprimare. Când vezi că niște desenatori-caricaturiști în vestul european trebuie să trăiască ascunși… că altfel riscă să fie uciși de căcații religioși islamiști-extremiști, îți dai seama cam ce lumea ai aici în dezvoltare. Oare ce ar face acești cretini dacă ar avea ocazia să se întâlnească cu Darwin? Puroiul religios-sutanist umple cu încetul școlile din estul european.. așa că „sistemele de învățământ” ajung niște crescătorii de jihadiști anti-intelectuali… niște slugi lobotomizate aflate la cheremul ayatolahilor – chiar fără să își dea seama. Este oare gândirea rațională-științifică și libertatea de exprimare artistică aflată sub atacul perfid și primitiv al hoardelor de medievali? Viitorul sună bine?

PS6. Acid Photo, pe Facebook scrie: „Nişte asemănări micuţe. „Micuţî” cum ar zice Arşinel în reclamă. În poza de sus, nişte popi din Târgovişte au acoperit un loc de joacă pentru copii pentru a nu deranja nişte zombi veniţi să pupe oase de mort.”

11891063_880548598698222_6981993212727211198_n

PS7. 21 septembrie 2015. Probabil că cea mai jalnică etapă din istoria Europei este perioada medievală întunecată, respectiv etapa când societatea era la cheremul escrocilor numiți preoți creștini… care spoliau comunitățile, blocau gândirea critică-rațională, ardeau oameni pe rug… preoți care au implementat inchiziția, tortura și tot ce poate să fie mai mizerabil și mai abject în comportamentul uman. Tot ce vezi modern și uman în Europa este rezultatul desprinderii de cretinismele religioase creștine, adică Renaștere, Iluminism, dezvoltarea Științelor… tehnologie. Se poate oare închipui ca Europa să fie infectată de o nouă maladie religioasă agresivă, care să îți impună ideile josnice de tip medieval… una care ca un cancer cu metastaze se răspândește violent și malefic… inclusiv prin invazia musulmană care se derulează acum? Vom vedea. Sau, vedem deja.

nu trebuie să dai share, că oricum nu contează

Acest articol a fost publicat în Religie si Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Statul Islamist și Statul Sutanist

 1. Religia ucide…..Ucide nu numai ratiunea….

 2. peterlengyel zice:

  UNESCO a avut ceva intalnire onanista de urgenta, in care „comisia” priveste ca boul la poarta noua… admirand cele aflate in derulare. Probabil ca vor publica un pliant.

  ::::::::::::::::

  Channel 4 News

  The self-styled Islamic State group releases a video of ancient artefacts, some dating back to the 7th century BC, being smashed up with sledgehammers in Mosul.

  Read more from Lindsey Hilsum about their campaign of destruction: http://www.channel4.com/news/islamic-state-fighters-smash-historic-statues-in-iraq

 3. peterlengyel zice:

  CTP: „Creştinismul arată, cui nu vrea s-o treacă cu vederea, o puternică fibră nu doar dictatorială, dar chiar totalitară. Mă întreb şi vă întreb cum poate fi de folos edificării unei societăţi democratice.”

  „Stă scris în Evanghelia după Matei, cap. 10:

  34. Să nu credeţi că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.

  35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa.

  36. Şi omul va avea de vrăjmaş chiar pe cei din casa lui.

  37. Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe mine, nu este vrednic de Mine. Cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.

  Interesant, nu? Eu auzisem că Islamul e o religie a iataganului, a războiului, pe când Creştinismul e pace şi iubire. Şi iată că Iisus Însuşi mă previne, în clar, să nu fiu imbecil şi să-L cred imbelic. Venirea lui e ca să înlesnească oamenilor a se tăia între ei cu sabia.”

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/evanghelia-dupa-sfantanita-iisus-si-a-tinut-mama-la-usa-13950674

 4. peterlengyel zice:

  inca o treaba de cacat pentru frunza din Gradina Carpatilor

  Mitropolia lui ÎPS Teofan a trecut la faza pe amendat turiştii: a pus lacăt pe traseul montan „300 de scări”, din Slănic Moldova, şi ameninţă cu amenzi uriaşe

  Mitropolia lui ÎPS Teofan a trecut la faza pe amendat turiştii: a pus lacăt pe traseul montan „300 de scări”, din Slănic Moldova, şi ameninţă cu amenzi uriaşe

  http://m.adevarul.ro/locale/bacau/mitropolia-Ips-teofan-trecut-faza-amendat-turistii-pus-lacat-traseul-montan-300-scari-slanic-moldova-ameninta-amenzi-uriase-1_551184fc448e03c0fddcb47f/index.html

 5. peterlengyel zice:

  Românii au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă
  Scris de stiriext
  pe mai 28, 2015Publicat în: Politica, Simboluri, Spiritualitate

  http://www.stiri-extreme.ro/?p=2370

  Românii se pricep la orice, dar totuşi nu ştiu mai nimic. Tot mai multe studii internaţionale scot la iveală faptul că cetăţenii români nu au cunoştinţe prea vaste în unele domenii. Mai nou, românii stau prost şi la capitolul inteligenţă.
  Un studiu efectuat recent în mai multe ţări îi plasează pe români pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de oameni cu performanţe ridicate la testele de inteligenţă. Rezultatele comparative au fost prezentate de conf. univ. dr. Anca Dobrean în cadrul unui simpozion în Viena, după cum anunţă şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie UBB, Cluj, Daniel David.

  „Suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN ? unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional ? se referă la inteligenţa generală nonverbală (factorul G), adică la aptitudinea (1) de a opera simultan cu mai multe variabile complexe şi cu concepte mai abstracte care facilitează o mai bună rezolvare a situaţiilor cu care ne confruntăm şi (2) de a stoca şi reproduce informaţii”, notează Daniel David pe blogul său.

  „Capacităţile intelectuale, inclusiv inteligenţa, reprezintă un rezultat al interacţiunii unor factori genetici cu cei de mediu. Deoarece se presupune că factorii genetici sunt relativ egal distribuiţi în populaţia globului, diferenţele în inteligenţă se pot datora mai ales factorilor de mediu, care, în interacţiune cu cei genetici, pot potenţa sau inhiba expresia şi dezvoltarea acestora”, adaugă profesorul. Acesta nu precizează, însă, care este coeficientul mediu de inteligenţă al românilor şi nici ordinea actuală a ţărilor din clasament.

  99% dintre români sunt analfabeţi ştiinţific

  Un alt studiu internaţional, ale cărui rezultate au fost publicate în urmă cu circa două luni, a încercat să scoată la iveală cât de multe cunoaşte poporul român despre lumea în care trăim şi care este ponderea între ştiinţific şi religios.

  Rezultatele vorbesc de la sine. Aproape jumătate dintre români (42%) cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, în timp ce 7 procente nu au ştiut ce să spună sau nu au vrut să răspundă.

  Acelaşi studiu a relevat faptul că o treime din populaţia ţării noastre crede că laptele radioactiv devine bun pentru consum prin fierberea sa. Totodată, 32% dintre români sunt absolut convinşi că există oameni posedaţi de diavol.

  Pe scurt, studiul scoate la iveală faptul că doar 1% dintre români au cunoştinţe serioase în domeniul ştiinţei. Un procent, faţă de 17%, în Franţa sau Germania.

  Sondajul respectiv face parte din proiectul intitulat „Ştiinţă şi societate. Interese şi percepţii ale publicului privind cercetarea ştiinţifică şi rezultatele cercetării” (STISOC) şi a fost efectuat la nivel naţional, pe un eşantion de 1.161 de persoane de peste 18 ani.

  Inteligenţa românilor, în cădere liberă

  În urmă cu patru ani, un studiu similar – realizat de profesorul Richard Lynn (Universitatea din Ulster) – plasa România pe antepenultimul loc în ceea ce priveşte coeficientul de inteligenţă al popoarelor europene şi pe locul 34 la nivel mondial. Cu un IQ de 94, România era atunci depăşită în clasament doar de Turcia şi Serbia. Germania se afla pe locul întâi, cu un IQ mediu de 107.

  Deşi nu sunt formulate mereu în mod oficial, există câteva motive pentru care românii nu reuşesc să urce în topul inteligenţei. Unul dintre ele îl reprezintă sistemul educaţional precar şi mereu în schimbare, cu profesori slab motivaţi şi dotări inexistente ale şcolilor.

  Un alt motiv l-ar putea reprezenta numărul foarte mare de români care au ales să emigreze în ultimii ani, în special în ultimii patru – perioada în care am coborât la coada clasamentului. Pe de-o parte, aceştia îşi lasă copiii la diverse rude sau cunoştinţe, care, de cele mai mule ori, nu au timp să vegheze asupra educaţiei lor. Pe de altă parte, printre cei care aleg să plece din ţară se numără tot mai mulţi cetăţeni cu un grad ridicat de inteligenţă. Aceştia părăsesc ţara în căutarea unui loc unde să-şi poată valorifica aptitudinile şi cunoştinţele.

  Sursa: http://www.antena3.ro

 6. peterlengyel zice:

  Daca aveai copilul bolnav si vedeai ce e la spital, puteai avea senzatia ca acesti cacati care impart banii bugetului ar trebui impuscati. Simplu, asa cum a fost cu Ceausescu. Pluton de executie si bang!

  ::::::::::::::::::::::::

  Asociatia Secular-Umanista Din Romania shared Alexandru Toma Patrascu’s video.
  7 mins ·

  Bugetul Timişoarei este suficient de mare pentru a da bani… bisericilor. Şi nu vorbim despre o sumă mică, ci de aproape 1,7 milioane de lei. Cum era de aşteptat, Biserica Ortodoxă primeşte cei mai mulţi bani, 70%.

  În timp ce cultele primesc bani de la Stat, spitalul de pediatrie este renovat de voluntari fără nici un sprijin de la Primărie.

  Mda…, îmi plac priorităţile Primăriei!

  http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/Bani+pentru+biserici+sunt+Primaria+Timisoara+finanteaza+cultele+

 7. peterlengyel zice:

  Fact 11: For the majority of its history (4th Century ~ 19th Century), Christianity has been a violent religion, which, like a deadly virus, has taken over its hosts and killed in order to spread. (11)

  Fact 12: When Christianity had temporal authority, it was just as brutal as Islam. The only reason we see more psychotic behavior from religious nuts in Islamic countries today, versus Western countries, is because the West has become increasingly secularized. (12)

  https://michaelsherlockauthor.wordpress.com/2014/11/26/12-painful-facts-about-christianity-2/

 8. peterlengyel zice:

  de ce iubesc eu in asa de mare masura oamenii religiosi, astia care au credinta adevarata?

  Isis executes Palmyra antiquities chief and hangs him from ruins he spent a lifetime restoring

  „A graphic image posted online by Isis-affiliated social media accounts purported to show the decapitated body of 82-year-old Khaled Asaad, his distinctive glasses still placed on his head on the ground.”

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-executes-palmyra-antiquities-chief-khaled-asaad-and-hangs-him-from-ruins-he-spent-a-lifetime-restoring-10461601.html

  Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei scrie pe FB: Khaled al-Asaad a condus timp de 50 de ani programele de cercetare și conservare de la Palmyra. În urmă cu o lună, la vârsta de 82 de ani, a fost arestat de către organizația criminală denumită ISIS, „interogat” timp de mai multe săptămâni și, în cele din urmă, pentru că a refuzat să-i ajute pe acești degenerați să jefuiască situl antic, a fost decapitat. Cadavrul său încă mai este expus pe una dintre coloanele minunatei Palmyra, transformată astăzi în decor pentru atrocitățile jihadiste. Onorăm sacrificiul și memoria doctorului Al-Asaad, iar odată cu el pe toți arheologii, antichizații, istoricii de artă, intelectualii irakieni și sirieni care de două decenii își riscă viața pentru a proteja antichitățile Orientului apropiat, pentru a nu permite barbariei să ni le răpească pentru totdeauna.
  “Doar gândul că un astfel de savant, care a adus servicii memorabile acestui loc și istoriei lumii să fie decapitat … iar corpul lui este încă spânzurat pe una dintre coloanele antice din centrul unei piețe din Palmyra. Prezența acestor criminali în oraș este un blestem și un semn nefast pentru Palmyra, pentru fiecare coloană și pentru fiecare obiect arheologic de aici” (Maamoun Abdulkarim, directorul Serviciului Sirian de Antichități)

  http://www.theguardian.com/world/2015/aug/18/isis-beheads-archaeologist-syria

 9. peterlengyel zice:

  Andrei Manțog: Să mori tu, părinte?!

  Aprilie 2012. Un popă de prin Ardeal (cică mitropolitul Laurențiu Streza, deci bănuiesc că unul important, nu știu cum e la ăștia cu gradele și nici nu mă interesează) a redactat o așa-numită ”pastorală de Paște” (don’t even ask) în care înfierează ”desfrînarea care a devenit nota generală a televiziunilor ș.a.m.d.”, știți voi, discursuri de astea sforăitoare de popi în aparență extrem de virtuoși. Textul a fost repejor preluat de mai mulți labagii de prin presă care țineau post nu doar de carne, lapte și muie, ci și de Capatos, Măruță și domnu Dan. Dar despre ipocriții din popor am tot discutat și-o s-o mai facem. Să ne oprim de data asta asupra părintelui Streza, acest apologet al lui Hristos cu nas mare și meclă de valutist, care își încheie apoteotic învățămintele: ”Avem oare dreptul să mai cerem de la Dumnezeu o soartă mai bună pentru copiii noştri, dacă noi înşine nu ne străduim să le fim modele de înfrânare şi de virtute?”

  Zici matale că presa e desfrînată, părinte. Și ai mare dreptate! Dar cine o spune, părinte? Tocmai dumneata? Chiar ați ajuns voi, îmbuibații cu mașini scumpe parcate în spic în curtea lăcașelor Domnului, șpăgarii supremi ai națiunii care trag foloase de pe urma morții și-a nașterii oamenilor, ocrotitorii celor mai siniștri pederaști ascunși prin sfintele chilii cu cuvioasele fețe îngropate în păr pubian de adolescent, să acuzați presa de desfrînare?!

  Știi ce cred eu că-i desfrînarea, pe lîngă cele înșirate în paragraful de mai sus, părinte? Desfrînare cred că e să faci o biserică de neam prost cu 600 de milioane de euro cînd lumea moare de foame la poarta bisericii, de te-ntrebi dacă nu cumva băbuțele stau la cozile alea infernale la moaște ca să le fure și să le arunce în ciorbă, nu să le ceară salvări miraculoase, ca altădată. Desfrînare e s-o faci de 125 de metri înălțime, ca și cînd cu cît ar fi hardughia mai înaltă cu atît ai fi mai aproape de Dumnezeu, de parcă bietul de El e miop și nu bate pînă la douăj de metri deasupra nivelului mării. În cazul ăsta, trage-un paratrăsnet orizontal prin mijlocul ăluia existent deja pe Burj al Arab și fă un altar mic și acolo, părinte, că tare se va bucura Șeful tău direct să vadă cum a răzbit creștinismul și la păgînii ăia cu arhitectură diavolească.

  Desfrînare e să ceri bani pentru 4000 de biserici în douăj de ani, părinte, în vreme ce școlile și spitalele dispar în fiecare zi, și să pretinzi buget dublu de la stat pentru Biserică față de ăla pentru cercetare sau cultură. Că doar vă e frică de ce-ar putea face cercetarea și cultura din oameni, nu, părinte? Voi, cu povestea voastră de căcat, epigonii impotenți ai inchizitorilor de altădată, vă temeți că orbii din țara asta ar putea să deschidă ochii, ceea ce ar echivala (nu-i așa, părințele?) cu tăierea drastică a sponsorizărilor pentru voi.

  Ba tu ești desfrînat, părinte! Cine v-a făcut pe voi satrapi ai spiritualității? Cine v-a mandatat pe voi, umflaților, să țineți piept ateilor din toată lumea? Nu vedeți că nu reprezentați cum se cuvine interesele credincioșilor în bătălia asta primordială? Voi sînteți proști, ateii sînt deștepți. Voi vă apărați cu o carte de povești, ei se apără cu logica și bunul simț. Uite că eu nu sînt ateu, părinte, și totuși îți sînt adversar. Ești surprins, nu? N-ar trebui. Chiar cred în ceva și e treaba mea în ce, că eu nu mă laud, ca voi, cu convingerile mele intime. Cert e că nu cred în voi. Și, în săptămîna asta sfîntă, vă îndemn, cu toată desfrînarea de care mă simt în stare, să vă duceți la dracu ăla a cărui existență vă menține vouă teoria în picioare și să-i faceți o felație. Atîta timp cît nu înghițiți, nu e păcat!

  Andrei Manțog

  http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/sa-mori-tu-parinte/

 10. peterlengyel zice:

  Consiliera lui Iohannis: Religia face oamenii obedienți, timorați, asistați și slugarnici

  Autor: Cristi Șelaru, Redactor

  Publicat: 13/10/2015

  „Pralong spunea că oamenii adevărați nu au nevoie de religie, pentru că aceasta ar forma „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”.

  „Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla?”

  http://www.stiripesurse.ro/ocant-consiliera-lui-iohannis-religia-face-oamenii-obedien-i-timora-i-asista-i-i-slugarnici_969889.html

 11. peterlengyel zice:

  Dan Alexe: Lapsus al-qalami și un cheag de sânge: despre magia sonoră a Coranului

  „Așa funcționează Coranul. Cele câteva versuri pe care le-am analizat aici produc o hipnoză sonoră și ar fi interesant și util de știut asupra căror părți ale creierului acționează această recitare și ce soi de adicție produce ea.”

  https://cabalinkabul.wordpress.com/2015/11/28/lapsus-al-qalami-si-un-cheag-de-sange-despre-magia-sonora-a-coranului/

 12. peterlengyel zice:

  These Pranksters Read Bible Passages to People, Telling Them It Was the Qur’an; They Were Shocked
  December 4, 2015 by Hemant Mehta 2 Comments

  A lot of conservative Christians like to argue, as do atheists, that the Qur’an is full of barbarism and misogyny. Unlike the atheists, though, they forget that their own Bible is also full of horrific verses.

  So the Dutch pranksters at Dit Is Normaal ran an experiment. They bought a Bible, but changed the cover to say it’s the Qur’an. Then they asked people to read passages and give their thoughts.

  It went exactly as you’d expect:

  http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2015/12/04/these-pranksters-read-bible-passages-to-people-telling-them-it-was-the-quran-they-were-shocked/

 13. peterlengyel zice:

  Salwa Matayri has „a daring message to share with you”.

  Muslim Woman wants Christian Women Sex Slaves for Muslim Kuwait men

 14. peterlengyel zice:

  Marius Cosmeanu: Mi se pare totuşi, greu de crezut, că El să vrea moartea cuiva. De aia zic: nişte update la cărţulia aia nu ar strica.

  Cetățeni cărora Dumnezeu le-ar cam scurta viața
  http://blog.cosmeanu.ro/cetateni-carora-dumnezeu-le-ar-cam-scurta-viata/

  Răpitorii de oameni

  Cine va fura un om și-l va vinde sau îl va ține la mâinile lui să fie pedepsit cu moartea [Exodul 21:16]

  Homosexualii

  Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos. Să fie pedepsiți cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor. [Leviticul 20:13]

  Oricine care lucrează sâmbăta

  Când erau copiii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strângând lemne în ziua Sabatului. Cei ce-l găsiseră strângând lemne l-au dus la Moise, la Aaron și la toată adunarea. L-au aruncat în temniță, căci nu se spusese ce trebuiau să-i facă. Domnul a zis lui Moise: „Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără”. Toată adunarea l-a scos afară din tabără și l-a ucis cu pietre și a murit, cum poruncise lui Moise Domnul. [Numeri 15: 32-36]

  Orice mireasă care nu-și poate dovedi virginitatea în noaptea nunții

  Dar dacă faptul este adevărat, dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată pe fată la ușa casei tatălui ei. Să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate și să moară, pentru că a săvârșit o mișelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să curăți astfel răul din mijlocul tău. [Deuteronom 22: 20-21]

  Toți cei care iau în van numele Domnului

  Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre. Fie străin, fie băștinaș, să moară pentru că a hulit Numele lui Dumnezeu. [Leviticul 24:16]

  Soțiile care își înșeală bărbatul și persoana cu care îl înșeală

  Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: și bărbatul care s-a culcat cu femeia, și femeia. [Deuteronom 22:22]

  Orice femeie care își pierdea virginitatea cu altcineva decât cel căruia i-a promis și bărbatul cu care a împărtășit momentul

  Dacă o fată fecioară este logodită și o întâlnește un om în cetate și se culcă cu ea, să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre și să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, și omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. [Deuteronom 22: 23-24]

  Orice om care omoară accidental o femeie însărcinată, într-o altercație

  Dacă se ceartă doi oameni și lovesc pe o femeie însărcinată și o fac doar să nască înainte de vreme, fără altă nenorocire, să fie pedepsiți cu o gloabă pusă de bărbatul femeii și pe care o vor plăti după hotărârea judecătorilor. Dar dacă se întâmplă o nenorocire, vei da viață pentru viață, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior. [Exodul 21:22-24]

  Orice fiu rebel sau orice persoană care nu își respecta părinții

  Dacă un om are un fiu neascultător, care nu ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui și nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit, tatăl și mama să-l ia și să-l ducă la bătrânii cetății lui și la poarta locului în care locuiește. Să spună bătrânilor cetății lui: „Iată, fiul nostru este neascultător și îndărătnic, nu ascultă de glasul nostru și este lacom și bețiv”. Și toți oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre și să moară. [Deuteronom 21:18-21]

  Dacă un om oarecare blestemă pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatăl său sau pe mama sa: sângele lui să cadă asupra lui. [Leviticul 20:9]

  Orice non-evreu sau non-creștin și/sau orice om care venerează alt Dumnezeu

  Dacă fratele tău, fiul mamei tale sau fiul tău sau fiica ta sau nevasta care se odihnește la sânul tău sau prietenul tău pe care-l iubești ca pe tine însuți te ațâță în taină, zicând: „Hai și să slujim altor dumnezei!”, dumnezei pe care nici tu, nici părinții tăi nu i-ați cunoscut, dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă, să nu te învoiești și să nu-l asculți. Să nu arunci spre el o privire de milă, să nu-l cruți și să nu-l ascunzi, ci să-l omori. Întâi mâna ta să se ridice asupra lui ca să-l omoare și apoi mâna întregului popor. Să-l ucizi cu pietre și să moară, pentru că a căutat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. Să se facă așa, pentru ca tot Israelul să audă și să se teamă și să nu se mai săvârșească o faptă așa de nelegiuită în mijlocul tău. [Deuteronom 13:6-11]

  *

  Sursă: Karl Shaw (2011) 10 Ways To Recycle A Corpse. New York: Three Rivers Press.

  *

  Text scris pentru România liberă.

 15. peterlengyel zice:

  Protopopul Bisericii Ortodoxe Ruse: Dumnezeu aprobă uciderile în masă (VIDEO)
  Un articol de: B1.ro | 18 Aug 2016, 16:41

  Protopopul Bisericii Ortodoxe Ruse, fostul purtător de cuvânt al Patriarhului Rusiei Kirill, Vsevolod Ciaplin a declarat că masacrele umane sunt „autorizate direct de Dumnezeu”, scrie Pagina de Rusia.

  „– Și ce la urma urmei este așa rău în distrugerea unei părți din dușmani interni? – se întreaba Ciaplin.

  – Nu poți ucide oameni! – portesteaza ziaristul.

  – Poti ucide oameni și trebuie să ucizi! – a spus protopopul.”

  Din conversația reiese că clericul justifică crimele în masă comise în epoca stalinismului.

  „Chiar Dumnezeu, dacă citim Vechiul Testament, dacă citim Apocalipsa, Noul Testament, autoriza în mod expres și autorizează distrugerea unui număr mare de oameni ca să fie învățătură pentru alții. Pentru educarea comunității este uneori necesar să nimicim un anumit număr din acei care merită să fie nimiciți” – a conchis el.

  De asemenea, Ciaplin a deplâns că în Rusia a fost abolita pedeapsa cu moartea.

  Protopopul Bisericii Ortodoxe Ruse: Dumnezeu aprobă uciderile în masă

  http://www.b1.ro/stiri/externe/protopopul-bisericii-ortodoxe-ruse-dumnezeu-aproba-uciderile-in-masa-video-159342.html

 16. Nicolae Duminschi via conservarea_biodiversitatii zice:

  Declaratia este cu atat mai socanta cu cat vine de la o persoana care prin natura meseriei ( sa zicem ) trebuie sa daruiasca iubirea si apropierea crestina

  Indirect prin acesta declaratie Vsevolod Ciaplin aproba si Holocastul contra evreilor infaptuit de Hitler! SA MAI CREZI IN RELIGIE ?

  CREDINTA ESTE UNA RELIGIA ESTE ALTCEVA!

  Oricum popa este defazat rau pt ca Vechiul Testament nu prea mai e de actualitate. Acolo intr-a devar se aprobau crimele ca mijloc de pedeapsa. Dar in Noul Testamant (de la Hristos incoace)

  lucrurile s-au schimbat. Hristos nu mai aproba crimele ca mijloc de pedeapsa. Asta ca sa va duc si argumente religioase. Dar dupa cum se stie rusii sunt pe stil vechi asa ca la ce sa te astepti de la ei?

 17. peterlengyel zice:

  „Conform „Raţiunii”, pe anul financiar 1911-1912, bugetul în România fusese de 9.195.744 lei pentru Casa Bisericilor şi doar 5.180.705 lei pentru „Casa Şcoalelor”. În consecinţă se aprecia faptul că: «Statul întreţinea 780 de paraziţi călugări în 38 de mănăstiri şi schituri şi 1.752 de călugări în 30 de case de prostituţie care se numesc mănăstiri de maici. Ce folos trage societatea de pe urma acestor trântori ? Desigur că nimeni nu poate răspunde»“.

  Problema religiei în şcoli acum 100 de ani. Ce spunea un medic în 1912: „Oameni buni, avem nevoie de şcoli şi de cultură, nu de popi şi de ignoranţă!“

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/problema-religiei-scoli-acum-100-ani-ce-spunea-un-medic-1912-oameni

 18. Constantin Ciubuc via conservarea_biodiversitatii zice:

  Cât de mult a avansat învățământul nostru în ultimul secol dacă filozoful V. Conta și biologul V. Babeș se opuneu cu înverșunare predarea religiei în școală !!??
  Ce e în mintea unui copil când profesorul îi predă orice problemă de biologie iar aceste cunoștințe intră în totală contradicție cu ce i se predă la lecțiile de religie? evident că este total dezorientat !! ce să creadă? ce-i spune prof. la lecția de biologie sau ce-i spune preotul la lecția de religie?
  Ciubuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s