Religioșii iubirii au împușcat revista din Franța

“L’homme ne sera jamais libre jusqu’à ce que le dernier roi soit étranglé avec les entrailles du dernier prêtre.” Adică: „Omul nu va fi liber până când ultimul rege nu va fi strangulat cu intestinele ultimului preot.” zice Denis Diderot (1713-1784) filosof francez. Pe asta se bazează un stat de genul Franței, republică unde a fost interzisă religia în spațiul public, existând un stat laic fără cruci prin școli, fără semilune șamd.

Cam asta a fost atmosfera care a făcut posibilă Renașterea și Iluminismul… ieșirea vestul european de sub mizerabila Inchiziție, purulenta perioadă de dominație a preoților care te ardeau pe rug dacă îți permiteai luxul să gândești rațional și nu erai sluga lor și a regilor îmbuibați. Intelectual francez Bernard-Henri Lévy zicea că azi teroriștii au încercat să ucidă inima Franței, libertatea de exprimare, spiritul lui Voltaire. Acest spirit… mai concret acest om… Voltaire zicea cândva: “Creștinismul este cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai sângeroasă religie care a infectat vreodată Pământul”. Probabil că a avut dreptate, dar dacă le analizezi pe celelalte… nici cu alea nu trebuie să îți fie rușine. În cazul de față, islamul radicalizat. Altă catastrofă.

Allah Akbar. 2-3 reprezentanți ai religiei iubirii, Islamul, au executat cu mitraliere Kalașnikov cei 10 oameni din redacția revistei… jurnaliști și invitați, paznici, plus doi polițiști. Alți oameni împușcați de credincioși se chinuie acum între viață și moarte. Vezi, ce suflet mare au, oameni credincioși, cu frică de Dumnezeu, în limba lor numit Allah.

Barbarismele religioase de variate feluri au încă un episod acum; față de altele – din trecut și din viitor -, este unul aproape nesemnificativ. Decapitarea oamenilor, uciderea cu pietre a copiilor, femeilor, acestea sunt aspectele recent vizibile ale radicalizării Islamului. Dar sectele sinucigașe, ori religioșii care au pus gaz sarin în metrou, atacurile realizate de creștinii fanatici americani din KKK, să nu mai zic de miile de oameni arși pe rug de Inchiziția catolică, nenumăratele instrumente de tortură de o diabolicitate uluitoare inventate de preoții care managerizau uciderea gândirii și distrugerea oamenilor de știință… toate acestea sunt manifestări ale variatelor religii ale iubirii. Când ai la dispoziția clerului uriașele hoarde de îndoctrinați pe care îi orientezi cum vrei… oricând se poate face o radicalizare. Pericolul nu dispare niciodată… cu masele de inculți îndoctrinați de orice fel de religie. Ceea ce azi face islamul, este un fel de zero barat față de ce au făcut creștinii atunci când erau la putere prin medievala Europa. Religiozitatea de orice fel, când are ocazia, devine terorizantă pentru oameni: clerul îi exploatează pe cei credincioși și încearcă să îi distrugă pe cei care i se împotrivesc. Adevărată religiozitate, ce să mai zici…

Știu că îți place.

Îți dai seama ce frumos este momentul când Europa de vest descoperă că este infestată peste tot de grupări religioase islamiste, care oricând pot să devină radicalizate. Când își dau seama că e plină Franța, Germania, Anglia, Belgia, Olanda șamd. Cât de fain este să vezi că aceștia sunt cetățeni ai țărilor în cauză… au fost născuți în țara respectivă, au fost la școală… doar că au ajuns cumva contaminați cu o maladie ultrapericuloasă numită religiozitate… fanatică. Poate au făcut și o instrucție prin zone arabe, o vizită de prietenie prin devastatele state ale Irakului, Siriei… distruse de intervenții și fitile americane & NATO. Aceste butoaie de pulbere islamistă au destule celule și prin Europa și America, așa că situația oricând poate să devină explozivă. Nu se știe când vine momentul acela în care unul dintre cretinii religioși se simte jignit pentru ceva afirmație… și pune o bombă în careva catedrală sau iese cu mitraliera la împușcat câinii care nu cred în Marele Allah.

În Europa de vest părea că problemele cu cretinii religioși au fost oarecum temperate odată cu marginalizarea credințelor… izolarea bisericii de structurile statului… iar educația științifică a ajutat ca mari mase de oameni să devină mai deștepți decât să se lase spoliați de preoți. Multe dintre bisericile vestului European au fost transformate în biblioteci, săli de sport, baruri sau orice altceva. Europa Modernă creată odată cu Renașterea și Iluminismul au fost noua etapă de existență umană – care a creat prin știință și tehnică și libertate de gândire această civilizație pe care o cunoști, după ce Inchiziția Catolică medievală a lăsat un continent însângerat, plin de puroi și molime, cu oamenii arși pe rug și știința terfelită multe sute de ani – adică gândirea rațională schingiuită timp de secole – considerată o crimă împotriva Zeului (respectiv a clerului care umbla în purpură, huzurea, trăgea foloasele de pe prostia oamenilor, așa cum popii fac și azi). Europa Modernă a fost și este caracterizată de liberate de gândire și de expresie… dar permanent aceste reușite ale omului modern sunt aflate sub asediul ignoranților, a hoardelor de cretini de variate feluri. Dacă crezi că islamismul este un pericol mare, uiți de răspândirea religiozităților de variate feluri în zone est-europene sărace intelectual și material, lipsite de educație științifică, petece de medievalism care oricând pot și ele să devină radicalizate. Credincioșii din orice religie, dacă ar avea curiozitatea să citească “textele sfinte”, ar rămâne siderați să vadă ce este în ele… ce este scris în Biblie, Coran șamd. Horror, pe puțin zis.

Idioțenii imaginare, superstiții, hoarde de cretini manipulate de sutaniști și imami. Imbecili religioși de variate feluri au pretenții, aud ei voci, comunică ei cu divinități de variate feluri pe care ei simt nevoia să îi apere și nimeni nu are dreptul să râdă de tâmpeniile lor. Nu este vorba doar de islamiști ci și de diferiți sutaniști din alte religii, un concurs global de iraționalitate… medievalism în secolul 21. Există un drept de a crede în tot felul de zei, pe baza unor “texte sfinte” care mai de care mai halucinante și a pretinde ca ceilalți să nu râdă de stupizeniile tale? Dreptul de a crede este una, dar ceilalți pot să râdă oricând de tine și de prietenii tăi imaginari. Asta nu înțeleg masele de tâmpiți, din orice religie.

Ce cancer are oare Europa? Când te gândești că până și în zonele relativ civilizate ale acestei planete, acum în secolul 21 mai există tot felul de rahaturi religioase, flatulențe imaginare cu nume de zeu, închipuiri și manipulare a maselor de cea mai joasă speță… îți dai seama cam de ce este în stare omul sub influența malefică a unor imami și predicatori. Obscurantismul religios barbar poate să fie prezent nu doar în creierul primitiv al unor călugări bărboși din zonele mai rămase în urmă ale Planetei, ci și între oameni crescuți în orașele vestului European. Prizonieri ai unor concepte religioase care îi fac inapți de umanism și gândire rațională, credincioșii orbiți de cretinismele insuflate de imami, preoți, predicatori, călugări și preafericiți ajung să trăiască în realități paralele, și se simt ofensați de acele idei care au făcut din societatea noastră ceva diferit de o teocrație în care religia să fie cea care exploatează masele. Acești criminali teocratici sunt produși de credințe. Ideologia care stă în spatele acestor atacuri este cea care poluează mințile unor tineri îndoctrinați… persoane deraiate în fantasmagoriile religioase, ușor de manipulat, care sunt puși de imami pe traiectorii criminale. Ideologii malefice se pot răspândi cu ușurință, favorizate și de contextul crizelor economice spre exemplu…

Îți dai seama ce fain este să vină tot felul de imigranți, valuri și valuri, invazie de musulmani în țările din vestul european, care își construiesc moschei, adoră ai lor profeți și au legile lor Șharia, au imami din ce în ce mai agresivi în discursurile lor…? Au pretenția ca femeile lor să poată umbla sub prelatele lor fără să își dezvăluie identitatea în public, au pretenția să își vadă de stilul lor religios criminal – Șharia înseamnă mutilări, execuții, omorârea cu pietre șamd. Au deja și fanatici care ajung “să facă ei ordine cu mitraliera”. Îți poți imagina cum lideri religioși islamiști din Franța își permit să facă afirmații că doresc să preia controlul în țara asta… și să guverneze pe baza legii Șharia; au deja 5 milioane de musulmani prin Franța, concentrați pe la periferiile insalubre ale unor orașe mari unde imami arabi aberează ce vor despre decapitări și necredincioși care trebuie să moară. Ce te aștepți să se întâmple? Te surprinde că islamofobia este din ce în ce mai mare în vestul european? Ai văzut recentele demonstrații antiislamiste din Germania? Îți poți imagina cam ce situații pot să apară?

Te poți întreba, oare cât de metastazat este acest cancer religios în Europa? Problema este că execuții de acest gen, sau atentate de amploare mult mai mare, pot să fie realizate de oricare retardat religios islamist din Europa, sau grupuri de criminali care au primit și instrucție prin Siria sau Yemen. Doar trebuie islamistul să vrea. De facto, oricare poate să creeze un asemenea eveniment, doar trebuie să dorească, să fie decis să o facă. Să se ocupe de planificare, apoi să îi execute. Iar religioșii fanatici, acești cretini inumani, oricând sunt capabili de fapte abominabile… așa cum își pot ucide cu lejeritate copilul, soția – omorâți cu pietre chiar de familie… că așa le cere religia iubirii; față de asta, a tăia capul unor câini care nu îl venerează pe Marele Allah, cum sunt spre exemplu câinii creștinii… este chiar simplu… a îi împușca la grămadă în speranța celor 72 de virgine pe care le primești în rai ca răsplată, tu, cel cu Dreapta Credință Musulmană. Religiile sunt periculoase a priori, pentru că atât timp cât indivizii în cauză pot să creadă variate tâmpenii lipsite de orice realism… ei de facto sunt lobotomizați din start, apți să facă ceea ce le cere ayatolahul, sutanistul, imamul sau orice manipulator religios. Permanent există riscul ca aceștia să devină radicalizați.

Cu mitraliere și aruncător de grenade în mijlocul zilei prin centrul Parisului… să omori oameni la grămadă și să scapi? Asta poate să devină Europa? Republica Franceză… este un stat secular, așa cum puține sunt. Adică, statul/ administrația nu este contaminat(ă) cu cretinisme religioase și afilierile cu anumite culte locale majoritare… așa cum se întâmplă în ultima vreme în diferite țări din estul European. Atacul asupra secularismului vest-european, asupra libertății de exprimare și non-religiozității, provine atât dinspre grozăvia fanatismului islamist arab care este pe față și dezlănțuit vizibil, cât și dinspre perfide manipulări religioase creștine de diferite filiații. Cei care au impresia că Europa se află doar în fața pericolului islamist, se înșeală amarnic dacă nu observă cel puțin la fel de perfidul pericol al creștinismului, scientologiei, sectelor de variate feluri.

12 morți and counting… Allah Akbar. Încă un atac al religiozității la adresa secularității… derulată în caricatura se societate europeană aflată sub atacul fanaticilor musulmani, iar prin extremitățile estice sub atacul mai puțin vizibil dar cel puțin la fel de pervers al clerului local. Vezi, nu este de glumit cu religia iubirii, Islamul. Și nici cu celelalte. Perversitatea cu care ele ajung să influențeze deciziile politice, cum ele ajung să controleze averi uriașe, au o infrastructură de manipulare a ideilor populației… este ceva mai mult decât diabolic. Vezi cum BOR a încercat să îl pună președinte pe Ponta, ortodoxul… în speranța să înhațe mai mulți bani din bugetul jalnic adunat din impozitarea oamenilor, a profesorilor, medicilor și muncitorilor… în timp ce biserica nu plătește impozite. Dacă numeri cam câte canale religioase ai pe TV cablu, dacă vezi cam cum sunt prezentate la știrile de pe la noi diferitele evenimente din ignoranța și fanatismul religios local… dacă îți dai seama că există 18.000 de biserici și numărul lor crește și crește… se extind ca un cancer galopant prin peisaj… cred că ești destul de prost să nu îți faci probleme. Decât, atunci când este mult prea târziu. Religia predată în școli… nici nu conștientizezi cam ce înseamnă asta. Știu, dacă ești îndoctrinat, nu ți se pare că este o problemă cu negarea raționalității științifice, a evoluției biologice spre exemplu și predarea variatelor bazaconii și stupizenii religioase chiar în școală… Din păcate, în esența ta semeni la perfecție cu cei care plini de iubire au intrat cu mitralierele în redacție. Doar că nu îți dai seama.

Execuțiile cu mitralierele de la Paris (ieri și azi) au arătat multe, foarte multe. Poți vedea aici un mare experiment care ca un flash puternic a făcut o radiografie prin toată societatea. A arătat ceva despre radicalizarea islamului, despre care se știa… dar aici vezi un exemplu european… cum este de facto această religie a iubirii. A arătat care este capacitatea de reacție a unui stat modern din vestul Europei atunci când are loc un asemenea act, ziua, în mijlocul Parisului. Jalnic. A arătat cum gândește azi elita intelectuală seculară din Franța și din vestul European. Și, ceea ce este destul de sumbru, dar cunoscut, a mai arătat că nu există o asemenea elită seculară în zonele imbecilizate ale estului, unde până și “liderii” de variate feluri sunt de facto niște medievali.

Elitele franceze și cele de tip vest-european, eminamente seculare, au avut o reacție de apărare a libertății de exprimare, indignare profundă față de mitralierea oamenilor; totodată, papalitatea a condamnat la un mod adecvat cele întâmplate la Paris. Se poate vedea o mare diferență, ai zice o fractură față de cazul „liderilor de opinie” și a sutaniștilor est-europeni, care arată că de facto ei sunt în interiorul lor mai aproape de jihadiști, cu toate că poate nici nu își dau seama. În mass media de pe la noi constați cum diferiți “lideri de opinie” au nesimțirea să facă afirmații privind “greșeala” de a îi provoca pe islamiștii religioși fanatici. Dacă eviți acest subiect… cel al aberațiilor islamului, imediat poți să ocolești toate celelalte. Adică ești mort, nu mai exiști. Ei pot decapita oamenii, tu nu ai dreptul nici să faci o caricatură cu asta. Lași totul pe seama imamilor, sutaniștilor, preafericiților și altor escroci. Nu mai poți face o glumă pe seama celor mai mari iraționalități, adică a aberațiilor religioase. Poți avea impresia că acești “lideri de opinie” ar putea să fie și ayatolahi, jihadiști, ar putea lejer să împuște cu mitraliera oamenii de care se simt jigniți în credințele lor… Imbecilitatea religioasă nu se rezumă la islam.

© dr. Peter Lengyel

PS1. Ce zice în Cațavencii? „În mod uluitor, imediat după atentat un avocat și teolog român în viață explica la o televiziune de știri că reacția extremiștilor islamici care au descins înarmați în redacția unui săptămânal satiric este absolut justificată, cum orice astfel de reacție ar fi justificată atunci când o publicație se ia de Dumnezeul unora. E semn că idioții n-au frontiere și că fanaticii religioși gândesc la fel.”
http://www.catavencii.ro/editorial/pana-la-moarte/

PS2. Apar voci care susțin că islamul și democrația nu sunt compatibile; te poți întreba, cât de compatibile sunt democrația și sutanismele creștine, când statul și clerul se încolăcesc împreună ca două hidre producând o monstruozitate medievală de toată frumusețea? Atunci când banii publici ajung să finanțeze clerul care huzurește, iar nevoile vitale ale populației, precum educația, sănătatea, infrastructura sunt lăsate la mama dracului.

PS3. Când niște bombardiere și avioane de vânătoare NATO fac raiduri peste arabi și împrăștie moarte cu nemiluita, nu se prea simte problema prin Europa. Dacă era vorba să fie împușcați 10-100-1000 de palestinieni, nu prea interesa pe nimeni, este deja obișnuită Europa cu asta; sau dacă erau exterminați încă 10.000 din Irak, sau 10.000 din Siria ori 10.000 din Afganistan… nu erau nici un fel de probleme. “Acolo trăiesc cei care au menirea să fie carne de tun.” Dar când vezi ceva semne că circul acesta religios contaminează și centrele din Europa… chiar în mijlocul Parisului…

… să nu dai share cumva…

Acest articol a fost publicat în Religie si Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Religioșii iubirii au împușcat revista din Franța

 1. peterlengyel zice:

  „And if you do not then satirise and criticise them because you are frightened of ending up like Charlie Hebdo’s dead journalists, or of taking a whipping in a PC backlash, how can you in conscience satirise left or right wing politicians you despise, or the evangelical Christians, Jewish fundamentalists, Catholic reactionaries, Russian orthodox Putinists you deplore?”
  http://blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2015/01/charlie-hebdo-the-truths-that-ought-to-be-self-evident-but-still-arent/

  „Iar sa fii european inseamna sa te tragi din Diderot, din Rousseau, din Voltaire… din cei care au avut curajul sa deschida gura fara sa ceara voie bisericii si Regelui.”

  http://lucianmindruta.com/2015/01/07/cine-e-in-spatele-jurnalistilor-ucisi-in-franta/

  despre acesti cacati cu ochi care isi permit sa mitralieze oameni prin Europa:

  „Musulmanii extremisti au invatat ca, daca urla si dau foc, ceilalti vor face un pas inapoi. Miine ar putea spune ca sentimentul lor religios e profund jignit de costumele de baie sau de fetele descoperite ale femeilor din toata lumea. Poimiine vom purta cu totii barba?”

  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1190475-islamistii-invatat-este-frica-cristian-ghinea.htm?fb_action_ids=784939684895041&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VK1KseCyAGk.like

  Să vedem cum formulează azi scriitorul Salman Rushdie:

  „Religion, a mediaeval form of unreason, when combined with modern weaponry becomes a real threat to our freedoms. This religious totalitarianism has caused a deadly mutation in the heart of Islam and we see the tragic consequences in Paris today. I stand with Charlie Hebdo, as we all must, to defend the art of satire, which has always been a force for liberty and against tyranny, dishonesty and stupidity. “Respect for religion” has become a code phrase meaning “fear of religion.” Religions, like all other ideas, deserve criticism, satire, and, yes, our fearless disrespect.”

  ”Religia, o formă medievală de iraționalitate, când se combină cu armele moderne devine o amenințare reală la adresa libertăților noastre. Acest totalitarism religios a cauzat o mutație mortală în inima islamului, ale cărei consecințe le putem vedea astăzi în Paris. Sunt alături de Charlie Hebdo și trebuie să apărăm cu toții arta satirică care a fost mereu o forță a libertății, impotriva tiraniei, a necinstei și prostiei. ’Respectul față de religie’ a devenit un adevărat cod care înseamnă ’teamă de religie’. Religiile, ca orice alte idei, merită critică, satiră și, da, o lipsa de repect eliberată de orice teamă”
  :::::::::::::::::::

  Revista Kamikaze
  „Ateii au consemnat o victorie zdrobitoare în lupta cu extremiștii religioși. Scor? 13-0, și meciul încă nu s-a încheiat.”
  „Cât trăiești? 10, 30, 80, poate 100 de ani, cel mult. Că mori cu pamperși de bebeluș sau cu pamperși de bătrân este totuna, la scara umanității. Ești sortit să fii o rotiță într-o generație, foarte probabil una ce va fi uitată. De aceea, când ai șansa să mori măreț, nu trebuie să o ratezi. Pentru că să mori poate fi indecent, poate fi măreț sau, în cele mai multe cazuri, poate să nu fie nicicum. Dar să omori nu e decât într-un singur fel: degradant și umilitor. Când islamiștii ăia cretini au omorât pentru religie, au pierdut nu doar o bătălie de-a lor, ci, mai ales, una de-a cauzei lor. Iar când francezii ăia au murit, au câștigat nu doar pentru ideea lor, ci și pentru ei înșiși. În momentul în care glonțul destinat fiecăruia i-a străpuns țeasta și i-a săpat în creier, acel om a devenit, e drept, un cadavru. Dar nici unul nu a fost doar un om care moare, ci a însemnat o victorie magnifică a ideii că desenele și cuvintele pot să doară și chiar să omoare mult mai lesne decât gloanțele. Cred că au murit înspăimântați, dar nu fără un fior de triumf care să le străbată ființa. Au murit pentru libertate. Pentru libertatea de a spune ce vrei, indiferent că e o comoară sau o prostie. Îi invidiez sincer.”

  http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/nous-ne-sommes-pas-charlie-merci/

 2. Turathan zice:

  A sugera ca toti oamenii religiosi seamana in esenta – e ft abrupt. La randu-mi am discutat cu preoti (ex. reformati, unitarieni) cu o gandire extrem de moderna si deschisa, cultivati si receptivi, unii chiar adepti ai evolutionismului. Oameni cu suflet mare pt care religia nu e scop ci doar o unealta, o cale de a realiza ceva bun, de a se apropia de oameni. Nu exista palarie sub care sa incape toti religiosii..

 3. Gelu zice:

  Esti mare MAESTRE.
  Bravo! Felictari!
  Cu stima, Gelu B.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s