Iohannis și Mafia Sutanisto-Politicianistă

Politica lucrului bine făcut. Prima violare a laicității statului a fost executată în acest mandat deja la ceremonia de învestire a președintelui Iohannis: a fost realizată siluirea în public a științei, a gândirii umane raționale. Totodată, reprezentarea uneia dintre culte pe o poziție favorizată, preafericitul pe bani publici având ocazia de a vorbi în cadrul ceremoniei oficiale, este o defavorizare a celorlalte; așa este caracteristic structurilor politice de tip medieval, prezente și azi în diferite zone ale Planetei… mai cu seamă în state islamiste, musulmane. A face acest tip de favor unui anume sutanist este de facto o încălcare a echidistanței statului față de varietatea de credințe religioase, misticisme și alte aberații antiraționale și antiștiințifice. Se poate considera că acesta este un nou început jalnic pentru afundarea și mai adâncă în primitivisme cu soboare de preoți, îndoctrinare religioasă medievală sub oblăduirea statului și alte metode de ucidere a viitorului. Din punctul meu de vedere, mandatul de președinte a lui Iohannis începe cu o situație care îmi provoacă scârbă. Dacă o astfel de scenă era previzibilă, de la mine Iohannis nu lua nici un fel de vot.

Dealtfel, o cruce pusă pe peretele Parlamentului, depunerea jurământului cu mâna pe biblie, ceea ce multora dintre cei îndoctrinați li se pare normal, de fapt nu este cu nimic diferit de semiluna de pe peretele parlamentului din Iran și depunerea jurământului cu mâna pe coran… ceea ce – fiecare în parte – arată că nu mai este vorba de un stat laic, care deci nu favorizează nici una dintre variatele aberații și fantasmagorii religioase, ci deja se prefigurează un stat contaminat de maladia căreiva iraționale credințe, lipsite de orice contact cu realitatea. Când vezi moaca căruiva sutanist, trebuie să îți aduci aminte instantaneu de cauzele care au dus la blocarea progresului științific pentru o perioadă mai lungă de un mileniu în Europa; trebuie să îți aduci aminte de oamenii raționali care au fost arși pe rug, pentru a păstra neatinse puterile spoliatoare și malefice ale clerului, hoarde primitive care nu aveau alt argument decât uciderea celor care puneau întrebări despre Lume. Dacă liderii religioși nu erau înlăturați, nu exista nici acum decât mizerie și boală, nicidecum știință, tehnologie și comunicații, antibiotice și medicină care să îți salveze viața. Atunci când vezi ceva lider religios musulman, ceva ayatollah sau ceva evreu ultra-ortodox care are influență masivă asupra deciziilor politice luate de statul în care el huzurește, îți dai seama că acel stat este în pericol iminent de a ajunge pe o traiectorie de fundamentalizare… o ruptură de realitate care duce doar către dezastre. Se ajunge ca un bărbos sutanist din oarecare cult, cu sau fără turban, să dicteze tot felul de aberații, de multe ori de o agresivitate uluitoare, iar ceilalți să se supună tâmp; când auzi de legea șharia cu distrugerea vestigiilor arhitecturale, amputări și lapidare/ ucidere cu pietre a variaților oameni, decapitări făcute de oameni religioși pe variate motive care mai de care mai aberante… îți poți aminti cum era când creștinii făceau aceleași lucruri prin Europa medievală.

Te poți întreba, oare cum poate să se producă așa-ceva? Desigur, pas cu pas. Încet dar sigur. Iar la noi, asta este ceea ce se întâmplă, din păcate. Biserica insistă ca în școli să fie predate ore de religie, de îndoctrinare religioasă; din păcate, nu se studiază istoria religiilor, care ar demasca adevărurile despre diferitele credințe, comparativ, prezentând și efectele lor precum Inchiziția și tortura… sau studierea textelor biblice care ar pune uriașe semne de întrebare pentru orice om care este cât de cât rațional. Orele de religie din școli, îndoctrinarea religioasă a elevilor, face din ei niște zombie care să creadă variate aberații iraționale, spre exemplu o virgină născătoare, tot felul de “minuni” cu măgari vorbitori, șerpi vorbitori, tufe vorbitoare șamd, care mai de care mai lipsite de un minim realism…, tâmpenii cum sunt și în alte religii, de la cai înaripați ai islamului, la zecile de fecioare care așteaptă în rai să se dăruiască eroului care se sacrifică în atentate sinucigașe. Elevii care sunt astfel contaminați, devin pe o viață întreagă oameni aflați la cheremul manipulărilor jegoase ale clerului. De fapt, ei nu mai au capacitate de gândire rațională, și nici nu își dau seama de asta. Biserificarea unei societăți se poate face pas cu pas, prin acapararea de putere financiară și influență manipulatoare masivă, inclusiv putere politică, așa cum este în cazul societăților de tip medieval; este aproape incredibil că un astfel de fenomen jalnic se poate petrece și în secolul 21, pe la o periferie de Uniune Europeană; devine din ce în ce mai adâncă falia dintre elitele intelectuale-științifice și aceste uriașe mase îndobitocite, spoliate de manipulatorii lor. Obscurantismul religios medieval, când preoțimea umbla în purpură iar cei spoliați trăgeau jugul în noroaie, este un experiment social pe cale de a se repeta; dacă vezi cam care sunt condițiile de viață ale clerului actual de pe la noi, cei scutiți de taxe și care trag fonduri din bugetul de stat și de pe spatele celor îndobitociți… și compari cu stilul în care își duce viața omul de rând, cel care nu e scutit de taxe, ci împovărat de nu mai poate… îți dai seama că ai de facto cam aceeași situație.

Acest eveniment politico-religios în care Iohannis este binecuvântat de preafericitul Iuda, se petrece după ce în campania electorală BOR a fost un agent de influență politică care a acționat în așa fel încât Iohannis să nu devină președinte, ci Ponta, care era candidatul perfect, român și ortodox, cu nemiluita dând BOR fonduri din bani publici și clădiri aflate în proprietatea statului, avuție publică ce ajunge la cheremul sutaniștilor. Implicarea clerului, a bisericii în procesul electoral, face din BOR un agent de influență care pervertește orice fel de alegeri politice, mai ales în cazul unei populații cu nivel de înțelegere de tip medieval, atât de ușor de manipulat de către sutaniști. Această lipsă de separare a statului de biserică este un pericol mult mai mare decât poate să pară la prima vedere… mai cu seamă când fenomenul este privit de oameni tâmpi, îndoctrinați, care au tendința să uite ce a fost Inchiziția. Se formează o cloacă politico-religioasă de întrepătrundere a două structuri mafiote, care împreună spoliază și manipulează masele de oameni aflați la cheremul lor. De la bugetul de stat sunt finanțate biserici, preoți, cântăreți de biserici șamd… în timp ce situația din școli și spitale este de multe ori catastrofală. Statul a devenit captiv al BOR, un fel de stat în stat care scapă reglementărilor și își vede liniștit de interesele ei de a supune și acapara structurile de putere.

Dealtfel, preafericitul Iuda, manipulatorul de joasă speță a alegerilor prezidențiale, nu părea prea fericit: bunul lui Dumnezeu, atoateștiutor, nu i-a ascultat rugăciunile parșive în privința favorizării unui român-ortodox; probabil că dormea adânc, de parcă nici nu exista, ca pe vremea Holocaustului sau a genocidului și violurilor în masă de la Darfur… sau a chinuirii inumane a oamenilor ajunși în închisorile comuniste – nu de puține ori trădați de preoții ortodocși cărora prostește s-au confesat.

Nu a existat nici un fel de motiv de ordin legal sau moral care să facă posibilă o asemenea situație aberantă de reprezentare a BOR la ceremonia de investire a președintelui ales… când BOR a susținut contracandidatul pierzător și revine pe ușa din dos. Vezi aici tot felul de actori politici și religioși ca o colecție de târâturi care nu au nici un fel de demnitate. Poți avea senzația că dacă după toată situația scandaloasă a implicării BOR în campania electorală… Iohannis nu a reușit să se delimiteze de toată această mizerie, înseamnă că este de facto parte din ea. Iar dacă nu a fost de acord, dar a fost forțat de situație să accepte, este din start o înfrângere, în care a fost siluit și el de mafia sutanisto-politicianistă. Te poți întreba, ce zice societatea civilă,… sau ea a murit total, deja? Te surprinde? Ce se ascundea oare în spatele unui uriaș morman de tăcere? Acesta este acel nou tip de a face politică europeană? Un lucru bine făcut, demn de Iran, Afganistan, Pakistan șamd.

© dr. Peter Lengyel

PS. Fostul președinte, Emil Constantinescu, a declarat cândva spre final de mandat că se simte învins de sistem – făcând referire la structurile care au rezultat din fosta securitate a dictatorului, cea care pe vremea comuniștilor tortura și ucidea oamenii din zonă; din câte pare, Iohannis este deja învins de sistem de la prima clipă a mandatului, doar că poate nu își dă seama; sau, ceva și mai interesant – face parte din sistem.

PS2. Naivitatea uriașă în privința periculozității grupurilor religioase pentru o societate nu sunt înțelese la adevărata lor malignitate. State seculare în care „primăvara arabă” a adus la putere grupuri religioase care acum au ajuns să producă atrocități incredibile pentru secolul 21… reprezintă un exemplu elocvent. Dar acest tip de pericol există și în alte zone, spre exemplu în state postcomuniste având populații sărace, slab educate și dominate de mentalități primitive din estul European. Intelectualitatea seculară este ca și inexistentă în societate, în zonele dinspre periferia estică a Europei. Mass media, lideri politici șamd sunt în combinații din ce în ce mai periculoase cu grupări religioase de tip medieval. Dacă aceste medievalizări nu sunt evitate din timp, transformările pot să fie și rapide. Viitorul sună bine.

PS3. Să nu dai share cumva, e mai bine să taci.

Acest articol a fost publicat în Religie si Societate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Iohannis și Mafia Sutanisto-Politicianistă

 1. George zice:

  Peter, Superb articol, a fost o incantare sa il citesc. Bravo!

  • peterlengyel zice:

   Sa vedem ce a scris ieri seara Dan Alexe, pe Facebook:
   ::::::::::::::::::::::::
   Dan Alexe

   IN ROMANIA NU EXISTA RELIGIE DE STAT
   Ce a căutat patriarhul Daniel cu rugăciunea lui la investitura lui Iohannis?
   De ce nu și marele rabin, muftiul și șefii lojelor masonice?
   .
   Constitutia României spune limpede: “Cultele religioase sunt autonome fata de stat”, iar legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul cultelor zice:
   “(1) In Romania nu exista religie de stat; statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee;
   (2) Cultele sunt egale in fata legii si a autoritatilor publice. Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult”.
   De ce a fost favorizat Patriarhul Daniel la ceremonia de investitura lui Iohannis cand textul legii spune clar:
   IN ROMANIA NU EXISTA RELIGIE DE STAT ?
   De ce spune Daniel rugăciuni într-un asemenea moment și nu și lipovenii și pastafarienii?
   ”Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult”, asta spune clar legea.
   Deja am pornit-o rău.

 2. peterlengyel zice:

  Saturnalii Fericite!

  „Saturnalia: 25 decembrie era ziua Saturnaliei, o sărbătoare în onoarea zeului roman Saturn, zi care coincidea cu solstițiul de iarnă. Pentru vechile civilizații antecreștine aceasta era ziua nașterii zeilor, când zilele începeau să se lungească, iar omul era binecuvântat prin renașterea naturii. În calendarele romane, ziua de 25 decembrie era indicată drept ziua nașterii Soarelui, iar biserica creștină a adoptat această dată drept zi de naștere a lui Iisus Hristos spre a îmbina cultura ante-creștină cu cea creștină și spre a-i converti pe oameni la creștinism.”

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Saturnalia

 3. -X- zice:

  Greseala ! Semiluna nu este un simbol care sa apara pe peretele parlamentului din Iran sau in oricare institutie publica de acolo.
  Cred ca a mai ramas destul pana la o laicizare a vietii politice din Romania si, nu, nu cred ca biserica ortodoxa e cauza … doar capii ei ce s-au obisnuit sa traiasca in huzur sau intr-o realitate paralela poleita cu aur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s