Iubitorii javrelor vor să îl omoare pe primar?

O nouă frumoasă zi de vară în Uniunea Europeană… aflată în (prag de?) dezastru economico-social. Deja devine destul de obișnuită atmosfera cu tonuri sumbre. Cu intrări blocate de protestatari, cei de la Banca Centrală Europeană anunțau recent… total neconvingători că se poate vedea luminița de la capătul tunelului… dar pe fețele lor se citea că este o speranță, o dorință doar. În ochii lor triști nu licărea acea lumină despre care vorbeau. Este însă evident că avem state europene aflate în faliment, șomaj uriaș prin zonele sudice, tineri cu studii superioare în căutare de șanse de supraviețuire… încă dornici de a exista. Situația demografică este catastrofală, cine își poate asuma creșterea unui copil în aceste perioade? O societate europeană care îmbătrânește… va trebui să se lase copleșită de imigranți cu mai multă vitalitate. Vezi oameni-europeni în cantitate uriașă căutând mâncare… prin gunoaie…. niște imagini pe care nu le presupuneai că vor putea exista… în zona care a inventat democrația. Vezi fețele lor triste că nu au găsit nimic comestibil în container. Demonstrații, scrâșnete, conflicte de stradă. Mai există și ceva circ cu gaze de șist, minerit, păduri defrișate și exploatări de mediu de variate feluri…. dar aceste aspecte de mediu, a căror rezolvare este vitală pentru a păstra civilizația… nu prea pot să mobilizeze societatea, decât niște mici grupuri care mai doresc să creadă în viitor. Cu toate că este evidentă lipsa de sustenabilitate. Deci, prioritățile sunt destul de clare. Managementul dezastrului… economico-ecologico-social. Dealtfel, azi, 5 iunie, este Ziua Mondială a Mediului… care a ajuns să fie comemorat ca Noaptea Mediului.

Pe lângă problemele complexe care persistă, măcar cele ușoare și simple sunt rezolvate. Câteva titluri din mass media de pe la noi: “Primarul Craiovei a fost ameninţat cu moartea de iubitorii de animale”, “Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, amenințată cu moartea” șamd. Este menționat un citat postat de primar pe contul de Facebook: „De la înjurături, până la blesteme și amenințări cu moartea, pe toate le găsesc de ieri în mesaje private. E răsplata mea de la iubitorii de animale pentru că am construit cel mai modern adăpost canin din România. Mă întreb cum pot spune unii că iubesc câinii, dar să dorească moartea unui om?” Constați fără surprindere ce jenant este acest subiect care orice ai face, nu poate să fie rezolvat. Un articol arată: “Primăria Craiova a construit la Breasta un adăpost canin modern care a costat aproximativ două milioane de lei.” Se mai zice: “5000 de câini vor fi aduşi în perioada următoare”. Un alt articol arată: “După ce primăria a deschis un adăpost modern pentru maidanezi, iubitorii de animale s-au revoltat şi au spus că nu vor ca animalele să stea închise acolo, ci vor să fie lăsate, din nou, pe străzi.” Ce frumos, nu? Amuzant: “edilul Craiovei a declarat la România TV că nu înţelege de ce iubitorii de animale sunt atât de revoltaţi de faptul că maidanezii au fost închişi în adăpost şi spune că nu se teme de ameninţările lor.” Lia Olguța Vasilescu a mai declarat: “Nu mă sperii de iubitorii de animale. Nu reuşesc să înţeleg de ce sunt supăraţi şi de ce au ajuns la ameninţări. Avem cel mai bun adăpost de animale din România. Arată mai bine ca spitalul din Craiova. Iubitorii de animale vor să sterilizăm câinii şi apoi să le dăm drumul pe străzi. În adăpost, animalele sunt tratate mai mult decât decent”. Privitor la angajații de la adăpostul de câini de 2 milioane de RON,… primarul menționează: “Le e frică să plece acasă. Oamenii sunt terorizaţi”. Un comentariu zice undeva că medicul (veterinar?) de la adăpost a fost protejat de poliție în drum către casă. Fain. Printre variate comentarii, vezi cum cineva, Bo Ste din Tulsa California ne zice: “Sincer să fiu, m-am cam săturat să mă caţăr pe garduri, pomi sau maşini, de fiecare dată când vin să-mi vizitez părinţii şi mă prinde noaptea pe stradă. Sunt bărbat în putere, dar ce pot face femeile şi copiii în momentul în care se întâlnesc cu o haită după lăsarea întunericului? Aici, orice animal prins vagabond, este ţinut 7 zile – fie câine sau pisică, după care, dacă nimeni nu vine să-i revendice, sunt eutanasiaţi scurt (…)”.

Deci, avem un adăpost pentru javre care arată mai bine decât spitalul “uman” din Craiova. Dacă te gândești cam câtă mâncare o să fie necesară pentru hrănirea a 5.000 de câini… pe termen nedefinit… o să fie ceva foarte frumos de finanțat. Plus medicamente, veterinari, angajați care să curețe mizeria făcută de 5.000 de javre. Sunt convins că acest model de succes trebuie să fie urmat și de alte administrații publice locale, care au bugetele în stare de avarie… sau de facto sunt falimentare. Stresul la care sunt supuși cei 5.000 de câini închiși aici, va produce probabil multe pierderi colaterale, când ei se vor ucide între ei, la grămadă (așa cum a fost constatat în alte locuri); varianta cealaltă este să fie închiși în cuști separate. Când latră 1 câine… este frumos. La fel când latră 10. Acum cu 5.000 o să fie un extraordinar concert de orgă și flaut. Câinii vagabonzi ai Craiovei au fost evident o prioritate… că oamenii oricum sunt bătrâni și/ sau bolnavi și ei nu valorează nici 2 bani (doar să pună laba la alegerile democratice). Acest model de succes craiovean trebuie replicat în celelalte localități de pe la noi. Trebuie crescute taxele locale pentru a putea să fie finanțate aceste construcții care să arate mai bine decât spitalele pentru oameni, apoi trebuie cumpărată mâncare… trebuie importată mâncare de calitate, cu proteine și omega6, plătiți angajații care să adune mizeria șamd. În Anglia, Franța, America, nu erau bani pentru asta… deoarece “acelea sunt țări mai sărace… demne de toată mila”. La noi trebuia făcută o alegere… și a fost de facto eutanasiată cercetarea; iar sănătatea, învățământul sunt sisteme aflate pe cale de a ajunge eutanasiate. Exodul de medici este extraordinar, dar nu contează.

Se poate spera din tot sufletul să nu se înființeze ceva asociații de iubitori de șobolani… că e gata programul de deratizare. Șobolanii (mamifere foarte inteligente)… trebuie să fie prinși, castrați și eliberați. Șobolanii nu vor mai putea să ajungă otrăviți prin beciuri și canale, ci vor trebui să fie respectați. Niște clinici de castrare de șobolani vor ajunge atent supravegheate de ochii ageri ai iubitorilor de șobolănie. Toată populația umană se va ocupa cu respect de acest proiect care să arate cât de extraordinari suntem… cum nu mai e nimeni prin Europa sau America.

Cât privește haitele de javre, oricum o parte din aceste investiții câinești vor fi recuperate. Se vor putea face abonamente pentru oamenii care vor să fie cazați cu câinii, să aibă mâncare asigurată. Se vor putea vinde bilete pentru concerte unice. Unde mai ai ocazia (pe această Planetă) să auzi urletul a 5.000 de câini înfometați și stresați? Dacă la Craiova se poate face unul de 5.000, cred că la București se poate face unul de 500.000: acolo să vezi distracție.

© dr. Peter Lengyel

https://peterlengyel.wordpress.com/2013/06/03/edilii-castrati-si-iubitorii-de-animale/

https://peterlengyel.wordpress.com/2013/06/01/atacat-de-600-kilograme-de-caine/

https://peterlengyel.wordpress.com/2011/12/18/javre/

PS. Discutam cu niște colegi/ prieteni, ce penibil este că ajungem să ne preocupe astfel de subiecte. Să ne pierdem vremea cu javrele, șobolanii, râia. În loc să discutăm despre valori ale naturii, monumente de arhitectură… aspecte de genetică șamd. Un coleg îmi zicea azi că cel mai bine ar putea să fie dacă ar fi încărcați câinii în camioane, convoaie care să ducă câte un transport de câte 50.000 de bucăți la Paris, Brussel/ Bruxelles șamd. Oferiți cadou europenilor de acolo. Tu ce crezi, ei ce ar face cu un asemenea cadou de întrajutorare europeană? Oricum, știm bine ce fac ei cu animalele ferale de pe la ei… o abordare de stil european.

https://admin.adevarul.ro/locale/craiova/primarul-craiovei-fost-amenitat-moartea-iubitorii-animale-1_51adabe4c7b855ff56573621/index.html

http://www.dcnews.ro/2013/06/primarul-craiovei-lia-olguta-vasilescu-amenintata-cu-moartea/

http://www.rtv.net/lia-olguta-vasilescu-injurata-si-amenintata-cu-moartea-de-iubitorii-de-animale_82716.html

http://www.antena3.ro/romania/primarul-craiovei-lia-olguta-vasilescu-amenintata-cu-moartea-216708.html

Acest articol a fost publicat în Animale ferale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Iubitorii javrelor vor să îl omoare pe primar?

 1. Mircea Preoteasa via [conservarea_biodiversitatii] zice:

  Este de neimaginat ca dupa atatia ani de bezmeticism inca Romania incearca sa reinventeze apa calda… Cam cati neuroni iti trebuie sa intelegi ca experimentarea unui model costa ani si vieti si bani, iar cand deja exista unul functional trebuie sa il adopti si sa mergi mai departe, altfel ramai tot mai inpoiat, intr-o faza de retardare sociala…

 2. thedogg zice:

  Felicitari pentru articol.

 3. Sorin Hotea via FB zice:

  Intrebare pt. iubitorii de javre stradale: vi se pare normal ca un adapost de potai sa coste 2 milioane de lei (500.000 euro) si sa arate mai bine decat un spital?

  Mie nu mi si se pare ca traim intr-o lume de tampiti in care nu avem bani sa supravietuim ca si comunitati, fara sa putem sa facem drumuri, parcuri, scoli, spitale decente, dar bagam o groaza de bani in cainii vagabonzi.

 4. thedogg zice:

  Problema e ca fiecare are normalitatea lui! Deci destul de greu sa ajungem cu toti sa fim pe aceiasi lungime de unda. Probabil in vre-o 2-3000 de ani o sa fim pe aceiasi lungime de unda, unda aia normala! 🙂

 5. Hingheru zice:

  E plin de zoofili fanatici lasati in libertate !! maidanezii nu ce cauta pe strazi !!

 6. adi zice:

  daca zoofilii au ajuns la amenintari cu moartea e timpul sa luam masuri si sa ii pedepsim pentru crimele lor contra oamenilor.acesti psihopati ,cu haitele lor de caini agresivi,nu trebuie lasati in libertate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s