Fabula vânătorului împăiat

Un vânător ciugulea liniștit semințe, boabe care au trecut peste iarnă, muguri șamd. Era liniștit în împărăția lui reprezentată de pădurile întinse pe care le iubea și pe care nu le-a părăsit niciodată… cu excepția unor scurte ieșiri în golul alpin. Era primăvară și deci perioada rotitului, a dragostei, un fel de recompensă pentru cei care au putut supraviețui timpurile dure din lunga iarnă a Carpaților. Cânta din tot sufletul în zorii zilei, erau în zonă femele, pe care simțea că le iubește. Nici nu simțea cum perfidul cocoș de munte se apropia cu dorințe criminale. Din lumea aceea a cocoșilor, a bătăliilor deșarte, a urcat aici în munte să îl omoare pe vânător… doar așa, din plăcere. Era transpirat, obosit, dar măcar arma de metal îi era încărcată. Se apropia perfid de vânător, iar când a ajuns să îl aibă în bătaia puștii, a tras fără milă. De emoția uciderii, ucigașului nu doar că îi tremurau degetele, dar s-a scăpat puțin și în izmene. Nu mult, doar puțin pe la spate, așa cum a mai făcut-o.

În loc să își transmită genele următoarei generații, o decizie criminală a ajuns să îl transforme într-un stârv. După ce vânătorul nu mai mișca, cocoșul de munte l-a ridicat de la pământ, l-a șters puțin de sânge și l-a înghesuit în poșetă, unde își ținea și fardurile, și rujul preferat. A coborât în lumea lui, lăsând muntele mai mort, puțin. După câteva zile în care avea alte preocupări, pe la Parlamentul cocoșilor de munte, a ajuns să aibă timp și de hoitul din poșetă. L-a dus la împăiat,… sau la naturalizat. Vânătorul împăiat arăta destul de bine, pe o creangă, pus pe perete. Avea un zâmbet, mai mult un rânjet destul de crispat. În ochi avea o licărire destul de sticloasă. În rest era OK, parcă puțin prea crăcănat, dar asta se observa doar din direcția potrivită. Nu mai aduna semințe, nici boabe, nici muguri, nu mai cânta, nu mai simțea că ar putea să zboare de fericire… era un vânător static, dar foarte frumos.

Când vezi pe perete… împăiată o ființă cândva minunată… vezi urma unei crime. Când vezi în natură dihănii îmbrăcate în camuflaj, care au și arme, ele se pregătesc să ucidă din plăcere. Ființa-cea-mai-groaznică pe această planetă este criminalul în serie care ucide din plăcere. Dacă cunoști o asemenea făptură, poți să o întrebi, ce simte când ucide? Poți să îl întrebi, ce părere are în general despre cei care au ajuns să ucidă din plăcere? Ce crede despre vânători de vânători care își fac și ei o colecție de trofee? Ce ar crede despre un cocoș de munte camuflat, care ar trage în el cu pușca, atunci când nu se așteaptă? Poți să îl întrebi dacă nu se simte cam rigid? Și ce părere are despre un vânător împăiat.

CocoSul de munTe

Acest articol a fost publicat în Animal Salbatic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Fabula vânătorului împăiat

 1. Nicolae Diminescu zice:

  Ce va spun recomandarile unor Inspectori generali din invatamant care cereau laboratoare de biologie cu neaparat animale impaiate,iar in dotarile curente nu lipsesc insectarele,sau cu ierbarele in care e strecurata cate o floare de colti nevinovata uitand de lectia despre ocrotirea naturii? Oare nu intra si profesorii de biologie in echilibrele biologice? cat despre vanatori si mai ales a trofeelor sa-l intrbam pe selectonerul Tiriac ce parere are? Oare n-am putea inlocuii pusca numai cu un accesoriu LUNETA si sa-i asociem tacanitul unui aparat de filmat sau de fotografiat?Oare identic cu DREPTUL SOCIAL nu exista si un DREPT NATURAL?

 2. Silvia Munteanu zice:

  Cunosc un vanator pe care viata l-a rasplatit asa cum merita. Ar fi putut fi fericit fara sa ucida caci avea de toate…el voia insa sa ucida din placere. Soarta i-a intors o alta fateta: nu termina cu o boala ca incepe alta. Eu sper ca toate astea sa fie blestemele fiintelor nevinovate pe care le-a ucis fara motiv. Nu-l stimez de loc, dimpotriva..

 3. peterlengyel zice:

  „cea mai mare pondere o are vanatoarea abuziva practicata de persoanele cu forme legale de port de arma de vanatoare”

  http://www.vanator.com/prevenirea-si-combaterea-vanatorii-ilegale-braconajul.html

 4. peterlengyel zice:

  Cecil the lion’s killer revealed as American dentist

  „Walter Palmer, a dentist from Minnesota, is believed to have paid £35,000 to shoot and kill the much-loved lion with a bow and arrow. The animal was shot on July 1 in Hwange National Park. Two independent sources have confirmed the hunter’s identity to The Telegraph, which has also seen a copy of the relevant hunting permit.”

  Mr. Palmer, you are going down!!!

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/zimbabwe/11767119/Cecil-the-lions-killer-revealed-as-American-dentist.html

  Punish Hunter Who Illegally Murdered Cecil the Lion

  „Officials in Zimbabwe have reported that Cecil the Lion was illegally hunted for $55,000. Cecil was allegedly lured out of his home in a national park using food, shot with a crossbow, tracked for 40 more hours, then murdered with a gun. Cecil’s head was cut off as a trophy of his murder, and he was skinned. Cecil was part of an Oxford University research project and wore a GPS collar.”

  http://forcechange.com/145571/punish-hunter-who-illegally-murdered-cecil-the-lion/

  Anamaria Bogdan scrie: Ce-aș vrea să văd capul dentistului pe perete, trofeu.

  Walter Palmer: American dentist revealed as killer of Cecil the lion in Zimbabwe

  ”Dr Palmer and his accomplices are believed to have lured Cecil out of the protection of the national park using bait and shot him with the bow – a silent weapon increasingly used by hunters trying to evade arrest.

  But the arrow did not kill the lion immediately. Tracking data from his GPS collar linked to researchers at Oxford University showed he was followed for 40 hours before being shot dead with a rifle.”
  http://www.independent.co.uk/news/world/africa/walter-palmer-american-dentist-revealed-as-killer-of-cecil-the-lion-in-zimbabwe-10421746.html

 5. peterlengyel zice:

  este cumva fata asta angajata sau sustinatoare a WWF?

  STOP Trophy Hunting NOW
  5 hrs ·

  „In 2008, (age 13) I took my second trip to Africa to start my Big 5 experience, but this time to South Africa. Although I had many other opportunities to shoot animals I wanted to save it for the Big 5, so the first animal I ever shot was a White Rhino with a .416 Remington!! On this trip I also took some plains game, such as impala, kudu and mountain reedbuck home.

  I returned to Africa the next summer in 2009 (age 14) to finish my quest for The Big 5. This time I went on a 28 day safari and took an Elephant with a shot from a .416 Remington and finished it off with my dad’s .470 Nitro Express. Along with the elephant I also harvested a charging Cape buffalo and a huge maned lion. Unfortunately, I did not get a chance to take a leopard on this trip, so I returned 2 weeks later for another 14 day safari. This time I got my leopard, and also took down a hippo to get 6 of the Dangerous 7 at the age of 14! I was lucky enough to have all of my hunting adventures professionally videoed and put onto DVD.”

  https://www.facebook.com/kendalljonesgameon?fref=ts

  http://www.kendall-jones.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s