Alianța pentru Conservarea Biodiversității

 

http://aliantapentruconservareabiodiversitatii.wordpress.com

Stimați Colegi,

Ceva noutate trebuia să se întâmple. A venit momentul ca cei care ne preocupăm cu aspecte legate de conservarea biodiversității și dezvoltare sustenabilă reală, să facem afirmații în subiectele care contează, iar acele informații să ajungă influente, să penetreze în locurile care contează la momentele care contează, totodată să devină cunoscute de un număr mare de oameni. Platforma de discuții Conservarea Biodiversității care la noi de ani de zile este cel mai relevant forum de dezbateri pe aceste subiecte, are capacitatea de a condensa capacitatea intelectuală necesară pentru a oferi șanse de succes acestei inițiative. Evident că poate părea ușor utopie, dacă vezi gradul de indiferență și blazare în care se află societatea noastră la ora actuală. Eu însă am speranța și încrederea că vom avea abilitatea și puterea să punem în funcționare un mecanism capabil să aibă influență la un mod performant.

Alianța pentru Conservarea Biodiversității se dorește o cooperare între unele structuri neguvernamentale, guvernamentale și persoane resursă, cu expertiză în domeniul conservării diversității biologice, a cercetării naturii și a promovării dezvoltării sustenabile reale. Mare parte a activităților vor rămâne online, dar vor exista acțiuni de prezență mai coordonată la unele evenimente. Primele astfel de acțiuni vor avea loc cu ocazia Conferinței Părților Convenției Ramsar, derulate la București începând cu săptămâna care urmează. În primă etapă vom avea un exercițiu de creare a comunicatelor de presă pe subiecte de actualitate pentru zone umede și biodiversitatea acestora în contextul Convenției Ramsar.

Cei care doresc să facă parte din Alianța pentru Conservarea Biodiversității, precum și cei care doresc să ajute cu idei la conturarea bazelor ei de funcționare, pot să îmi scrie pe adresa personală, lengyelpeter@yahoo.com. În speranța unei reușite mai bune decât se poate spera,

Cu prietenie,

dr. Peter Lengyel

PS. Lista de discuții Conservarea Biodiversității înființată în decembrie 2008, are până la 1 iulie 2012 un total de 12.151 de mesaje după moderare, cu o medie de peste 282 de mesaje pe lună.

http://tech.groups.yahoo.com/group/conservarea_biodiversitatii/

PS2. Alianța pentru Conservarea Biodiversității va consolida un nume, o entitate aptă de a ieși în afara platformei de „discuții între noi”. La experiența unor coaliții de până acum, atât în România cât și la nivel regional, este îndreptățită reticența unora de a avea încredere în ceva nou… Evident că această inițiativă este pentru ceilalți, care pot să își imagineze că acum la Ramsar CoP vom avea spre exemplu 10 comunicate de presă, pe 10 subiecte relevante, o acțiune cu un impact mai mare decât zero. Și tot evident este că există destui care ar simți o fericire mai mare dacă ar exista liniște… nici o voce, nici o părere despre subiectele sensibile.

http://aliantapentruconservareabiodiversitatii.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Alianta pentru Conservarea Biodiversitatii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s